Dodaj do ulubionych

PLUS GSM robi wszystko żeby odejść

IP: 195.116.161.* 12.10.04, 13:25
do konkurencji. Mam dosyć złodziejstwa !!
Obserwuj wątek
    • Gość: gauche Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść IP: *.ztpnet.pl 12.10.04, 14:07
      A moze rozwiniesz te wypowiedz? Nad czym tu dyskutowac?
    • maciej-d Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 12.10.04, 14:46
      za 2 lata napiszesz mam dość idei, za 4 mam dość Ery, za 6 mam dość Plusa. Jaki
      z tego morał !? Wszystkie opy są takie same.
    • Gość: telefonista Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 11:24
      ja juz odszedlem z plusa po 5 latach.mialem rachunki od 200zl w gore a warunki
      jakie mi oferowali w ciagu tego calego czasu- taryfy czy promocje byly takie,ze
      taniej bylo w popie czy tak taku.rownolegle mialem popa i przy takim samym
      dzwonieniu placilem polowe mniej! tak samo jest z telefonami na karte-simplus
      zawsze mial ceny z kosmosu.dopiero teraz team7 jest dla ludzi. jedyna pociecha
      z abonammentu w plusie to probram 5 plus,ale zalezy jak sie na to patrzy.po 5
      latach dostalem za dwadziescia pare tysiecy punktow nagrody o wartosci ok 700zl
      ale do wydania w salonie firmowym plusa a wiadomo jakie tam sa ceny....jedyny
      towar ktory kosztuje tak samo jak na miescie to zdrapki:) ale dobre i to,a
      telefony w zestawach simplusa sa 2razy drozsze od takich samych na miescie....
      • atomowy Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 13.10.04, 16:20
        > ja juz odszedlem z plusa po 5 latach. mialem rachunki od 200zl w gore
        > a warunki jakie mi oferowali w ciagu tego calego czasu- taryfy czy
        > promocje byly takie,ze taniej bylo w popie czy tak taku.

Obecnie wszystkie oeferty "na kartę" są bardziej opłacalnych w porównaniu do
        tych abonamentowych (nie mówię tutaj o osobach które podpisują umowę na
        abonament na warunkach promocyjnych).

> tak samo jest z telefonami na karte-simplus
        > zawsze mial ceny z kosmosu.dopiero teraz team7 jest dla ludzi.
        Team2 także była dla ludzi. Zresztą jaki wniosek z tego? Plus GSM się zmienia.
        Podobno w październiku mają pojawić się nowe taryfy (www.ctime.pl/?
        kat=91&id=16401). Mogłeś poczekać. ;)

> atelefony w zestawach simplusa sa 2razy drozsze od takich
        > samych na miescie....
        Przesada... ;)

----------
        www.cTime.pl - Nowe technologie dla Ciebie

• gazamate Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 10:29
        plus gsm uprawiaja normalne złodziejstwo na klientach z abonamentu. Nie wiem
        dlaczego w sim+ team 7 ceny sa tak niskie a dla abonamentowców właściwie nie ma
        żadnej sensownej alternatywy, poza przejściem na sim+. Do tego u innych
        operatorów raczej nie ma problemu z przejściem po wygaśnieciu umowy, ze starym
        numerem tel. na pre-paida a plus robi z tym problem. Właściwie płacąc abonament
        poza niewielka iloscią minut (defakto paskudnie drogich) nie dostaje się nic w
        zamian. Za identyfikację numeru przychodzącego, sekundowe naliczanie itd. płaci
        się olbrzymie pieniadze (w prepaidach przynajmniej identyfikacja nr-uów jest za
        darmo). do tego min. rozmowy w szczyycie jest paskudnie droga. Ostatnio byłem w
        salonie zorientować się co moga mi zaproponować poza wymiana telefonu to
        okazało się że za podpisanie umowy na kolejny rok dostane 20% rabat na
        abonament a że płacę ten najnizszy (a rachunki oscylują koło 50-70 zł) to było
        by to około ... 7 zł. Śmiechu warte. Na dniach po wybraniu punktów z 5+ idę
        wypowiedzieć umowę i przechodzę na simplusa (i to tylko dlatego ze znajomi na
        których mi zależy też mają komórki w plusie wiec w taryfie team 7 będzie w
        miare korzystnie). Nie dam się wiecej okradać.
        • gale Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 10:44
          > plus gsm uprawiaja normalne złodziejstwo na klientach z abonamentu.

Zamiast biadolic i truc na Forum prosze zlozyc do prokuratury zawiadomienie o
          popelnieniu przestepstwa i basta.

> Za identyfikację numeru przychodzącego, sekundowe naliczanie itd. płaci
          > się

...zgodnie z wybranym przez siebie cennikiem. W czym problem?

> Nie dam się wiecej okradać.

Bron Boze prosze sie nie dawac okradac. Tak jak sugerowalem, w przypadku
          przestepstwa nalezy je szybko zglosic organom scigania, zamiast biadolic.
          • gazamate Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 14:20
            mam prawo biadolić jeśli mi coś nie odpowiada. A ty (świadomie napisałem z
            małej litery) to gadasz jak jakaś "papuga" z BOK-u z plusa
            • gale Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 17.10.04, 16:48
              Oczywiscie, ze masz pelne prawo biadolic. To Forum sluzy wszystkim Uzytkownikom
              i dlatego tez - podobnie jak Ty - wyrazilem swoja opinie. Nie rozumiem dlaczego
              sie tak mocno egzaltujesz.
        • jaki71 Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 13:14
          Troche cie ponioslao.
          Ja majac taryfe plus100 +30min gratis dostalem oferte na koniec abonamentu taka:
          50% rabatu na abonament lub dodatkowe pakiety minut, SMS lub cos tam i umowa na
          1 rok.
          Albo umowa na 2 lata i telefony w programie wymiany po cenach takich jak bym
          podpisywal obecnie umowe w promocji na abonament plus100.
          Najczesciej place te ich 65pln netto.
          Czego sie czepiac. A ze rozmowy drogie to wiedziales podpisujac umowe - chyba
          ze nie czytasz tego co podpisujesz.
          • gazamate Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 14:19
            Owszem mozesz mieć 50% rabatu ale wtedy gdy Twoje tachunki są odpowiednio
            wysokie. Dla osób które najczęściej mają rachunki wysokości około 50 zł
            przysługuje jakiś psi % tego rabatu - mi zaproponowali 20% i sam gosć ze sklepu
            stwierdził że to śmieszna promocja. Umowę podpisywałem 2 lata temu a dobrze
            wiesz ze 2 lata to bardzo długo i ceny w telefonii komórkowej zmieniaja się
            diametralnie. Gdy przystąpiłem do + GSM ponad 4,5 roku temu mój rachunek na
            najniższej taryfie nie schodził niżej niz 80 zł (sms-y były po 0,75 zł,
            abonament chyba z 50 zł, rozmawiałem tylko sporadycznie w szczycie), gdy
            przedłuzałem umowe po 2 latach wymieniłem sobie tel i przy okazji taryfę. Teraz
            gdy patrzę co mogę miec w simplusie i co mam za ta samą kwote w abonamencie to
            zastanawiam sie o co w tym chodzi. Czy plusowi zależy by wszyscy przeszli na
            prepaidy ze wzgledu na słaba ściagalność rachunków czy Bóg wie co???!! W sumie
            to został bym na abonamencie gdybym załapał się na taryfę plus 100 z 50%
            rabatem na abonament (łacznie z plus tobie - miał bym coś około 85 minut i 50
            sm-ów w abonamencie do wykorzystania w cenie ~ 40 zł, teraz za około 35 zł mam
            do wykorzystania z 25 minut i 20 sms-ów), za 35 zł w simplus team 7 do osób
            poza ta siódemką najbliższych znajomych miał bym około 45 minut na rozmowy a
            gdy dzwonił bym do siódemki to chyba 2x dłuzej. W sumie zalezało mi na tym aby
            nadal mieć swój stary numer ... no ale nie za taka cenę.
        • barracuda7110 Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 13:45
          Przechodzenie z abo na prepaid i w odwrotną stronę jak narazie jest możliwe
          jedynie w Erze. Idea wprowadzi to wkrótce (czyli pewnie przynajmniej za pół
          roku- żeby im ludzie nie spie***li z abonamentów).

W prepaidacb masz za darmo sekundówkę, identyfikację numerów, płaską, bardzo
          niską stawkę tylko nie dostajesz super telefonu za śmieszne pieniądze.
          • gazamate Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść 14.10.04, 14:26
            Pewnie by tak było ze wszyscy by na prepaidy przeszli gdyby idea czy plus dali
            taka mozliwość. No ale w ich interesie jest by ludzie gadali mało ale za duze
            pieniadze dlatego wprowadzeniue ustawy będą przeciągać jak długo się da.
            Wcale nie zależy mi na jakimś super tel. z aparatem czy czymś w tym stylu. Nie
            potzrebuję transmisji danych czy wysyłania zdjęć miedzy telefonami. Zależy mi
            tylko na w miarę tanim wysyłaniu sms-ów i rozmowie za normalną cenę a nie za
            niemal 2 zł z vatem w szczycie za 1 min.
    • Gość: jaszczomp Re: PLUS GSM robi wszystko żeby odejść IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.10.04, 11:16
      Ja mam taryfe w której wraz z pakietem Plus Tobie ma ma za free 40 min i 20 sms. Płace praktycznie abonament 48.80 zł i najcześciej nie wykorzytane minuty o smsy przechodzą na następny miesiąc. W porównaniu z Team 7 stawki są jak na dzisiejsze czasy łupieszcze.Rachunek jest prosty.Jezeli pomnoże 40 min przez .77gr to mam ok. 30,80 zł. do tego smsy a przy swojakach chyba po 12 gr. to wychodzi znacznie mniej niż ten płacony co miesiąc abonament.A przecież jak załaduje karte za 50zł to moge ją wykorzystać w ciągu 3 miesięcy. Jedyne co mnie jeszcze trzyma w abonamencie to, możliwośc wymiany aparatu.
    • Gość: stachu34 nie czytałem wszystkich... IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:56
      ...postów,ale ogólnie tendencja operatorów idzie w kierunku zdobycia nowego
      klienta.Po 5 latach pobytu u jednego operatora masz ciągle ten sam
      abonament.Jest on stodunkowo drogi,a zmiana kosztuje.To jest złodziejstwo...
      W trakcie wypowiedzenia umowy-w Erze-trzykrotnie otrzymywałem korzystne warunki
      przedłużenia.Jednak gdy na drugi dzień szedłem do salonu,już one znacznie
      różniły sie,na nie korzyść,od proponowanych.Po którejś tam wizycie w punkcie
      autoryzowanym,nie w salonie...poinformowano mnie,że operatorowi zależy tylko na
      ściągnięciu klienta do salonu,a tam oni wszystko załatwią.Teraz jestem w
      Ideii,i mam wrażenie,że jest tak samo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka