Dodaj do ulubionych

problemy z play

10.03.11, 20:56
witajcie,
mam w play abonament na dwa lata. Po roku zmieniłam abonament na wyższy. Pani która mnie obsługiwała przez telefoniczną obsługę klienta poinformowała mnie,że w ramach promocji do końca trwania umowy będę płacić 50% abonamentu. Oczywiście przy pierwszej fakturze okazało się,że ta promocja nie została naliczona. Zgłosiłam sprawe sprawę w Play24 i najpierw poinformowano mnie,że taka promocja jest niezgodna z ich regulaminem i mi jej nie przyznają. Po moim drugim odwołaniu podtrzymali swoją decyzję dodając mi tylko jednorazowo 40minut w ramach załagodzenia sprawy. Czy ktoś mi powie co mogę zrobić w tej sytuacji? Gdzie się odwołać? Przecież ja tej umowy nie wyssałam sobie z palca a dla nich chyba kompromitującej jest to,że przedstawili i zawarli ze mną umowę niezgodną z własnym regulaminem! Nie uważam,żeby to było fair,że jak ja nie zapłacę rachunku to odetną mi telefon a oni mogą się się nie wywiązać z umowy i będzie ok. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?Z góry dziękuję za wszelkie głosy
Obserwuj wątek
    • Gość: bl Re: problemy z play IP: *.nplay.net.pl 11.03.11, 10:08
      - pierwsze kroki skieruj do miejskiego rzecznika praw konsumentów
      - możesz napisać skargę do UKE. Info na stronie urzędu
      • Gość: Jakinta Re: problemy z play IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 11:02
        Okey wprowadzono Ciebie w błąd, ale chyba nową umowę dostałaś do przeczytania i był u Ciebie kurier z dokumentami? Zawsze można odstąpić przecież od umowy w terminie 7 dni? Dlaczego nie odstąpiłaś od umowy? Może źle zrozumiałaś, może miał być rabat 6 miesięczny z 50% upustem? Naprawdę konsultant zaproponował w trakcie trwania dwuletniej umowy 50% rabat? Taryfę replay na 12 miesięcy można podpisać rzeczywiście z 50% rabatem, ale po okresie trwania 24 miesięcznej umowy...Wiem,że z BOK PLAY dzieją się różne cyrki, ale takie zachowanie obsługi wydaje się być nawet dla mnie nierealne. Nie bronię oczywiście PLAY, ale chyba też się nie kwapiłaś z wyjaśnieniem sprawy?
        • superprzyszlamama Re: problemy z play 13.03.11, 21:14
          ja nie przedłużałam umowy tylko podczas trwania umowy podwyższałam kwotę abonamentu i umowa była tylko ustna. I na pewno powiedziała mi Pani,która mnie obsługiwała,że do końca trwania tej umowy(czyli jeszcze przez rok) będę mieć 50% zniżki na abonament! Też zwróciłam na to uwagę, tym bardziej,że niecały miesiąc wcześniej, też przez telefoniczną obsługę klienta, próbowałam zmienić taryfę i wówczas Pan obiecał mi złote góry a pierwszego dnia nowego okresu rozliczeniowego okazało się,że nic nie włączył. Z resztą wszystko play ma nagrane. Nie piszcie mi,że mi się coś mogło pomylić lub że byłam opieszała bo zareagowałam zaraz po 1 fakturze jaką otrzymałam i nauczona przykrymi doświadczeniami z wcześniejszych wpadek obsługi klienta dokładnie zwróciłam na te warunki uwagę. Załóżcie,że mam rację i napiszcie co mogę dalej zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam;)
    • Gość: 802.11n Re: problemy z play IP: *.tpnet.pl 11.03.11, 12:27
      Konsultant ma płacone od łba, więc robi wszystko by klient podpisał umowę. Reszta się nie liczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka