Dodaj do ulubionych

Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocje?

14.09.05, 20:47
Jak myślicie? Co prawda tort już jest dawno podzielony, ale pojawienie się
jednak nowej marki (gracza) może powodować chęć ugrania na starcie nieco
wiecej niż obecnie oferuje rynek? Może to dotyczyć Orange/Idei, ale również
dwóch pozostałych graczy. A niechby się bili...
Obserwuj wątek
    • mike-great Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 14.09.05, 21:59
      Tu zyskasz, tam stracisz. Jak przy zakupach w supermarkecie. Nie myśl że
      telekomy robią coś, lub dają, "za darmo", albo żeby nie mieć zysków...
      Ech, naiwność. Ściągną z ciebie tak, czy inaczej, ukryją to w czymś, itp., itd.

aluminiowy napisał:

> Jak myślicie? Co prawda tort już jest dawno podzielony, ale pojawienie się
      > jednak nowej marki (gracza) może powodować chęć ugrania na starcie nieco
      > wiecej niż obecnie oferuje rynek? Może to dotyczyć Orange/Idei, ale również
      > dwóch pozostałych graczy. A niechby się bili...
      • Gość: michał Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: 217.96.22.* 15.09.05, 08:07
        Myśle, ze rzucą jakoś ochłap ku uciesze gawiedzi. W końcu w porównaniu z np.
        Niemcami czy Skandynawią mają ogromny zapas niewykorzystanych możliwości wobec
        klientów. TZN ciągle jestesmy kilka lat do tyłu...
      • Gość: taniej Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: 193.109.212.* 21.09.05, 13:56
        W samych swoich 24 gr do stacjonarnych i do samych swoich, 72 gr do innych
        sieci ,24 gr sms.
        • Gość: smsy Bramka SMS do Orange ma IP: 5.6.* / 213.205.19.* 22.09.05, 13:54
          Bramka SMS do Orange maciekawy regulamin. Można wysłać 10 SMS do jednego numeru,
          czyli można wysłac nawet ze 100 sms? ;)

:)
          Linki do darmowych bramek SMS w tym orange sa choćby na

www.start24.pl
    • yavorius wieści z frontu 15.09.05, 10:14
      Oferta Orange będzie dostępna dla klientów w Polsce od poniedziałku 19
      września.
      • Gość: kasia Re: wieści z frontu IP: 81.80.218.* 16.09.05, 12:04
        a skad wiadomo ze od 19.09.2005 ja słyszalam ze od 01,10
    • Gość: adam99 cennik już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:37
      prepaid : gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=12482
      abonament: tiny.pl/qlqg

• yavorius hehehe 16.09.05, 13:40
        Miłego pójścia z torbami:)
      • Gość: adam99 wprowadzam autokorekte :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:58
        prepaid - bez zmian gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=12482
        abonament : tiny.pl/qlqc
        Ten wcześniejszy abonament to były plotki przed konferencją Orange. Ten z
        Telepolis jest przeciekiem po konferencji i jest zdecydowanie bardziej
        prawdopodobny.
        • Gość: m. Re: wprowadzam autokorekte :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 00:48
          > prepaid - bez zmian gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=12482

no bez przesady!
          mam popa dobrych kilka lat i z tego, co wiem, obowiazujaca taryfa jest 80/20gr
          do kazdej sieci! jak na mnie 80/20 i 60/15 to juz JEST obnizka.
          [i nie gadac mi tu o smsach za grosza itp bo to promocyjna oferta, ktore i tak
          tylko jakos do ok. polowy pazdziernika mialy obowiazywac!! - nie pamietam
          dokladnie, bylo w REGULAMINIE! a zaloze sie, ze orange tez czyms nas bedzie
          chcial zachecic]
          • Gość: Rozczarowany Chyba PODWYŻKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:16
            Za nielimitowane rozmowy z trzema osobami w sieci było 25 zeta, a teraz zrobili
            30 zeta!
            Do bani z tą Orandą (czyt.Żenadą)
          • Gość: adam99 Re: wprowadzam autokorekte :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:31
            "bez zmian" prepaid dotyczyło tylko tego co pisałem wcześniej- czyli że ten sam
            link. Swoją drogą ceny upodobniły się do Heyah - poza tym że smsy
            wewnątrzsieciowe są w orange 5x droższe niż w Heyah.
    • Gość: ostrów Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.promax.media.pl 16.09.05, 17:01
      wprowadzą zasade zachowania numeru dla klientow przechodzacych wiec jesli pojada
      z cenami to sadze ze odbiora czesc klientow erce i pluskowi ;)
    • zwierz.alpuhary 19 września - początek końca 16.09.05, 17:03
      too będzie spektakularna i zapierająca dech w piersiach plajta. Francuzi nam
      pokażą jak się bankrutuje w dobrym stylu:)
      • anna-dark Wierszyk o Oranżadzie 21.09.05, 13:11
        Oranżada to żenada, każde dziecko o tym gada,
        ceny rosną jak w Afryce - to Ahuja robi wice,
        ludzie biegną już do Ery, wyprzedzają renifery,
        i o Plusa zahaczają, bo tam lepsze plany mają,
        wszystkich wnerwia ten pomarańcz, Francuz mówi: "Polak - zatańcz",
        drenaż kieszeń się szykuje, ten rebreanding finansuje,
        jedną markę wciąż zachwala, a ze strony wciąż wywala,
        coś na bakier ta promocja, nie pomoże stawka nocna,
        Polska dawno już w Europie, a tu ciągle ktoś dokopie,
        morał z tego jest więc taki - nie popieraj francy-paki !

zwierz.alpuhary napisał:

> too będzie spektakularna i zapierająca dech w piersiach plajta. Francuzi nam
        > pokażą jak się bankrutuje w dobrym stylu:)
        • Gość: Barti Re: Wierszyk o Oranżadzie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 21.09.05, 13:29
          Hehe, świetne! LOL! :D
        • Gość: Jakub1967 Re: Wierszyk o Oranżadzie IP: *.its.it 21.09.05, 13:40
          Niezłe!!! Ja myslę że oni nas potraktowali jak trzeci świat - nie obrażając
          trzeciego ;)
    • anna-dark Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 16.09.05, 19:47
      Udadzą im się - ale te promocje za 20zł dla blockersów, i dzieciaków w szkole
      podstawowej. Może to i droga do sukcesu???

aluminiowy napisał:

> Jak myślicie? Co prawda tort już jest dawno podzielony, ale pojawienie się
      > jednak nowej marki (gracza) może powodować chęć ugrania na starcie nieco
      > wiecej niż obecnie oferuje rynek? Może to dotyczyć Orange/Idei, ale również
      > dwóch pozostałych graczy. A niechby się bili...
    • kangoor5 Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 16.09.05, 20:15
      To nie jest żaden "nowy gracz", a cała ta operacja jest pretekstem do t
    • kangoor5 Nie bądźcie naiwni 16.09.05, 20:28
      To nie jest żaden "nowy gracz", a cała ta operacja jest pretekstem do wypompompowania pieniędzy za granicę (w ramach grupy France Telecom) czyli do kradzierzy około 200 mln PLN należących się Polsce.
      Z kąd to?:
      "Według Krzysztofa Kaczmarczyka w ciągu dziesięciu lat France Telecom uzyska z opłat za markę Orange 1,1 mld zł, nie licząc znacznie mniejszych wpłat za wykorzystanie elementów jego logo w TP SA (0,06 proc. obrotów rocznie)." (źródło:Gazeta). Przeliczenie: 1,1 [mld zł]* 19 [%] podatku CIT = 209 [mln zł] ukradzionych nam przez FT.
      A wracając do Twojego pytania: może szanowni Francuzi rzucą nam jakiś ochłap żebyśmy za bardzo nie myśleli i za głośno nie krzyczeli.
      • Gość: adam99 Re: Nie bądźcie naiwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:32
        Niestety. Przez ostatnie 15 lat dzięki monopolowi polacy musieli płacić/dotować
        tpse płacąc kilkukrotnie zawyżone stawki. Siedem lat temu za samo podłączenie
        tel. w mieście wojewódzkim (w bloku) zapłaciłem 535 zł !! Była to faktyczna
        danina a poprzednie rządy robiły wszystko żeby utrzymać monopol. Gdyby nie
        naciski UE to pewnie dalej mielibyśmy jedynego słusznego operatora. Dzięki
        płaconemu przez abonentów haraczowi tpsa stała się supermonopolistą któremu
        konkurencja teraz nawet nie podskoczy. I co się z tą kasą stało ? 15% zabrali
        pod pozorem akcji pracownicy, a resztę zabierze France Telekom. Wszyscy inni na
        tym stracili :((
      • pe1 Re: Nie bądźcie naiwni 17.09.05, 02:47
        > To nie jest żaden "nowy gracz", a cała ta operacja jest pretekstem do wypompomp
        > owania pieniędzy za granicę (w ramach grupy France Telecom) czyli do kradzierzy
        > około 200 mln PLN należących się Polsce.

a co to za komunistyczne myślenie??

Jakich "należących się Polsce" do cholery? To są prywatne przedsiębiorstwa i
        skarb państwa nie ma nic do tego.
        • anna-dark Re: Nie bądźcie naiwni 17.09.05, 12:36
          Twoje myślenie jest proste jak budowa cepa.
          Prywatyzacja TPSA (Kulczyk) nie przebiegała do końca zgodnie z prawem (czyli
          okradziono państwo = podatników) a Idea - a co za tym idzie Orange - jest już
          tylko efektem domina. Jaki jest sens zastępowania znanej marki (Idea),
          fantastycznie wypromowanej, rozpoznawalnej, i lubianej, z świetnym logo, na
          nieznany szerzej Orange, i jeszcze przy tym następuje transfer zysków za
          granicę. Za co? Przecież komórki w Polsce kupują w większości zdecydowanej
          Polacy, a nie obcokrajowcy, więc wprowadzanie Orange nie ma ekonomicznego
          sensu. Stacje bazowe i ich wyposażenie telekomunikacyjne i IT będzie takie
          same - bo już dziś Idea robi zakupy za pośrednictwem France Telecom. Podobnie
          nowe telefony - ich kupno dla Orange od producentów będzie takie samo jak dl
          Idea - wszystko przez France. Vodafone na krótko przecież kupił Orange i ...
          sprzedał to dziadostwo. Nikt nie chce socjalizmu, ale "wilczy kapitalizm",
          i "dzikie prywatyzacje" powodują drenaż finansowy tego kraju, czyli klientów (w
          większości Polaków).
          • Gość: Kermit Ja tam rezygnuje z tego dziadostwa jak tylko umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:24
            Ja tam rezygnuje z tego dziadostwa jak tylko umowa wygasnie.
            Żabojady nie bedą sie karmic na moim abonamencie.
        • Gość: Tech Re: Nie bądźcie naiwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:45
          FT jest w duzej mierze panstwowy...
          Ta prywatyzacja a la Kulczyk polegala tylko na przekazaniu wziatek.
      • Gość: ortograf Re: Nie bądźcie naiwni IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.09.05, 09:35
        "Z kąd to?" ??
        no nie wierze ;)... pozdro
    • arturo90 Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 16.09.05, 20:38
      Właśnie wszedłem na zagraniczną strone Orange
      www.orange.com/English/media/pressarticle.asp?id=156 i widzę iż Orange
      będzie w całej polsce łączył się pzrez 3G. To się chwali.
      • Gość: gtr Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.icpnet.pl 16.09.05, 20:45
        co to takiego : 3G ?
      • anna-dark Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 16.09.05, 21:47
        www.orange.com/English/media/pressarticle.asp?id=156&bhcp=1
        Najlepsze jest nazwisko tego facia z ORANGE - Ahuja!!! Tyle chyba Orange może
        zaoferować Polakom - Ahuja!!!

Sanjiv Ahuja, Chief Executive Officer, Orange SA, said: “We are delighted to be
        able to welcome Centertel to Orange. This is a key market at the centre of
        Europe with a population of nearly 40 million, and it’s an exciting time to be
        here following Poland’s entry to the EU last year. Centertel is one of our best
        performing operations and I am confident that we can help them build on their
        success to date, while also providing an opportunity to launch something new
        and exciting.”

www.orange.com/English/media/pressarticle.asp?id=156&bhcp=1
        arturo90 napisał:
        > Właśnie wszedłem na zagraniczną strone Orange
        > www.orange.com/English/media/pressarticle.asp?id=156 i
        widzę iż Orange
        > będzie w całej polsce łączył się pzrez 3G. To się chwali.
    • mcov a z czego zaplaca haracz FranceT? 16.09.05, 23:31
      cirka 2mld zl bedzie co roku placic Idea FT
      musza podniesc ceny, bo z czego francole wytransferuja
      kase?
      • Gość: wkr Re: a z czego zaplaca haracz FranceT? IP: *.kablowka.net 17.09.05, 08:17
        z pozostalych uslug TP SA,
        ponadto rynek jeszcze nie jest tak nasycony jak w krajach EurZach czy Azji, najwiekszy boom teraz to chyba AmPd,
        • Gość: wstaci Re: a z czego zaplaca haracz FranceT? IP: 82.160.104.* 17.09.05, 12:03
          Ludzie co was obchodza pieniadze od centertela dla france tlk. przeciez nie moga
          zrobic nic drozej bo im kupe klientów odejdzie;/ a przeciez inne marki jak np.
          vodafon tez beda niedlugo zastepywac nasze rodzime inne... wiec no cóż to wiaze
          sie z korzyscia tylko dla nas aaaa poza tym poczekac do poniedzialku wtedy
          bedzie wszystko 100% pewne
          • Gość: gauche Re: a z czego zaplaca haracz FranceT? IP: *.ztpnet.pl 17.09.05, 17:23
            Mnie obchodzi, że pieniądze które mogłyby być wydane w Polsce pójdą na
            utrzymanie Francuzów. Droższe rozmowy w sieci, droższy roming. Z takim
            cennikiem to klientów zbyt duzo nie zdobędą.
            • Gość: vitalic Re: a z czego zaplaca haracz FranceT? IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 11:28
              Dlatego właśnie Plus jest najlepszy !!!!!
              • Gość: A. Lepper Niech żyje PLUS i ERA, TERAZ POLSKA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:33
                Wejście na polski rynek tego pasożyta o nazwie Orange to chańba, dajemy się
                doić Francuzom na własną prośbę...
                Proponuję uczcić minutą ciszy zdradziecko uśmierconej Idei, teraz tylko Plus i
                Era bedą bronić naszego honoru
                • yavorius taaa:))) 19.09.05, 13:37
                  Poczekaj jak Plus zmieni nazwę na Vodafone Polska, a Era na T-Mobile Polska:)))
                  • anna-dark Lepszy Plus i Era niż Oranżada 19.09.05, 17:35
                    Lepszy Plus i Era niż Oranżada - nawet jeśli zmienią się w Vodafone i T-Mobile,
                    prawda???

yavorius napisał:

> Poczekaj jak Plus zmieni nazwę na Vodafone Polska, a Era na T-Mobile
                    Polska:)))
                    • yavorius Re: Lepszy Plus i Era niż Oranżada 20.09.05, 08:15
                      Pewnie że lepsze;)))
                      • Gość: szeryf Re: Lepszy Plus i Era niż Oranżada IP: *.echostar.pl 20.09.05, 21:17
                        z tym sie akurat nie zgodze - wystarczy spojrzec na strone www, w idei-orange
                        moge sprawdzic wszystko co chce bez wychodzenia z domu (np ceny telefonow przy
                        roznych abonamentach), a w pozostalych tylko pisza magiczne "od 1zl"(czyli przy
                        200zl miesiecznie na dwa lata)... bylem juz w kazdej sieci i oranzada ma wg mnie
                        najlepszy zasieg, no i ta darmowa bramka sms...
                • Gość: Dominik Re: Niech żyje PLUS i ERA, TERAZ POLSKA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:10
                  Z tego co wiem to wieszkosc udzilów Ery mają Niemcy
                  • kalinowski11 O roamingu ... taniej czyli drożej c.d. 20.09.05, 19:52
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=29275472&a=29278023

Pozdrawiam .
                • Gość: Gość Re: Niech żyje PLUS i ERA, TERAZ POLSKA!!! IP: 83.175.177.* 20.09.05, 21:44
                  hańbą jest robić tak podstawowe błędy ortograficzne. Cały post traci wtedy
                  wiarygodność
    • aluminiowy Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 18.09.05, 00:36
      Czyli wypusclili nas w maliny, niestety brakuje czwartego gracza na rynku, moze
      wtedy by sie cos sensownego wydarzyło. Poczekam do poniedzialku, a telefon i
      tak pewnie kupie w Erze, do to co czytan o tym Orange, to rzeczywiscie zero
      rewelacji.
    • Gość: elgastar Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.lodz.msk.pl 18.09.05, 10:08
      Proponuje blizej sie przyjzec wspominaynm firmom, bo z informacji jakie posiadam to france telekom,tp sa,idea, orange naleza w wiekszym badz mniejszym stopniu do firmy glownej, czyli france telekom. Jakie transfery pieniedzy z Polski?! Ludzie czytajcie uwaznie artykuly i nie wylacznie ten pod ktorym zabieracie glos. Idea bedzie placic procent za uzywanie logo/marki orange, W ZAMIAN miedzy innymi beda nabywac aparaty jako "oddzial" orange, co powinno wspominane straty wyrownac.
      BTW korzystam z sieci orange w Wielkiej Brytanii i jesli plan jest taki, by w roamingu korzystajac z maciezystej sieci polaczenia byly znaaaacznie tansze, to jestem za zmianami nazw !

pozdro

ps i nie patrzcie, ze rzekomo kasa ma wyplynac z Polski, bo Wy i tak nic z tego nie dostaniecie :-/
      • Gość: gauche Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.ztpnet.pl 18.09.05, 20:46
        Chyba uczyłeś się ekonomii w szkole marksizmu i leninizmu. Wypływ 1,8 %
        przychodów Idei w żaden sposób nie zostanie zrównoważony poprzez export
        telefonów, zreszta skąd brała idea wcześniej telefony, z Vodafone ?
    • corrine Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 18.09.05, 13:49
      Jeśli będą jakieś promocje to i tak my za to zapłacimy. Oszuści już zgarniaja
      kasę na losowaniu biletów na Stinga, kilka razy wyłany sms wracał z
      odpowiedzią, że jest błędny i że należy wpisać kod STING. Jest to takie trudne,
      że doprawdy trudno sie dziwić, że kieka razy był błąd. A kaska, właśnie poszła.
      I za "takie" różne "cuda" my płacimy i za ornage też zapłacimy. Ja wysiadam. Pa
      • Gość: B@rt Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: 193.28.0.* 18.09.05, 15:37
        To PA.....
    • Gość: santiago Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 15:59
      Orange, nie orange, jeden pies. Coś muszą zrobić, bo inaczej... stracą
      klientów, jedno jest pewnie 10 październik portujemy numery (pewnie za skromną
      opłatą, choć miało być za darmochę).

Pzdr
      • zoraida co to znaczy "portowanie numerów"? n/t 19.09.05, 10:04
    • Gość: Bronek TO JEST SZCZYT!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:08
      Chamstwo jakich mało - po wejściu na nasz rynek Orange telefony w byłej Idei
      gwałtownie zdrożały, a żądania co do abonamentu albo minmalnej kwoty
      deklarowanej są ogromne...
      NA DODATEK ZERO PROMOCJI DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH.
      Wstyd mi że mam telefon w sieci Orange. Chciałem kupić drugi w tej sieci dla
      żony, ale w takiej sytuacji przechodzę do Ery...
      • Gość: Rozczarowany Kiedy strona internetowa www.orange.pl będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:58
        funkcjonowała tak jak wczesniej www.idea.pl
        Jeden wielki bałagan, nie wiem gdzie i jak cokolwiek moge sprawdzić (kwote do
        wykorzystania czy liczbę punktów profit itd)
        NIE PODOBA MI SIE TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: tralala ooops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:00
          "Dziękujemy za korzystanie z serwisu Orange.pl

Jednocześnie przepraszamy, ale poziom ruchu na serwerach Orange.pl nie pozwala chwilowo na obsłużenie kolejnych użytkowników. Prosimy spróbować ponownie. "
          Dodatkowo link do bramki sms jest błedny - htp://sms.orange.pl
          Jeden wielki LOL
      • lina45 Re: TO JEST SZCZYT!!! 19.09.05, 19:23
        CAŁA MOJA RODZINA JUŻ OD TYGODNIA PRZEPISAŁA SIE DO ERY : LEPSZE WARUNKI ZA
        MNIEJSZA CENĘ !! POZDRAWIAM
        • Gość: Jakub1967 Re: TO JEST SZCZYT!!! IP: *.its.it 21.09.05, 11:25
          Muszę powiedzieć że zgadzam się z wiekszością "przedmówców ;)" Pomarańcza
          zaproponowała nam wielki bajzel i kupę (przepraszam za słowo) nerwów - pierwszy
          raz (jestem od 3-ch lat w Idei) zdarzyły mi się takie problemy - najpierw
          pakiety taniego gadania które nie działały - teraz doładowania punktami profit -
          które od 19.09.2005 PODROŻAŁY!!! teraz 1250 pkt za 50POP wcześniej 900pkt i do
          tego nie działają !!! - mam juz dość pomarańczy - niestety całą rodzinę
          namówiłem kiedys na tą sieć teraz trzeba szukać normalnej firmy!!! - Przez
          ostatnie kilka dni przegadałem już ponad godzine na różnych BOK-ach itp -
          klienta mają gdzieś - do tej pory nie załatwili mi wszystkich tematów-nie
          mówiąc że w ostatnich dniach w 70 przypadkach na 100 nie można się było z nikim
          w idei połączyć choć telefon miał 5 kresek to kolejny skandal - MAM ICH DOŚĆ -
          OSTATNI GASI ŚWIATŁO!!! Pozdrawiam wszystkich którzy mają takie problemy! Nie
          dajmy się IMPERIALISTOM ;))))
    • Gość: Tomks Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.pai.net.pl 19.09.05, 09:52
      Być może, jako chwyt marketingowy, ale jakoś w to wątpie. To nie jest żaden
      nowy gracz, tylko zmiana nazwy (tak, jak CPN został Orlenem). Chodzi o
      popularyzację marki Orange, przy okazji grube miliony złotych zostaną
      wytransferowane z kraju poprzez "opłaty licencyjne" i podobne sztuczne koszty.
      Nadzieje należy wiązać raczej z wejściem Netii na rynek. Może znowu ceny
      spadną, jak po wejściu Heyah.
      • cheri-bibi Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj 19.09.05, 10:05
        a na kiedy to wejscie Netii jest planowane?
        • brylant1 Od kiedy możliwość zachowania numeru????? 20.09.05, 20:55
          Jesli ja mam zapłacic za nową nazwę to pass. Jedyne co może mnie zatrzymać to nr
          telefonu który mam od 8 lat. Czy ktoś wie od kiedy będzi możliwość migracji do
          innych sieci ale z zachowaniem nr telefonu?
    • Gość: aqq IDEA zmienia "metkę" , żaden nowy operator ;-) IP: *.cst.tpsa.pl 19.09.05, 10:04
      Przed TP jest od roku "&", i cos to zmienia ?
      • Gość: gauche Re: IDEA zmienia "metkę" , żaden nowy operator ;- IP: *.ztpnet.pl 19.09.05, 10:20
        Droższe rozmowy w sieci, droższe smsy w sieci, droższy roming, droższe
        połączenia z wybranymi numerami, podniesione doładowania za punkty w Proficie.
        Dziękujemy ci Orange :/
        • Gość: AN udało się Wam wejść na tą stronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:26
          K..WA, JA NIE MOGĘ WEJŚĆ
    • Gość: Krakus francuska Oranżada IP: *.net.autocom.pl 19.09.05, 10:54
      cieszy mnie że większość nie dała się nabrać na francowatą, kłamliwą gó..aną
      propagandę. I że większość zdaje sobie sprawę, że ten cały
      śmieszny "rebranding" to nic innego jak bezprawne wyprowadzanie pieniędzy z
      polskiej spółki, po to żeby ratować francuskiego, zadłużonego, państwowego
      bankruta. Tym, co fałszywie pojmują idee (hehe) wolnego rynku nalezy się parę
      słow wyjaśnienia. Właściciel oczywiście może robić co chce ze swoją firmą ale w
      ramach obowiązującego prawa. Tymczasem ten zabieg to przeniesienie płatności
      podatku CIT z Polski do Francji. Nasze państwo straci na tym ok. 0,5-1 mld zł w
      ciągu 10 lat. Poza tym France Telekom to nie właściciel TP SA ani PTK
      centertel, nawet nie akcjonariusz większościowy. Tymczasem France notorycznie
      lekceważą zdanie pozostałych akcjonariuszy.
    • Gość: gms-er Re: Czy wejscie Orange wymusi jakieś superpromocj IP: *.toya.net.pl 19.09.05, 11:16
      Pewnie ostatecznie z Orange w Polsce bedzie tak jak na Zachodzie,czyli wydaje
      sie, ze jest najtaniej, ale wcale tak nie jest. Juz teraz np. Orange odpada w
      przedbiegach, jesli chodzi o oferte dla firm.
    • p.manczyk promocja jest taka, ze zdrozalo:) 19.09.05, 12:00
      czy ktos w starej idei doladowywal sobie konto z programu profit? w orange tez
      mozna, ale jakie niemile zdziwienie dzisiaj mnie spotkalo, jak zobaczylem, ze
      aby doladowac za 50zl nie potrzeba 900 punktow (jak bylo w starej idei) tylko
      1250 pkt.
      Same promocje:)
      Poza tym probowalem sciagnac cennik cen w roamingu, ale na wszelki wypadek plik
      jest niedostepny:)
      • Gość: kilgor Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.chello.pl 19.09.05, 12:06
        a za 500 pkt można dołądować wartością 20 zl a nie 25 zł jak wczesniej
        zresztą na stronie profitu jedyne co oferują za pkt to kretynskie dołądowania dla znajomych. a nic nie ma o doladowaniu własnego konta.już od rana jestem wsciekły ...wrrr
        • Gość: baciarek Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:24
          Już myślałem że to ze mną jest coś nie tak, i że coś w oczach mi się pokręciło,
          ale czytam wasze opinie i wszystko się zgadza, telefony conajmniej 2 razy
          droższe niż w erze stawki w abonamencie takie same a na karte wszystko drożej
          jeśli ktoś ma znajomych do których dzwoni poza sieć Orange, chyba goście
          zdurnieli całkiem, chyba najbardziej prymitywny Polak(przepraszam prymitywnych
          Polaków) ma w domu kalkulator i potrafi sobie policzyć, że straci - soory nawet
          kalkulatora nie trzeba przeciesz to gołym okiem widać .... kiedyś (4 lata temu)
          nie przedłużyłem umowy z Erą a pani mówiła że jeszcze powróce, ale przez 4 lata
          byłem w miare zadowolony do dnia dzisiejszego i chyba pani z salonu miała
          racje, że powróce chyba każdy widzi że Era ma 72 grosze za min a Orange 75 o
          kartach nie wspomne i telefonach również, pozostałe sieci broniły się że
          wprowadzą nowe oferty konkurencyjne jakby orange zaszalał, ale panowie nie ma
          się przed czym bronić z taką ofertą ?????????????????
          • kalinowski11 Tylko Hutchison mógł coś zmienić ... A tak to mamy 19.09.05, 13:00
            taniej czyli drożej :( Poczytajcie pomarzyć dobra rzecz ...

www.three.co.uk/priceplans/paymonplans.omp

Pozdrawiam .

P.S. Dzisiejszy kurs : 5,7826
      • Gość: qwerty Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.bsk.vectranet.pl 21.09.05, 21:41
        doładowywałem i muszę powiedzieć, że 50 zł na wszystko kosztowało od poczatku 1250 pkt profit. Mam JI z rachunkiem. tak więc nie wiem o co ludziom z tymi 900 pkt chodzi. jednym słowem bzdura. Pozdr
        • kazekbo Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) 22.09.05, 09:46
          abonent idei teraz orange może zapisać się do programu profit .Wtym programie
          zbiera punkty, czli za doladowania, staż w sieci itp.te punkty można zamieniać
          na jakieś gadżety lub doładowania.i te doładowania zdrożały o39% doładowanie do
          19 września 25 zł było 500punktów teraz 625punktów ,50zł było 900p teraz 1250
          pozdr.
          • Gość: qwerty Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.bsk.vectranet.pl 23.09.05, 20:44
            upieram sie przy tym, co napisałem. Było:
            10 zł za 250 pkt, 20 zł za 500 pkt, 50 zł za 1250 pkt.

Teraz jest tak:
            25 zł za 625 pkt., 50 zł za 1250 pkt. Do 20 zł dodali 5 zł i podnieśli wartośc punktową o 125 pkt.(czyli wartość 5 zł w/g starych zasad). Więc co się zmieniło. NIC! Analiza matematyczna kuleje co u niektórych.
            Pozdr
            • Gość: kazekbo Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:54
              Możliwe ale w popie było tak jak wcześniej pisałem
              • Gość: qwerty Re: promocja jest taka, ze zdrozalo:) IP: *.bsk.vectranet.pl 28.09.05, 20:22
                co do popa nie wiem, być może i tak było. Jeśli tak to już Orangutan zaczyna kombinować.
                Pozdr
    • Gość: Rozczarowany DROŻYZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:11
      Drożyzna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • martys_85r a mnie tam sie orange podoba... ale 19.09.05, 13:14
      tylko jedno. zaczynajac od poczatku.. jestem wlascicielka 2 kart sim, jednej
      idei-z ktorej nie korzystam bo moje 25 to tydzien smsowania jak nie krocej i
      POPa z ktorego jestem bardzo zadowolona i nie zmienie go napewno, chyba ze cos
      sie pozmienia. w kazdym razie porownujac oferte "pop" i "orange go" to
      faktycznie orange nie daje nic z wyjatkiem tanszego cennika stalego czyli 60gr
      min i 15gr sms nie ma nic lepszego niz w popie, jak kazdy popak sie domysla
      chodzi mi o pakiety, sms za 1gr do smsa za 15 ma sie nijak i tylko glupek by
      zmienil 1 na 15 ale ...

.. jesli chodzi o porownanie jednej idei z orange dla ciebie-twoj plan, to
      stara idea wysiada.. wbrew pozorom orange ma do zaoferowania cos ciekawego..
      przynajmniej ja odkrylam wiele mozliwosci skomponowania swojego wlasnego planu
      taryfowego (hmm, dziwne podobienstwo do ery, nieprawdaz?) poczynajac od ceny
      minut, poprzez darmowe wieczory i weekendy czy tansze polaczenia z wapem dla
      gro maniakow:) w idei za 25 zl nie mialam nic procz smsa za 20gr i minuty za 75
      w orangu za te kwote mam coprawda nie 25 zl na wykorzystanie lecz 10 ale do
      tegomam jeden numer calkowicie za darmo, za kwote 40 zl skomponowalam sobie
      taryfe gdzie mam 10 zl na wykorzystaniei 3 darmowe numery, nie wiem jak wam,
      ale mnie to pasuje:) a kombinacji jest mnostwo jest mnostwo..
      pzdr martys
      • Gość: gsm-er Re: a mnie tam sie orange podoba... ale IP: *.toya.net.pl 19.09.05, 13:45
        No tak, 10 zl na wykorzystanie. Dla kogos, kto nie dzwoni to pewnie dobre.
        Tylko po co telefon? Do noszenia w kieszeni. Dla tych, ktorzy wykonuja
        miesiecznie ok. 350 min. rozmow Orange nie ma dobrej oferty. Plus jest tu gora,
        nawet wobec Ery.
        • martys_85r moze, ale 19.09.05, 13:56
          to zalezy czy dla firmy czy prywatnie, dla firm oferta 5gr za minute itd tez
          jest ciekawa, no a prywanie 350 minut to tez zalezy kiedy, darmowe wieczory i
          weekendy to juz za darmo pol tgodnia do tego 5 darmowych numerow, moge sie
          mylic ale chyba da rade cos wykombinowac, a jak nie to ich strata bo ludzie
          pouciekaja.
          • Gość: gsm-er Re: moze, ale IP: *.toya.net.pl 19.09.05, 14:03
            moze i daloby sie cos wykombinowac, martysie... ja mam oczywiscie na mysli
            oferte dla firm - Plus z pakietami kwotowymi przebija wszystkich. Cala kwote
            mozna wykorzystac na polaczenia, SMSy, ale rowniez na transmisje danych i GPRS -
            wszystko wliczone w kwote abonamentu. Tak wiec za sume 122,- wychodzi
            odpowiednio 180 min, 400 min. lub 1000 min. w zaleznosci na jakie numery sie
            dzwoni.
            • Gość: Rozczarowany SonyEricsson K700i za 49zł czy za 399zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:18
              Jesli za 49zł to tylko w Erze.
              Za 399zł w Orange przy kwocie deklarowanej 50zł.

Albo Nokia 6610i w Erze za 1zł w Orange za 149zł,
              lub Nokia 6020 w erze za 29zł, a w Orange... 349zł

W Erze abonament przez dwa lata 40 zł co miesiąc przeliczane na 80 minut do
              kazdej sieci,
              a w Orange za 50zł miesiecznie wychodzi zaledwie 67 minut.

Telefony droższe, abonament droższy, a minut w abonamencie mniej

ŻENADA, ŻENADA, ŻENADA !!!
              • Gość: tomek Re: SonyEricsson K700i za 49zł czy za 399zł? IP: *.chello.pl 19.09.05, 14:32
                powiedz mi skąd masz takie ceny ? bo ja widzę 70 min za 50 zł
                • Gość: Rozczarowany Re: SonyEricsson K700i za 49zł czy za 399zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:53
                  No tak o trzy minuty sie pomyliłem, ale cała reszta sie zgadza.
                  A ceny mam ze strony internetowej www.orange.pl i www.era.pl
              • Gość: gostek Re: SonyEricsson K700i za 49zł czy za 399zł? IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.05, 14:36
                Na szczęście kończy mi się umowa i przejdę chyba w takim układzie do
                Ery.Faktycznie nei dośćże wybór telefonów w sieci ORANGE jest MIZERNY to
                telefony są zadziwiająco drogie..:(
                Żegnaj IDEA [*] ;(
          • Gość: tomek Re: moze, ale IP: *.chello.pl 19.09.05, 14:14
            czy ty aby nie pracujesz w orange ?
            bo widzę że to g.. tu reklamujesz non stop
            bądź łaskawa agitowac gdzie indziej
            • kalinowski11 Ta , bezpłatne numery :) 19.09.05, 14:22
              "Tylko w ramach tej usługi możesz wybrać wszystkie podane wartości, czyli nawet
              9 bezpłatnych numerów. Usługa nie działa na SMS-y i MMS-y specjalne oraz 24, 25,
              26, 31.12, 01.01., w sobotę, niedzielę i poniedziałek Wielkanocny."

Nowy slogan reklamowy "Orange" ...

"Najtańsze życzenia Bożonarodzeniowe złożysz swoim bliskim tylko w sieci Orange"

Poniżej małym drukiem ...

Pamiętaj aby je złożyć przed 24 Grudnia :)
              • Gość: Małym drukiem A to juz zakrawa na skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:25
                Te regulaminy to oszuści piszą
                • kalinowski11 Re: A to juz zakrawa na skandal 19.09.05, 14:30
                  Aby nie było nieporozumień ten slogan to mój pomysł i propozycja dla
                  "najbardziej pomarańczowego operatora" . Cytat jest ze strony operatora ...
                  • Gość: Bronek ALE ORANGE MNIE WKURZYŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:53
                    Mam 2 telefony - jeden w Nowej Idei, drugi Pop - niestety telefon siada.
                    Czekałem co zrobi Orange, chciałem kupić Motorole V500 i Idee Mix za 50 zł
                    miesięcznie, ale teraz to ja ich pier....
                    Oby dobry Bóg zesłał na nich upadłość.
              • Gość: gsm-er Re: Ta , bezpłatne numery :) IP: *.toya.net.pl 19.09.05, 14:29
                Fajnie!;-) Coz, sila reklamy;-) Niejeden nie doczyta maczku i sie "utopi".
                Dla porownania - w Plusie wybiera sie do 30 numerow, polaczenie z kazdym 12 gr.
                niezaleznie, kiedy. Moze wobec darmowych polaczen z 5 numerami malo atrakcyjne,
                ale mimo wszystko mozna niezle ciac koszty.
                • martys_85r mozna ciac koszty 19.09.05, 14:51
                  mnie np nie interesuje ciecie kosztow a ich zminimalizowanie, co mi po tym ze
                  do osoby z ktora jaka jedyna glownie gadam i pisze bede miec za 12 gr jak moge
                  miec za darmo, ale nie wazne a co do smsow to coz... ja i tak wysylam wczesniej
                  bo w "centrum" swiat czy sylwestra polowa nie dochcodzi:)

nie nie pracuje w orange, a powinni zmienic pracownikow bo te panieni co
                  pracuja w idei-orange to jakies glupie ... nie maja nawet pojecia o telefonach
                  ktore sprzedaja.

ja mysle trylko nad 10 zl i jednym darmowym nr, chyba ze zmiana taryfy
                  przedluza umowe to mam ich w d wtedy, mam popa i 1gr za sms gora!:D
                  • Gość: Rozczarowany Kolego za 10 zł to nie ma usługi darmowych rozmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:00
                    chyba, że się coś zmieniło. Do tej pory było trzeba mieć miesieczną wysokość
                    kwoty deklarowanej minimum 50zł aby skorzystać z opcji darmowych rozmów do
                    jeden osoby (plus 15zł do rachunku, lub 25zł do trzech osób).
                    A zmieniło sie tylko tyle że zamiast 25zł jest teraz 30zł...

Więc nie narzekaj na pracowników tylko idź do salonu i dopytaj się o szczegóły,
                    zamiast wciskać nam tu kit za kitem.
                    • Gość: david ERA RZĄDZI, 19-09-05 dzien kompromitacji IDEI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:36
                      ORANGE TO ŻENAGA W CZYSTYM WYDANIU AZ SZKODA GADAĆ, TE CENY I CENNIKI I ONI CHCA
                      MIEC PIERWSZE MIEJSCE NA RYNKU??
                    • Gość: Biały Miś Za to Orange ma duże plecy u Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:36
                      bo prawdopodobnie, ktoś z Idei/Orange miał dosyć fali krytyki płynacej pod
                      adresem Orange made in France zadzwonił do naczelnego z prośbą, żeby zdjąć ten
                      temat z głównej strony portalu.
                      I proszę poskutkowało.
                      A ludziska niech dalej oglądają melodyjne reklamy i cieszą się koncertem Stinga.
                    • Gość: ania Re: Kolego za 10 zł to nie ma usługi darmowych ro IP: *.cbgnet.pl 19.09.05, 20:59
                      Żaden kit - w Erze rzeczywiście w abonamencie za 10 zł masz 15 darmowych minut
                      + 1 numer za darmo, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd drogi Rozczarowany.
                      • Gość: Rozczarowany W abonamencie za 10 zł nie ma 1 numeru za darmo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:58
                        Skąd ty bierzesz takie bzdury droga Aniu. Płacąc za abonament 10zł nie ma mowy,
                        żeby ktokolwiek dał Ci możliwość nielimitowanych rozmów na jeden numer w sieci.
                        Za samą usługę musisz dopłacić do abonamentu 15zł.

A tak na marginesie co to za abonament za 10zł? Żadnego porządnego telefonu nie
                        kupisz przy takiej wysokości abonamentu, chyba że zapłacisz 100% jego
                        rzeczywistej wartości (dla przykładu Nokia 3100 za 399zł).

I jeszcze jedna rzecz, którą zauważyłem (na minus). Z opłaty aktywacyjnej,
                        która wzrosła z 25zł do 50zł można wykorzystać na rozmowy i inne usługi tylko
                        połowę tej sumy. Wczesniej można było całość :(

Wszystko in minus
                        • Gość: ania Re: W abonamencie za 10 zł nie ma 1 numeru za dar IP: *.cbgnet.pl 22.09.05, 21:45
                          Rzekome bzdury dostałam w ofercie od Ery w zeszłym tygodniu. Owszem - jak
                          najbardziej można wybrac jeden numer na który można dzwonic bez ograniczeń.
                          Mała jednak korekta do tego o czym wczesniej pisalam - jest za to dodatkowa
                          oplata aktywacyjna (jakies 3 pLN miesiecznie). Zanim coś napiszesz sprawdź
                          dokładnie drogi Rozczarowany;-)
                          Nowego telefonu nie potrzebuje bo taki jaki mam w zupelnosci mi wystarcza.
                          Nikt Cię nie zmusza do wyboru Ery (wcale nie jest taka dobra i nieraz mnie
                          wkurzyli) ale też nie narzucaj swojej woli innym.
                      • cheri-bibi Re: Kolego za 10 zł to nie ma usługi darmowych ro 21.09.05, 09:27
                        Gość portalu: ania napisał(a):

> Żaden kit - w Erze rzeczywiście w abonamencie za 10 zł masz 15 darmowych
                        minut
                        > + 1 numer za darmo, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd drogi Rozczarowany.

chciałać chyba powiedzieć, że za 3zł abonamentu miesięcznie jeden numer po
                        1 gr/min
                  • Gość: Dustin Re: mozna ciac koszty IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.09.05, 20:32
                    Kto Ci te bzury do łba wkłada. za darmo masz po wykorzystaniu pakietu 10 zł
                    więc jak chcesz zadzwonicć do kogoś unnego to już płacisz. Te ich darmowe
                    wieczory to kpina bo ile osób dzwoni po 22??
      • Gość: Gość CZyżby PR Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:22
        Poprzedni post coś mi pachnie PR Orangutanów
      • joannaj2 Re: a mnie tam sie orange podoba... ale 21.09.05, 01:33
        zgadzam się z tobą. poza tym zauważyłam coś jeszcze, co mi się nie spodobalo.
        często wysyłam smsy do znajomych mieszkających za granicą. w popie koszt
        wysłania smsa na zagraniczny numer wynosi 20 gr a w orange go 61 gr, więc dla
        osób często wysyłających smsy na numery zagraniczne zmiana z popa na orange się
        nie opłaca. lepiej wysłac 3 smsy za 60 gr niż tylko jeden za ę samą cenę.
    • Gość: Barti Strona ORANGE się nie otwiera... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 19.09.05, 20:01
      Od godzin popołudniowych nie otwiera mi się strona główna ORANGE -
      www.orange.pl. Przy próbie otwarcia pojawia mi się coś takiego:

"Message from the NSAPI plugin:
      No backend server available for connection: timed out after 10 seconds.

--------------------------------------------------------------------------------

Build date/time: Oct 25 2004 09:59:14

--------------------------------------------------------------------------------

Change Number: 453442 "

Czy u was też tak się dzieje? Dodam tylko, że serwis "Orange Online"
      (dawniej "Idea24 On-line") otwiera mi się normalnie.
      • Gość: Barti Re: Strona ORANGE się nie otwiera... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 19.09.05, 22:55
        OK, już wchodzi. Pewnie coś tam mieli zrypane...
        • kret001 strona orange w dalszym ciagu sie nie otwiera.. 20.09.05, 21:02
          ja juz mam tego dosc! mialo byc pieknie a jest tylko wielkie zamieszanie :/
      • Gość: Barti Re: Strona ORANGE się nie otwiera... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 19.09.05, 22:56
        OK, już wchodzi. Pewnie coś im się tam zrypało...
        • Gość: kik Re: Strona ORANGE się nie otwiera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:18
          Koniec łykania tej żaby. Po trzech latach w idei mowie oranżenadzie żegnaj.
    • frank_drebin Aluminiowy w cuda wierzysz ? Zreszta o wszystkim 19.09.05, 21:20
      swiadczy juz chociazby "darmowy" koncert Stinga. W rzeczywistosci bedzie
      sfinansowany z smsow o podwyszonej platnosci. Albowiem tylko wysylajac taki sms
      mozesz brac udzial w losowaniu "zaproszenia", czytaj biletu na koncert. Do tego
      jak juz "wylosujesz" czytaj zaplacisz "zaproszenie" mozesz odebrac w 6-ciu
      miastach w calej Polsce i w dniu koncertu w Wawie (nie ma jak to dbalosc o
      klienta). Wiec w cuda na wejscie Orange bym nie liczyl.
      • Gość: szeryf Re: Aluminiowy w cuda wierzysz ? Zreszta o wszyst IP: *.echostar.pl 20.09.05, 21:32
        ja wygralem 4 zaproszenia i nie bylo z tym zadnego problemu - w sumie zaplacilem
        za to 2zl +VAT, wiec jak na 4 wejsciowki na koncert to bardzo tanio nie sadzisz?
        A co do rewelacji to nie wiem czego ludzie oczekujecie od tej zmiany marki -
        przeciez to zadna rewolucja, mi jest w idei dobrze i jakkolwiek sie bedzie
        nazywac w niej zostane
      • Gość: Idea Za darmo to boli gardło !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:00
        Wszystko byście chcieli za darmo, jacy wy wszyscy jesteście prości. A czy za
        bilet na koncert Stinga zapłaciłbyś 1zł czy 2zł? Naprawde ludzie zastanówcie
        się nad tym co piszecie bo nie macie o tym zielonego pojęcia !!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka