Dodaj do ulubionych

AIG Bank Pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:47

odrazu przejde do rzeczy wziolem kredyt w owym banku na kwote 3200 wszystkie raty placilem jak trzeba byly do 17 kazdego miesiaca ostatnia rata byla do 17 czerwca w wysokosci 330,98 zl i 3 lipca dostalem pismo ze na moim rachunku powstal niedobor w wysokosci 267,89zl zalegly kapital 249,73 zl i zalegle odsetki i koszty 18,16 zl razem 267,89 zl i pisalo zeby wyrownac zaleglosc do 10 lipca i tego niezaplacilem bo nie mam pieniedzy dopiero zaplace 10 sierpnia czy do tego czasu przyjdzie do mnie komornik ?? prosze o odpowiedz jesli ktos cos wie na ten temat z gory dziekuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: inna Re: AIG Bank Pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 14:48
      nie sadze by w tak krotkim, czasie odwiedzil Cie komornik.AIg ma swojego wewnetrznego windykatora który odwiedza w razie problemów.a do interwencji komorniczej potrzebne jest wypowiedzenie umowy przez bank i dalsza procedura na drodze sądowej.jak bedziesz mial fundusze aby zaplacic te odsetki radze bezposrednio jechac do ich oddzialu niech wyliczą ile masz zaplacic i na miejscu wpłac.pozdrawiam.
      • Gość: inna Re: AIG Bank Pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 14:49
        cd

bo napewno odsetki te zwiekszą sie na skutek opóznienia wpłaty.
    • Gość: marika Re: AIG Bank Pomoc IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.07.09, 17:40
      Na komornika jeszcze za wcześnie, ureguluj to jak najszybciej się
      da, generalnie naliczane Ci będą odsteki karne, więc podejdz do
      banku lub zadzwoń na infolinię i spłać wszystko wraz z odsetkami, a
      potem nie zapomnij o zaświadczeniu zamknięcia kredytu. pozdrawiam
      • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:18
        a skad takie zaswiadczenie wziasc ?
        • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:28
          a jak mam zalegle to czy teraz moge u nich wziasc porzyczke ??
          • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:30
            cd albo gdzie indziej ... oprocz providenta
            • Gość: Pan z Banku Re: AIG Bank Pomoc IP: 193.201.167.* 24.07.09, 14:37
              marcinie - AIG jest przyjaznym bankiem i nie sądzę by wystawiali na
              Ciebie tytuł egzekucyjny i przekazywali sprawę do sądu za niedopłatę.

AIG ma swoj numer windykacji - zadzwon na info linie i popros. Jak
              juz się dodzwonisz, poproś o połączenie z osoba, która prowadzi
              Twoją sprawę i przedstaw propozycję spłaty. Jestem przekonany, że
              pójdą Tobię na rękę i nie będą robić trudności.

Pamiętaj by spłacić i nie kłamać windykatorów :)

Pozdrawiam
              • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:43
                wlasnie wczoraj dostalem takie pisemko
                Brak wplaty kwoty 275.43 do dnia 2009.07.28 moze spowodowac podjecie czynnosci
                prowadzonych osobiscie przez windykatorow aig bank polska sa pod adresem zakladu
                pracy badz zamieszkania lub skierowanie pana sprawy do zewnetrznej firmy
                windykacyjnej .
                No i co teraz mam zrobic ?
              • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 10:22
                dzwonile m do nich to mi z dzisiaj na 31 przesuneli ale i tak nie am z czego
                zaplacic dopiero 7 a do 7 bank sie niezgodzi,l czy moge zadzwonic jeszcze raz i
                jakos na polowe polowe 31 a polowe 7 ????
    • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:45
      i jeszcze pisze ze natychmiastowa splata pozwoli mi uniknac dalszych odsetek
      karnych oraz kosztow ziazanych z procesem upominawczo-windykacyjnym
    • Gość: Pan z Banku Re: AIG Bank Pomoc IP: 193.201.167.* 28.07.09, 11:43
      Wplac polowe, zadzwon i powiedz
      • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:27
        do pana z banku

powiem tak dzwonilem i sie dogadalem ze 31 wplace do 14 a jak wplace po 16 to
        sie chyba nic nie stanie te 276.46 bo tyle mi wyliczyla i to jets zalegly
        kapital plus odsetki i mam takie pytani e jezeli mialem rate w wysokosci 330 zl
        a teraz mam do zaplacenia ten zalegly kapital i odsetki to zaplace ten kapital i
        te ofdsetki i bede musial jeszcze te 330 zl zaplacic ? bo nierozumiem i to jest
        ostatnia rata
        • Gość: Pan z Banku Re: AIG Bank Pomoc IP: 193.201.167.* 29.07.09, 15:22
          Nic sie nie stanie jak zaplacisz o 16. Wazne bys nie zlamal
          obietnicy.

Ciezko powiedziec -

ostatnia rata, ze ostatnia w calym kredycie? , czy ostatnia rata, ze
          z ostatniego miesiaca?

jezeli ta 2 wersja, to naturalnie nalezy uregulowac kolejna rate w
          terminie.
          • Gość: Pan z Banku Re: AIG Bank Pomoc IP: 193.201.167.* 29.07.09, 15:24
            Ah, Ta sa juz ostatnie zaleglosci. Kredyt jest splacony, gdyz to
            byla niedoplata.

• Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:32
              ostatnia rata kredyty bo kredyt byl na 12 miesiecy i 12 rata z tym ze dogadalem
              sie z bankiem i powiedziale m ze do 14 wplace jak zaplace po 16 to nic sie nie
              stanie tak ?
              • Gość: Pan z banku Re: AIG Bank Pomoc IP: 193.201.167.* 30.07.09, 13:25
                Nic sie nie stanie :) oby wiecej takich rzetelnych jak ty :)

Pozdro
    • Gość: Marcin23 Re: AIG Bank Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 12:10
      bylem dzisiaj w banku wyliczyli mi 276.82 a wplacilem 277 zl i mysle ze juz
      wszystko wporzadku
      Pozdrawiam Pana z Banku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka