Dodaj do ulubionych

Blq co sadzis o moto E1000 ?

29.09.06, 23:29
niestety moj Kochany S700i mial bliskie spotkanie z podloga... ekran paszl sie
je.... tzn podswietla sie na niebiesko(w sumie czarno) i na tym sie konczy ,
telefon sie wlacza ale pod czas rozmowy slychac glos ale takie jakies fale jak
z kosmosu bylo , ekran 250zl i ch.. wie czy da sie cos zrobic z mikrofonem.
Wiec szukam cos dobrego i taniego a najlepiej na karty SD.
Obserwuj wątek
    • speedone Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 29.09.06, 23:37
      a moze jeszcze SPV c550 ? os ma juz karty ?
      • blq Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 00:02
        spv ciekawy telefon, miałem raz tylko, tzn wersje SDA Music, to jest praktycznie
        to samo.
        tak, ma karty miniSD. całkiem ładnie gra muzyke, a windows lepiej działa niż na
        mpx200 (ktory jest porażkowym fonem, niestety wlasnie kupiłem ten złom i bede
        musiał go przez jakis czas oglądać u siebie w domu :/)

e1000 - odradzam. duży, ciężki, najgorszy aparat 1mpx jaki w życiu widzialem, do
        tego bardzo awaryjny telefon. jeden troll mi sie pytał, czy mi nie wstyd że
        kiedyś polecałem k700i - nie, nie wstyd mi. ale wstyd, że polecałem e1000 -
        okazał się beznadziejnym telfonem. choć ma swoich amatorów, zwlaszcza ostatnio,
        normalnie druga młodość, ech...

PS. wspolczuje Twojemu s700. chyba lepiej sprzedac jako uszkodzony...
        • speedone Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 00:10
          dzieki , wiec bede szukac tego spv troszke musze pogrzebac o windzie to niego
          PL narazie wiem ze jest w ogole :)

> PS. wspolczuje Twojemu s700. chyba lepiej sprzedac jako uszkodzony...

polubilem dziada bede przegladaj allegro moze sie trafi tanio uszkodzony to
          zloze z dwoch jeden.

eh 6 stow w plecy...
          • speedone Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 23:17
            wiec dzisiaj sobie kupilem samsunga X700 nowka sztuka . Jakos mam jakas serie
            telefonow K700i S700i a teraz X700 :)
            • kolodziejo Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 23:41
              Teraz 3 najbardziej gadatliwych forumowiczów poza moderatorem (blq, speedone,
              kolodziejo) ma 3 najlepsze telefony średniej klasy (k750i, x700, L7). ;)
              • speedone Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 23:51
                to moze naskrobie jaki mialem wybor , uzywany D750i z komisu jakos mi sie
                niewidzial , w300i karta 256 z zew nawet nawet jak go otworzylem to odrazy
                odlozylem , D500 jakis taki bez kart kiepski dzwiek dzwonkow , nokia 6131 (chyba
                taki model) fajny ale za drogi 1 tys zostal X700 i powiem ze nieoczekiwalem
                super jakosci dzwieku a jest naprawde dobry , gorszy mialem w mp3playerze
                ,glosny , podczas rozmowy tak samo miodzio , wejscie na sluchawki bardzo dobre (
                w serii SE k/s szybko sie wyrabalo) radio ladnie gra i lapie , sluchawki dobre
                klasy, sluchawka bluetooth SE ladnie z nim gada. Jutro jade kupic karte i bedzie
                ladnie gralo :)
                • speedone Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 30.09.06, 23:53
                  >w300i karta 256 ,z zew nawet nawet ,jak go otworzylem to odrazu
                  > w serii SE k/s szybko sie wyrabialo)

tak to jest jak za szybko klika sie wyslij :)
              • blq Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 01.10.06, 00:09
                kolodziejo napisał:

> Teraz 3 najbardziej gadatliwych forumowiczów poza moderatorem (blq, speedone,
                > kolodziejo) ma 3 najlepsze telefony średniej klasy (k750i, x700, L7). ;)

tak to jest wielka trójca klasy sredniej.

PS. mam w810 i nawet mialem go miec na stałe. ale tak mnie WK......... nie
                pytajcie czym. nie chce mi sie pisać. mam traume :/
              • yavorius Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 02.10.06, 08:06
                Moderator będzie miał nowy telefon pod koniec grudnia, na 99,99% będzie to SE
                W810i ;-)
                • barracuda7110 Re: Blq co sadzis o moto E1000 ? 02.10.06, 09:11
                  A ja i tak wolę v3x :).
                • blq w810i 02.10.06, 10:34
                  w810i. fajniejszy z wyglądu od k750. lepszy wyswietlacz od k750 (minimalnie
                  większy i z dużo lepszym kontrastem). do tego EDGE. lepsze motywy, w ktorych
                  zmienia się też menu, i nie trzeba nic FARem podmieniac, tylko nowy motyw (jak
                  dobrze zrobiony) = nowe menu.

w810i ma jednak jedną okropną wade, jak dla mnie. otóż po podłączeniu kabla pod
                  komputer telefon "pyta się" czy używać go jako modem, czy jako transfer plików.
                  po cholere??? źle bylo w poprzednikach?

to nie koniec. jak już wcisniemy, że transfer plików, to trzeba czekać, czekać,
                  czekać ze 20 sekund, pojawia się biały ekran, czarny ekran, logo SE, normalny
                  ekran po czym... telefon traci permanentnie sieć. jak się transferuje pliki, nie
                  można odebrać sms, telefonu, nic. jest martwy jak w trybie walkman.

gdy odłączamy telefon od kabla znow 20 sekund wraca do swojej normalnej pozycji.

nie wiem jak innych, ale mnie to wk... niemiłosiernie. nie po to kupowałem 512MB
                  highspeed, żeby telefon po odpięciu kabla "myślał" nie 1,5 sek, tylko 0,5 sek. a
                  w810i mysli ze 20sek... zupelnie niepotrzebnie. i nie idzie tego wyłączyć.

reasumując: telefon nie dla mnie, czlowieka niecierpliwego i wygodnickiego. poza
                  tym jednym mankamentem - udany następca w800.
                  • yavorius Re: w810i 02.10.06, 10:47
                    No dobra, no to co zamiast?

Teoretyczna lista telefonów:
                    Motorola ROKR E1
                    Motorola SLVR L7
                    Motorola V3
                    Motorola V3i
                    Nokia 6230i
                    Nokia 6233
                    Nokia 6280
                    Nokia 6630
                    Nokia 7360
                    Nokia 7370
                    Samsung D600E
                    Samsung E380
                    Samsung X700
                    Sony Ericsson K608i
                    Sony Ericsson K610i
                    Sony Ericsson K750i
                    Sony Ericsson K800i (za drogi:/)
                    Sony Ericsson W300i
                    Sony Ericsson W800i
                    Sony Ericsson W810i
                    Sony Ericsson Z300i
                    • blq Re: w810i 02.10.06, 11:50
                      jesli Cie nie wkurza to co mnie, to bierz w810. moze nie bedziesz tak czesto
                      dogrywał muzyczki, albo zgrywal zdjęć.

a jesli, to cóż... w800 i k750, oczywiscie jak znam życie bardziej sie oplaci
                      wziąć k750. roznica w cenie nie powinna byc wieksza niz 100zł - tyle warte
                      lepsze słuchawki i 512MB karta.
                      • yavorius Re: w810i 02.10.06, 11:58
                        k750i będę mógł mieć najpewniej za 99 złotych, ale kurde, to już nie będzie
                        nowy technologicznie telefon ;-)
                        • yavorius Re: w810i 02.10.06, 12:02
                          Pełna lista aparatów jest tu:
                          www.era.pl/download/premia/wymiana_cen18.pdf
                      • szprota Re: w810i 02.10.06, 12:17
                        a K610? wydaje się stabliny, kawał porządnego aparatu. pamiętajmy, że nasz
                        kochany mod używa również telefonu jako modemu, a ten ma UMTS :)
                        ja mam jakiś sentyment do w300i. wiem, że mała karta, taki sobie aparat, ale
                        jakieś takie śmieszne z niego dupełko do słuchania :)
                        a k800i szybko potanieje.
                        • yavorius Re: w810i 02.10.06, 12:28
                          W300i odpada, nie lubię klapkowców ;-)

Jeśli by K800i staniał do 500-600 zł, to bym wziął ;-)

Nie no, ten k610 jest fajowski ;))), 269 złotówek, 150 zł mam zniżki... Hmm...
                          • szprota skasuj se ptaszka :P 02.10.06, 12:42
                            Yav, pamiętaj jeszcze, że jest szansa na rebranding na T-mobile. Myślę, że co
                            jak co, ale telefony wtedy potanieją i będą dostępne w schludnym różowym kolorze :P

k610i jest przyznaję słabszy, ale cena już nie taka zaporowa.
                            • yavorius Re: skasuj se ptaszka :P 02.10.06, 12:48
                              Nie no, żadnych różowych schludnych kolorów ;-)
                          • blq Re: w810i 02.10.06, 13:16
                            k610 to jest taki k750 z gorszym aparatem (brak makro [chyba] i autofocusa [na
                            pewno]):P

no ale fakt jest ładny i nowszy, tylko że k750 w niczym się nie zestarzał przez
                            te poltora roku, no może poza wyswietlaczem (ktory jak by chcieli i tak by mogli
                            już wtedy dać porządny a nie taki zmatowiały jakiś...)
                            • yavorius Re: w810i 02.10.06, 13:20
                              Albo k800i albo k610i ;-)
                            • yavorius Re: w810i 02.10.06, 13:42
                              No, tyle że radia nie ma, ale jest tańszy od w810i o kilka stów...
                  • Gość: Marek Przy okazji - o W810i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:11
                    Jeśli chodzi o upierdliwy sposób współpracy telefonu z kablem, to chyba teraz taka moda u SE, że do pamięci ma dostęp albo telefon, albo komputer. Koleżanki W300 też tak ma. Z kolei w moim SE M600 po połączeniu w trybie "transfer danych" komputer ma tylko dostęp do karty pamięci, która staje się na czas transferu niedostępna dla telefonu, nie ma za to dostępu do pamięci telefonu, dzięki czemu ten telefon może działać i nie musi na nowo startować po odłączeniu kabla. Za to nie ma problemu przy połączeniu w trybie telefonu, z tym że wtedy potrzebne jest PC Suite - i telefon i komputer widzą wszystko. Do W810, o ile mi wiadomo, też jest PC Suite. Może połączenie przez niego w trybie telefonu by pomogło?
                    • blq Re: Przy okazji - o W810i 02.10.06, 13:14
                      Gość portalu: Marek napisał(a):

> też jest PC Suite. Może połączenie przez niego w trybie telefonu by pomogło?

całkiem możliwe. tylko że ja działam tylko i wyłącznie w total commanderze.
                      przejscia na inne programy to taka sama niedogodność, jak sam fakt dwoch trybów
                      pracy...

PS. jestem ciekaw Twojej opinii o m600, jeszcze nie miałem tego telefonu. jak
                      dla mnie to wydaje się ideałem bez aparatu. jakie Twoje wrażenia? ile trzyma
                      bateria, czy jest stabilny no i walory użytkowe??
                      • Gość: Marek Re: Przy okazji - o W810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:08
                        Mam ten telefon krótko, więc o pewnych rzeczach jeszcze nie mogę wydać opinii.

Telefon, jak wiadomo, nie ma aparatu, radia i wifi. I jeszcze szachów mi brakuje, takich, jak w SE P800. Poza tym, jako użytkownik do niedawna SE P800 stwierdzam, że urządzenie jest jak najbardziej godne polecenia, choć nie jest doskonałe.

Wrażenie na oko jest bardzo dobre. Wyświetlacz jest naprawdę niezły, choć jest mniejszy niż w P800/900/910. Dość nietypowa klawiatura przy odrobinie wprawy okazuje się bardzo wygodna, zdecydowanie lepsza od pisania po wyświetlaczu. Na czułość telefonu nie mogę narzekać, w pracy mam słaby sygnał, kolega, który razem ze mną siedzi, musi wychodzić na zewnątrz, żeby porozmawiać przez swój nowy SE K600, ja nie mam takich problemów.

Bateria Li-Pol 950mAh trzyma dwa dni. W tym czasie z 10 minut rozmów, drugie tyle w internecie, trzecie tyle gry (S-tris 2 - strasznie ciągnie prąd), trochę zabawy nowym telefonem.

W telefonie jest system Symbian 9. Zasada obsługi jest podobna do wersji siódmej z UIQ2, stosowanej w starszych smartphonach SE, chociaż interfejs użytkownika jest oczywiście trochę inny. Rozpoznawanie pisma jest ponoć niezmienione w stosunku do starszych SE. Jest obsługiwany przez system tryb landscape i programy, w których ma to sens, korzystają z niego. Przycisków typu "odbierz", "tak" czy "nie" nie ma w ogóle - są wyświetlane na dole wyświetlacza, maksymalnie trzy, w zależności od tego, co się aktualnie robi. Są wystarczająco duże do tego, żeby je naciskać kciukiem. W ogóle dotykowy ekran dobrze się obsługuje palcem, czasem tylko z pomocą paznokcia; rzadko kiedy potrzebny jest stylus. Kółko (jog-dial) nie chodzi we wszystkich kierunkach jak wcześniej, można nim tylko kręcić (góra-dół) i przyciskać (co oznacza "OK"). Niżej jest przycisk anulowania. Krok w tył, ale można się przyzwyczaić. Ogólnie interfejs użytkownika jest OK. Są niedoróbki, ale nieliczne. Największa, moim zdaniem polega na tym, że wszystko - kursor w tekscie, pasek przewijania, lista - chodzi w kółko. Tzn. naciskam strzałkę w prawo, kursor leci w prawo, a jak dojdzie do końca tekstu to przechodzi na początek i znowu zasuwa.

W Symbianie 9 nie działają programy ze starszych wersji (nie dotyczy to programów w Javie). Jest to zamierzone i spowodowane wprowadzeniem rozbudowanych, jeżeli wierzyć producentowi, mechanizmów bezpieczeństwa. Faktem jest, że jak instalowałem S-tris 2, telefon poinformował mnie, że ten program chce mieć możliwość "korzystania z usług online" i czy wyrażam na to, w razie czego, zgodę.

Jest trochę programów, których brakowało - niektóre ważne, inne mniej, m.in. menedżer plików, menedżer zadań (oprócz listy uruchomionych zadań ma też listę ostatnio uruchamianych programów - bardzo wygodne), jak również program typu "minutnik do jajek". Jest Opera 8.6 i jest ona jedyną przeglądarką www w tym telefonie, nie tak, jak wcześniej, gdzie była nie używana przez nikogo przeglądarka SE i dołączona na płycie Opera. Jest Open Office. Jest PDF+; do działania tego programu mam zastrzeżenia - jakoś nie podoba mi się wyświetlanie przez niego plików i wysypuje się po przejściu do trybu landscape. Opera też potrafi się wysypać, zwłaszcza, jak masz odpalonych dużo programów, inaczej mówiąc - mało wolnej pamięci. Pomocą w zwolnieniu pamięci służy menedżer zadań. Ogólnie, jeśli chodzi o stabilność, to przy pracy w którymś z tych dużych dużych programów potrafi się coś sypnąć. Odnoszę wrażenie, że chodzi raczej o brak pamięci, niż o innego rodzaju błędy. W ciągu dwóch tygodni raz musiałem urządzenie wyłączyć na siłę. Do stabilności systemu przy wykonywaniu normalnych zadań i niedużych programów nie mam zastrzeżeń.

Bardzo fajnie wykorzystany jest ekran w stanie gotowości. Powyżej trzech wspomnianych już przeze mnie przycisków wyświetlanych na dole ekranu, jest pięć dużych ikon, które mogą wskazywać na aplikację, kontakt, zadanie, plik, stronę www i nie wiem co jeszcze. Wszystkie można samemu zdefiniować. Dalej masz czas. Jest on widoczny tylko na tym ekranie gotowości, co, jak uważam, stanowi wadę. Wyżej jest mistrzostwo świata moim zdaniem - lista z informacją o nieprzeczytanych emailach (tzn. o ich ilości), o nieprzeczytanych smsach, nieodebranych połączeniach, o wpisach kalendarza na dziś, o zadaniach do wykonania. Oczywiście każda pozycja listy jest linkiem do klikania. Jeżeli liczba czegoś - np. nieodebranych połączeń - nie jest zerem, to z lewej pojawia się plusik. Po naciśnięciu go (można też kółkiem) rozwija się lista z nieodebranymi połączeniami. Oczywiście one też służą do klikania.

Wyżej jest "Orange miłego dnia" i pasek stanu, z czymś, co można nazwać menu systemowym w jednym rogu i linkiem do menedżera zadań w drugim. Niektóre programy działające w tle mogą wykorzystywać część ekranu gotowości - jeżeli odpalisz minutnik do jajek, jego stan będzie wyświetlany zamiast daty. Jak odpalisz odtwarzacz audio, zajmie kawałek ekranu pod "Orange miłego dnia".

Nie wspominam nic o jakości dźwięku w słuchawkach ani o odtwarzaniu video, bo jeszcze nie sprawdzałem. O bluetoothu i irdzie mogę w tej chwili tyle powiedzieć, że działają. UMTS nie sprawdzałem, bo nie miałem możliwości. Oczywiście, z powodu braku kamery, UMTS w przypadku tego telefonu oznacza tylko szybką transmisję danych.

O rzeczach oczywistych (funkcja telefonu, książka telefoniczna) nie piszę, bo nie ma po co, i tak już się nieźle rozpisałem.
                        • blq dzieki! 02.10.06, 19:36
                          dzieki za ciekawą lekturę! napisalbym, ze moglbys recenzowac komorki w jakimś
                          piśmie, ale to by Ci urągało - ich poziom jest zdecydowanie niższy :)

telefon naprawde wygląda interesująco, a od kiedy sie o nim dowiedzialem z pol
                          roku temu - wzbudzal moja ciekawosc. cóż, kiedys w koncu się będzie trzeba
                          przesiąść na OS. coraz bardziej mi go brakuje w zwyklym telefonie...
                          • Gość: Marek Re: dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:21
                            Eee... takie tam nieudolne próby :)
                            Małe sprostowanie - w komplecie z telefonem jest oczywiście Quick Office, nie Open Office.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka