ewciaw.2 08.05.08, 10:21 jade po koniec czerwca na Teneryfę. Czy ktos wie jakie warunki pogodowe panuja na teide. jak nalezy sie ubrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantas1955 Re: teide teneryfa 08.05.08, 16:01 Po prostu trzeba mieć jakiś sweterek. Ja byłam w marcu, to faktycznie zmarzłam, ale w czerwcu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: teide teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 20:31 Właśnie wróciłam z Teneryfy. Na TEIDE resztki śniegu ( bardzo mało . Temperatura około 7 stopni C. Musisz mieć kurtkę lub sfeter i dobrze mieć zakryte buty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrej Re: teide teneryfa IP: 92.40.213.* 24.05.08, 19:36 bylem na poczatku maja,wchodzilem na piechote ok 5h.Ciezko ale warto bo wrazenia 1000x lepsze od nieciekawego i nudnego wjazdu kolejka (zjezdzalem i nic ciekawego)-ale wejscie raczej dla osob o bdb kondycji-w kotlinie przez pierwsze 2h marszu ponad 30stopni,zero wietru i ostre slonce(chmury na polnocy teneryfy byly widoczne kilometr ponizej-super widok),a na samej gorze temperatura ok 15- 20stopni i przyjemny wiatr,czesc ludzi w kurtkach czesc(i ja)na krotki rekaw i wcale niezmarzlem.No i slonce"bierze"kilkadziesiat razy szybciej niz nad morzem wiec na dluzszy pobyt niz godzina b.wysokie filtry trzeba.Mialem 50 i w kilku miejscach niezauwazylem ze niemam nalozonego-nastepny dzien masakra-czarna spalenizna-skora mi do dzis schodzi(ze 30 raz)i jeszcze ze 2 miesiace bede mial pamiatkeNa szczescie w niewidac bo na nogach i plecach. Odpowiedz Link Zgłoś