Dodaj do ulubionych

Prośba do użytkowników Nokii 6680.

IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 15:10
Jestem od niedawna użytowniczką tego aparatu i jak na blondynkę przystało mam
wiele problemów, których nie pomaga mi rozwiązać instrukcja obsługi:

1. Czy korzystając z dyktafonu można dokonywać jedynie nagrań nie dłuższych
niż 1 minuta? A jeśli tak to jak zmienić ustawienia?

2. Czy nie ma możliwości ustawienia jako dzwonka telefonu melodii w mp3?

3. Czy jest możliwość zmiany dzwięku alarmu (budzika)? Jeśli tak to w jaki
sposób?

4. Czy można zrobić tak aby w trybie gotowosci były widoczne terminy z
kalendarza ale aby nie bylo tych 5 ikonek (skrótów)?
Obserwuj wątek
    • 0bywatel Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. 14.02.06, 17:27
      Użytkowników tego forum nie stać na takie drogie cacka.
    • Gość: Bob Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.plusgsm.pl 14.02.06, 18:07
      Witaj,
      ad 1 - niestety tak,
      ad 2 - menu>narzędzia>profile>TWÓJ AKTUALNY PROFIL>przystosuj dźwięk dzwonka>
      ad 3 - menu>zegar>opcje>ustawienia>melodia alarmu zegara
      ad 4 - menu>narzędzia>ustawienia>telefon>tryb gotowości>aktywny tryb gotowości - NIE (w ten sposób usuwasz ikonki z pulpitu)
      Wejście do kalendarza wstaw sobie do menu "Idź do" - jak to zrobić? Nie odbiorę Ci tej przyjemności.

Gratuluję sprzętu...
      • Gość: Aleksandra Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 22:45
        Gość portalu: Bob napisał(a):

> Witaj,
        > ad 1 - niestety tak,

to do czego jest potrzebna funkcja dyktafonu, jeśli nie można nagrać dłużej niż
        1 minuta? Bez sensu.

> ad 2 - menu>narzędzia>profile>TWÓJ AKTUALNY PROFIL>przystosuj d
        > źwięk dzwonka>

takie operacje to ja potrafię wykonać, tylko w tych dźwiękach pokazują się
        wszystkie rodzaje z wyjątkiem mp3

> ad 3 - menu>zegar>opcje>ustawienia>melodia alarmu zegara

dzięki, udało mi się.

> ad 4 - menu>narzędzia>ustawienia>telefon>tryb gotowości>akt
        > ywny tryb gotowości - NIE (w ten sposób usuwasz ikonki z pulpitu)
        > Wejście do kalendarza wstaw sobie do menu "Idź do" - jak to zrobić? Nie
        odbiorę
        > Ci tej przyjemności.

Poproszę, odbierz mi tę przyjemność i powiedz, bo nijak nie potrafię tego zrobić

> Gratuluję sprzętu...
        • Gość: Bob Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.02.06, 23:26
          Wiesz z tym kalendarzem, to mi si chyba coś pomyliło. Teraz wydaje mi się, że miałem go w "Idź do" od początku 80(
          MP3 przesłane przez BT trafiają do folderu wiad.odebrane. Trzeba je po odsłuchaniu zapisać i przenieść do folderu Utwory w Galerii -to na 100%
          • Gość: Aleksandra Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 01:48

> Wiesz z tym kalendarzem, to mi si chyba coś pomyliło. Teraz wydaje mi się, że
            miałem go w "Idź do" od początku 80(
            > MP3 przesłane przez BT trafiają do folderu wiad.odebrane. Trzeba je po
            odsłuchaniu zapisać i przenieść do folderu Utwory w Galerii -to na 100%

No mam je w galerii, ale jak próbuję ustawiać dzwonki to nie ma ich na liscie
            do wybrania.
            • Gość: Bob Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.plusgsm.pl 15.02.06, 09:12
              Musisz nad tym popracować. Niewykluczone, że między naszymi oprogramowaniami są jakieś różnice. Stosowanie MP3 jako dźwięku melodii to jednak standard w takich telefonach, chyba coś przeoczyłaś.
              • Gość: Aleksandra Re: Prośba do użytkowników Nokii 6680. IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 00:55
                No to powiedz jak to robisz.
                Proszę, krok po kroku.
                • Gość: Bob N 6680 mp3 jako dzwonek IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.02.06, 10:37
                  Metoda pierwsza: wysyłasz przez BT mp3 do telefonu. Po odebraniu utwór trafia do folderu wiadomości otrzymanych. Odsłuchujesz, OPCJE>ZAPISZ. U mnie domyślnie utwór trafia do GALERIA/UTWORY. Jeśli u Ciebie jest inaczej, to go przenieś dostępnymi komendami do tej lokalizacji.
                  Metoda druga (szybsza): eksploratorem windows kopiujesz utwór poprzez Nokia Phone Browser(widoczne w menu MÓJ KOMPUTER w Windowsie) na np. kartę zewn. pamięci/sounds/(digital). W ten sposób mp3 też jest u mnie widoczne w GALERIA/UTWORY.
                  Aplikacja Nokia Phone Browser jest dostępna po zainstalowaniu PC Nokia Suite, jeśli jej nie masz, to pobierz za darmo najnowszą ze strony
                  www.nokia.pl/nokia/index.html .
                  PC NS posiada sterowniki do połączenia telefonu z komputerem poprzez kabel USB. Transmisja przez kabel jest b. szybka.
                  Teraz MENU>NARZĘDZIA>PROFILE(Twój aktywny)>PRZYSTOSUJ>DŹWIĘK DZWONKA>WYBIERZ DŹWIĘK>WRÓĆ
                  Specjalnie dla Ciebie przeprowadziłem w całości z powodzeniem obydwie ww. metody. Mój aparat ma w 100% oryg. soft, kupiony niedawno, bez blokady sim. Nigdy nie był modyfikowany przez żadnego operatora. Niedawno również miałem N 6230i spod PlusGSM, gdzie użycie mp3 jako dzwonka też było łatwe.
                  Życzę powodzenia.
                  PS. Zainteresuj się oprogramowaniem antywirusowym, np. F-Secure. Ma kosztować tylko 107 zł/rok. Ja się na to piszę. Na nasze telefony czyha z górą 100 brzydkich wymysłów złych ludzi.
                  www.f-secure.pl/main.php
                  • Gość: Aleksandra Re: N 6680 mp3 jako dzwonek IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 01:09

> Metoda pierwsza: wysyłasz przez BT mp3 do telefonu. Po odebraniu utwór trafia
                    d
                    > o folderu wiadomości otrzymanych. Odsłuchujesz, OPCJE>ZAPISZ. U mnie domyśl
                    > nie utwór trafia do GALERIA/UTWORY. Jeśli u Ciebie jest inaczej, to go
                    przenieś
                    > dostępnymi komendami do tej lokalizacji.
                    > Metoda druga (szybsza): eksploratorem windows kopiujesz utwór poprzez Nokia Ph
                    > one Browser(widoczne w menu MÓJ KOMPUTER w Windowsie) na np. kartę zewn.
                    pamięc
                    > i/sounds/(digital). W ten sposób mp3 też jest u mnie widoczne w
                    GALERIA/UTWORY.
                    > Aplikacja Nokia Phone Browser jest dostępna po zainstalowaniu PC Nokia Suite,
                    j
                    > eśli jej nie masz, to pobierz za darmo najnowszą ze strony
                    > www.nokia.pl/nokia/index.html .
                    > PC NS posiada sterowniki do połączenia telefonu z komputerem poprzez kabel
                    USB.
                    > Transmisja przez kabel jest b. szybka.
                    > Teraz MENU>NARZĘDZIA>PROFILE(Twój aktywny)>PRZYSTOSUJ>DŹWIĘK DZ
                    > WONKA>WYBIERZ DŹWIĘK.................

do tego momentu wszystko się zgadza, mam swoje melodię mp3 w utworach
                    ale kiedy próbuję wybrać na liście dzwonków do wybrania pojawiają się wszystkie
                    rodzaje oprócz mp3.
                    • Gość: taki jeden Re: N 6680 mp3 jako dzwonek IP: 198.36.86.* 17.02.06, 04:53
                      proponuje zmienic na model 6210 wszystko bedzie chulac jak trza:)))
                      • Gość: Aleksandra Re: N 6680 mp3 jako dzwonek IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 11:23
                        bardzo śmieszne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka