Dodaj do ulubionych

Sprzedam Aparat Słuchowy

29.07.06, 00:04
Mam do sprzedania dwa aparaty słuchowe Digifocus Compact Ski firmy Oticon w
bardzo dobrym stanie. Aparaty są w pełni automatyczne, cyfrowe, tylko wkłada
się baterię 13, włańcza na literkę M-(mikrofon)i nic nie trzeba regulować,
aparat nie posiada potencjometru do regulacji głosności, jest kompatybilny z
telefonami komórkowymi i stacjonarnymi, posiada cewkę telefoniczną. Moze być
dobrą pomocą dla osób starszych których nie stać na zakup drogiego aparatu.
Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail: rob.szostak@neostrada.pl
Obserwuj wątek
    • olusimama Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 31.07.06, 14:23
      aparat słuchowy powinien byc dobierany indywidualnie przez specjalistę -
      protetyka!!!
      • naczelnyrabinpolski Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 03.08.06, 08:55
        Olusimama co ty powiesz? A może ktoś chce kupić sobie aparat bez pomocy
        SPECJALISTY PROTETYKA!!!! Bo z ta specjalizacją różnie to bywa. Zazwyczaj
        wmawiają że słyszy się gorzej by naciągnąć na aparat a najlepiej na dwa. A
        jeszcze lepiej jakbyś sobie u takiego SPECJALISTY PROTETYKA zakupiła jeszcze
        aparaty na zapas. Tak na wszelki wypadek. Żyjemy w wolnym kraju i może ktoś
        chce sobie kupić aparat słuchowy "z drugiej ręki". Nie musisz się z tym zgadzać
        ale uszanuj to! Jak nie możesz tego zrozumieć to przynajmniej staraj sie to
        zrozumieć. Nie każdego stać na aparat od SPECJALISTY PROTETYKA. Najważniejsze
        by w nim słyszeć, a nie ważne skąd on jest.
        • isidor Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 03.08.06, 10:11
          Witajcie. Dokładnie tak jest jak napisał przedmówca. Moja córka ma podarowane
          cyfrowe aparaty słuchowe od osoby której już nie były potrzebne bo były za
          słabe, a mojej córce służą już dość długo i pewnie jeszcze posłużą. Ja dla
          córki dostałam aparaty ale nigdy bym jej takich nie kupiła a tym bardziej w
          jakimś salonie. Bo za co? Tam są ceny szokujące! Wiem że opłaca się kupić
          aparat używany i sprawny. Zawsze jest to taniej niż nowy a dostroić do ubytku
          to żaden problem. W każdym punkcie mającym aparaty na podstawie tego wykresu o
          ubytku słuchu zrobią to. Takie rady o dopasowaniu przez protetyka to mają chyba
          ci co śpią na pieniądzach! Większość z nas tak słodko nie ma i dlatego zawsze
          się znajdą osoby na aparat używany. Pozdrawiam
          • dianda83 Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 03.08.06, 18:06
            inaczej...
            aparat można kupić od kogo się chce, ale ustawiony powinien być przez protetyka.
            Nigdy inaczej :), nie wolno pod zadnym pozorem zakladac aparatów po innej
            osobie, bo mozna sobie uszkodzić słuch :)
            • reginnka Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 31.01.07, 18:33
              interesuje mnie jaki to koszt takiego dopasowania aparatu zakupionego poza
              serwisem ,bo włsnie moge kupic -nowy z zagranicy.
        • olusimama Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 07.08.06, 10:51
          po pierwsze - grzeczniej, proszę.
          Po drugie - nie bez powodu pisałam o _specjaliście_ - protetyku, a nie po
          prostu protetyku. Jeśli sie konsultujesz z oszustami bez kwalifikacji to nie
          dziwne, ze masz zlą opinie o całej grupie zawodowej :/
          Po trzecie - sam zakup aparatu to za malo, musi on zostać ustawiony i
          dopasowany do ubytku słuchu. I tutaj bez specjalisty ani rusz. Noszeniem
          aparatu z drugiej reki mozna sobie zaszkodzić.
    • poliana Re: Sprzedam Aparat Słuchowy 05.08.06, 16:00
      Nie rozumiem dlaczego Pan "rabin naczelny" tak bardzo wściekł się z powodu
      wypowiedzi swojego poprzednika..Jest w tym sporo racji że aparat powinien byc
      dobrany przez specjalistę..no i niestety rację ma również ten, który uważa że z
      tymi specjalistami bywa różnie. Czesami po prostu trzeba się trochę nachodzic.
      Ceny aparatów faktycznie bywają niebotyczne, dlatego rozumiem zainteresowanie
      aparatami używanymi. Chociaż i z tymi należy uważac chocby ze względu na brak
      gwarancji, a co za tym idzie w przypadku koniecznosci naprawy aparatu pacjent
      pokrywa 100% kosztów. A z tym bywa różnie (np. gdy zepsuje się wzmacniacz). Tak
      czy inaczej wizyta u protetyka będzie nieunikniona, bo aparat trzeba
      zaprogramowac do określonego ubytku i preferencji użytkownika, a do tego należy
      wykona wkładkę na miarę ucha. Nie ma się zatem co obrażac i wypinac na
      specjalistów bo wszystkiego na "czarnym rynku" się nie załatwi. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka