27.07.07, 12:50
Polecam każdemu zwiedzanie tego miasta. Niezliczona ilość muzeów z ciekawymi
wystawami. Obowiązkowo rejs Sekwaną nocą. Jedyne o czym pamiętać to niechęć
Francuzów do komunikowania się po angielsku. Francuzi przynajmniej w Paryżu są
strasznie smutni i małomówni. Najlepiej pojechać tam większą grupą aby się
dobrze bawić. Gorąco polecam
Obserwuj wątek
    • meybach Re: Paryż 27.07.07, 12:55
      Aż się boję, bo jadę do Francji we wrześniu, a Francuzów i francuskiego nie
      cierpię (sic!), ale jadę zobaczyć te ich cuda! Po angielsku nie chcą, to może
      po niemiecku??
      Co na pewno warto zobaczyć w Paryżu?
      • unange Re: Paryż 28.07.07, 00:25
        Paryż to piękne miasto, ale z takim nastawieniem, to nie wiem, czy to
        zauważysz... Nie zauważyłam, że Francuzi są smutni, wręcz przeciwnie -
        skojarzenia mam jak najbardziej pozytywne. Spokojnie można się dogadać po
        angielsku, czasem nawet po polsku. smile Ale niemieckiego to chyba naprawde nie
        lubią... smile Ach, niesamowite miasto.....
        • lilith.b Re: Paryż 28.07.07, 09:57
          Paryż jest wielkim wielokulturowym miastem, gdzie nie wszyscy władają płynną
          francuszczyzną, dlatego jako jedno z nielicznych francuskich miast sprzyja
          turystom nie mówiącym po francusku. Francuzi nie lubią mówić w żadnym innym
          języku oprócz swojego - to fakt, ale w Paryżu na pewno dasz radę się porozumieć
          bez dobrej znajomości tegoż języka. (Gorzej w innych częściach kraju wink

P.S.
          Nam miasto podobało się średnio i zdecydowanie odradzam kamping paryski - koszmar!
      • Gość: jul.s Re: Paryż IP: *.244.135.172.mielec135.ptc.pl 28.07.07, 13:00
        ...do meybacha

Twoja sygnaturka -...?? Przeciez TY z takimi poglądami sam jesteś w moherowym
        berecie .

Poczytaj dużo o Paryżu , moze spadnie Ci beret .-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka