Dodaj do ulubionych

Centrum Pod Topolami

IP: *.inet.com.pl 16.02.02, 14:08
Miało być ładnie - bedzie brzydko. Wbrew umowy z inwestorami, któzy za grube
pieniądze postawili nowoczesne centrum handlowe, miasto zgodziło sie przedłuzyć
o 16 (!!!) miesięcy dzierżawę kupcom z tak zwanego "Bangladeszu". Szpetne
pseudo-targowisko pozostanie. A dlaczego niby mamy wierzyc kupcom, którzy raz
juz złamali umowę i wystąpili ze spółki stawiające CPT, że tym razem
ucywilizują swój plac?

Zastanawiam się, do czego jeszcze posuną się władze miejskie, by zdobyć głosy
wyborców? Może żeby zmniejszyć bezrobocie - kosztem estetyki - zaproponują
ustawienie szczękostraganów wokół Ratusza?

Czemu nie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kolejarz Re: Centrum Pod Topolami IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.02, 18:30
      Nic dodać, nic ująć.
      • tom_tom Re: Centrum Pod Topolami 16.02.02, 20:12
        Uważam, że powinno się zlikwidować ten bazar. Minął czas na takie dziadostwo.
        Mieli plac i mogli się budować. Ta najpierw kombinowali, później część
        budowała. Z tej grupy część się wycofała a teraz chcą nowy plac. podbnie będzie
        z Konfinem na gazowni. Trzeba likwidować budy w centrum miasta.
        • Gość: Andrzej Re: Centrum Pod Topolami IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 16.02.02, 22:05
          Nie mam nic przeciwko bazarom. Jednak zgadzam się, że nie powinny być one
          organizowane w centrum miasta.
          • Gość: Vaterla Re: Centrum Pod Topolami IP: *.its-s.tudelft.nl 17.02.02, 11:33
            Mam coraz mniejsze zaufanie do wladz Zielonej Gory. Najpierw nakazali kupcom
            wylozyc grube pieniadze na okazaly budynek, aby wyprowadzic handel bazarowy z
            centrum miasta. Kiedy czesc z nich faktycznie przeprowadzila inwestycje,
            reszta postanowila ich zostawic na lodzie. Okazalo sie to ze wszech miar
            sluszne, bo teraz bez kosztownych inwestycji beda mogli dalej handlowac. Wiec
            ja sie pytam, po co nakazano budowac centrm handlowe skoro bazary wladzom nie
            przeszkadzaja w tym zakatku miasta? Jesli sa oni naprawde na tyle glupi, ze
            licza na kilkaset glosow ochronionych kupcow, to nie zasluguja na rzadzenie
            miastem. Straca o wiele wiecej glosow mieszkancow Zielonej Gory i kupcow z
            nowego centrum za te machlojki. Wedlug mnie umowa to umowa, nawet ustna.
            Czyzby zmienily sie zasady na mocy ktorych wybudowano nowe centrum handlowe?
            • Gość: Miś Re: Centrum Pod Topolami IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 12:11
              Zielona Góra pełna jest takich brzydkich miejsc wynikających z niedotrzymywania
              umów i zasiedzenia:
              1. Pod Topolami
              2. Stara gazownia i otoczenie
              3. Spalony dom dziecka
              4. Ul. Dworca koło stacji gdzie nie można budować szreszej drogi bo sie luzdie
              pobudowali
              Na razie tyle tak na szybko pamiętam
              Dziadostwo władz miejskich widać jak na dłoni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka