Dodaj do ulubionych

Reklamacja dżinsów...

24.02.08, 17:44
Witam. Mam problem. Mam 2 pary dżinsów do rekalacji.

I PARA - kupiłam je w październiku w butiku w Stradiwarius, cena 150 zł., 4 miesiące temu, sa z takiego wycieranego dźinsu, i niestety po iesiące zacz ely sie przecierac. przetarły sie na pośladku, tuż przy szwie i kawałek dalej. rozdarły się tażke na nogawce podczas zakładania (nadepnelam pięta i jednoczenie zakładałam i sie rozpruły).zaniosłam je do reklamacji, a pani powiedziałą mi ze owszem moge je oddac, ale to ez sensu, bo ona i tak je odrzuci, bo przeciez skąd ma wiedziec czy ja nie zachaczyłam o cos i sama tych dżinsów nie przetarłam. od 3 miesiecy nie nosze tych spodni, i chyba znowu spróbuje oddać je do reklamacji. Jaką mam szanse i czy w ogóle mam prawo do odszkodowania. Myslę ze to wuna bardzio kiepskiego dźinsu.

II PARA - spodnie kupiłam 7 miesiecy temu w sklepie H&M, dobra firma. spodnie za 170 złotych. kikla dni temu wyrwał mi sie guzik (zamiast suwaka są 2 guziki), i zostawił po sobie dziure, widze też ze drugi guzik tez sie juz wyrywa. czy mam prawo do reklamacji?

Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Reklamacja dżinsów... 26.02.08, 14:59
      to już było
    • lu221 Re: Reklamacja dżinsów... 28.02.08, 00:04
      Co do h&m - idz i reklamuj.
      Co do jeansów, sama piszesz, że to uszkodzenie mechaniczne, które sama
      spowodowałaś. Jakbyś walnęła samochodem w słupek, to reklamowałabyś samochód w
      salonie, czy poszła z nim do warsztatu?
      • monika.jaszczuk Re: Reklamacja dżinsów... 28.02.08, 23:34
        Nie spowodowałam sama. jeansy nie maja prawa sie rozdzierać jak papier. Na szczescie zaniosłam do reklamacji, babekczka spojrzała, złapała i jej sie w rekach tez rozerwały, i od razu mi zwrot zrobili.
        • lu221 Re: Reklamacja dżinsów... 29.02.08, 13:48
          Jeśli faktycznie rwały się jak diabli, to nie ma mowy.
          Ja pisałam trochę z autopsji, bo kiedyś w bardzo porządnych spodniach zrobiłam
          obcasem to samo - była to ewidentnie moja wina.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka