Dodaj do ulubionych

Projekt budżetu gotowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:05
Projekt budżetu Zielonej Góry na przyszły rok GOTOWY!!! Są w nim pieniądze na
straż miejską, klimę w UM i inwestycje.

Projekt budżetu trafił do Regionalnej Izby Obrachunkowej i Rady Miasta.

Ciekawe, czy radni go okroją???
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Projekt budżetu gotowy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 19:14
      klima dla wszystkich w mieście, czy tylko dla pierdz... w stołki urzędnicze?
      • armex Re: Projekt budżetu gotowy 15.11.04, 23:29
        Nawet Listowski nie wpadł na taki idiotyczny pomysł żeby przeznaczyć 1,3
        miliona złotych na klimatyzacje Urzędu Miasta.
    • Gość: lokaj Re: Projekt budżetu gotowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:55
      to dobrze, bedzie co dzielic
    • Gość: Rachmistrz Re: Projekt budżetu gotowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:50
      to tylko projekt :)))
    • marcin_zielonagora Re: Miasto bierze kredyt 15.11.04, 22:54
      Mi się najbardziej nie podoba to, że ciągle rosną wydatki w oświacie. Uczących
      się jest coraz mniej a koszty utrzymania jednego ucznia wzrastają.
      Najprawdopodobniej wynika to z faktu, że są ciągłe protesty dotyczące
      likwidacji szkół, a brak tych działań powoduje, że utrzymywane są puste miejsca
      w szkołach, a to jest już rozrzutność.Reforme szkolnictwa w mieście trzeba
      przeprowadzić. Ale wiadomo że nikt przed wyborami nie chce się na to odważyć.
      Nie mówię że trzeba oszczędzać na edukacji, ale dlaczego z roku na rok
      dokładamy z pieniędzy podatników coraz więcej, budżet państwa daje coraz mniej,
      a my ciągle dokładamy. Przecież wiadomo że szkolnictwo to studnia bez dna i tam
      trzeba cały czas dokładać i dokładać. Wg mnie powinni w Polsce zmienić zasady
      przekazywania subwencji oświatowych, nie może dochodzić to takich sytuacji że z
      budżetu państwa ZG dostaje na szkolnictwo np. 80 mln a musi wydać 105 mln. To
      powoduje oczywiście pogłębianie deficytu budżetowego. Nie podoba mi się w tym
      projekcie również to, że mają powstać nowe etaty w UM, pytanie po co? Przecież
      koszty administracyjne nas zjadają, a zamiast w tej dziedzinie oszczędzać to
      wydaje się coraz więcej pieniędzy. Chciałbym zobaczyć wykaz wszystkich
      planowanych inwestycji, bo z większością wymienionych się zgadzam, ale coś duży
      wychodzi ten kredyt. Albo jeszcze jeden wg mnie zły pomysł: budowa sali
      gimnastycznej. Czy nie można np. wydać 10 mln zł i wybudować jakąś wielką halę
      sportowo-widowiskową w ZG? Przecież takiego obiektu brakuje w mieście. Może
      przecież ona być zlokalizowana niedaleko jakiejś szkoły. Podsumowując:
      inwestycje jakie zaplanowano nie powalają na kolana, znowu będą łatane bieżące
      potrzeby, a zwykły mieszkaniec miasta nic z tego nie odczuje, znowu brakuje mi
      spektakularnych inwestycji, które dodadzą miastu atrakcyjności. Czyli wszystko
      tak jak w poprzednich latach, tylko że wtedy nie braliśmy kredytu, teraz
      natomiast będzie to 40 mln zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka