Gość: kasia IP: *.eranet.pl 31.01.08, 23:40 mam pytanie- jak mam umowe z firma windykacyjna ze splacam w ratach zadluzenie to jestem w biku albo w krd?i jesli tak to jak splace to przestaje byc?jak to jest dzieki za od Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhappy Re: firma windykacyjna- pytanie 01.02.08, 08:52 Gość portalu: kasia napisał(a): > mam pytanie- jak mam umowe z firma windykacyjna ze splacam w ratach zadluzenie > to jestem w biku albo w krd? BiK dotyczy banków więc jak zadłużenie jest np. z tytułu kredytu to w BiK jesteś bo trafia tam każda informacja o tym jak spłacasz kredyt. Do KRD trafia się za niepłacenie innych zobowiązań tylko że KRD to raczej taka szara strefa więc nie wiem kto się tym przejmuje :D W każdym bądź razie jak masz dług to wierzyciel może cię wpisać do KRD a wpis jest kasowany na podstawie spłaty długu a nie na podstawie jego spłacania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: firma windykacyjna- pytanie IP: *.eranet.pl 01.02.08, 12:50 upewnie sie czy dobrze rozumiem: w biku bym byla jakbym nie placila jakies raty, natomiast w krd jak jakiekolwiek mam zaleglosci?? a banki sprawdzaja krd czy tylko bik? a i jak jest z nakazem platniczym przez sad- za niezaplacenie rachunku- gdzie bede zapisana?? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: firma windykacyjna- pytanie 01.02.08, 12:53 Gość portalu: kasia napisał(a): > upewnie sie czy dobrze rozumiem: w biku bym byla jakbym nie placila jakies raty Byłabyś nawet jakbyś wszystkie płaciła ładnie. Tam po prostu trafiają informacje o tym jak sobie człowiek ze spłatami radzi. > natomiast w krd jak jakiekolwiek mam zaleglosci?? Do śmiesznego KRD musisz zostać zgłoszona przez wierzyciela. > a banki sprawdzaja krd czy > tylko bik? Tu musiałabyś się pytać o procedury weryfikacji stosowane przez poszczególne banki. Być może jakieś metody są narzucone ustawowo - nie wiem. > a i jak jest z nakazem platniczym przez sad- za niezaplacenie > rachunku- gdzie bede zapisana?? W aktach sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś