Gość: misiek IP: 213.199.250.* 27.10.03, 19:52 to o której godzinie był ten wypadek bo nie wiem kiedy mam uważać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pioklon Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.03, 21:39 Rzeczniku policji! Gratuluję trafnych i mądrych opinii! Czy wyłączenie sygnalizacji świetlnej jest zrobieniem wszystkiego dla zapewnienia bezpieczeństwa? Czy apelowanie o rozważną jazdę jest również zrobieniem wszystkiego? A może bardziej skuteczne jest karanie tych, którym tej rozwagi brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.03, 06:46 Proponuję karać przy odbieraniu prawa jazdy. Każdemu "świeżemu" mandacik za 500. Tak profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: firewall:* / 192.168.0.* 28.10.03, 08:21 tyle błędów w tekście dawno na stronach Gazety nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelo Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.03, 23:14 Te światła bardzo często nie działają! I to wogóle, bez żółtego ostrzegawczego. I to ma zapewnić bezpieczeństwo! Wszystkie niebezpieczne sytuacje zdarzają się właśnie wtedy. Czy może Pani Rzecznik to wytłumaczyć? Dlaczego na głównej ulicy, bardzo ruchliwej i zatłoczonej w dodatku w obu kierunkach dwupasmowej co ze względu na przejścia dla pieszych jest szczególnie niebezpieczne, światła często poprostu wcale nie działają? Każdego dnia ok. godz. 10 rano jeżdżę tędy do pracy i twierdzę z własnego doświadczenia że całkowicie "głuche" światła są zmorą dla kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 23:49 problem nie jest w dzialajacych swiatlach, czy ostrej jezdzie (no tu to moze jest) ale sedno lezy w slabym oswietleniu przejsc dla pieszych, pasy i chodniki obok przejsc powinny byc tak jasne jakby tam slonce w nocy swiecilo zauwazylem ze w niektorych miejcach postawiono dodatkowe oswietlenie nad wejsciemi na przejscia - i bardzo dobrze bo czesto nie widac czy tam ktos stoi i chce wyjsc czy juu wychodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIER Re: Wypadek w centrum Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.10.03, 07:07 a nie mozna by zrobic jakies przejscie podziemne?? ludzie by nie stali na przejsciu i bezdomni by sie ucieszyli Odpowiedz Link Zgłoś