Dodaj do ulubionych

odwołanie od nakazu

02.09.09, 19:30
dostałem nakaz zapłaty w post.upominawczym SR Sąd Grodzki za fakturę wystawioną 31.12.2000roku/faktura za usługi telefoniczne PLUS+/.jak się doczytałem na tej stronie to sprawa jest przedawniona a problem mój polega że nie mam wzoru pisma do złożenia w sądzie.jak ktoś może pomóc i wysłać mi to podaje adres grzech1407@op.pl pozdro i dzięki
Obserwuj wątek
    • aniol_stroz1 Re: odwołanie od nakazu 02.09.09, 21:24
      Poniżej wklejam link ze wzorem jak to powinno mniej więcej wyglądać. Musisz
      zaopatrzyć się w specjalny druk z sądu, niestety nie pamiętam jego symbolu, ale
      w sądzie na pewno podpowiedzą. Ogólnie mimo wszystko, bym skonsultował to z
      jakimś prawnikiem, czy radcą prawnym. Z tego co się orientuję, to nie kosztuje
      to dużo.

forum.gazeta.pl/forum/w,726,90483395,90488825,Re_odwolanie_od_nakazu.html
      Pozdrawiam
      • grzech1407 Re: odwołanie od nakazu 06.09.09, 01:19
        Wielkie dzięki za ostatnią poradę,ale byłem u prawnika jak
        proponowałeś,sprawdziłem w SR i się okazało że wyrok jest prawomocny już od
        maja!!ponieważ sąd wysyłał papiery na mój adres zameldowania a nie na adres
        zamieszkania(2i pół roku tam nie mieszkam)nie odebrałem listu z sądu więc wyrok
        się uprawomocnił(byłbym na wczasach i też prawo przeciw mnie mimo
        przedawnienia!) da się to jakoś odkręcić,otworzyć oczy SĄDU?!?dzięki i pozdro
        • Gość: yoshima Re: odwołanie od nakazu IP: 78.8.254.* 08.09.09, 11:29
          mozesz probowac złozyc wniosek o przywrocenie terminu ale musisz dobrze
          uzasadnic powod zwłoki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka