Dodaj do ulubionych

mitsubishi trium mars

28.08.03, 12:51
mam problem ze swoja komorka - traci ona zasieg w momencie odlaczenia od
ladowarki. ma ktos pomysl co moze byc przyczyna i ile moze kosztowac
naprawa? to dosc stary telefon na karte i zastanawiam sie czy nie kupic
lepiej nowego (tak tak).
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: mitsubishi trium mars 29.08.03, 11:34
      nawet sie nie zastanawiaj tylko kupuj nowy telefon, bo naprawianie starych
      fonow jest maxymalnie nieoplacalne. sam mam podobny problem z Nokia 7110
      wydalem juz ponad 100 zl na naprawe i dalej nie dziala tak jak powinna. teraz
      zastanawiam sie nad siemensem me45 w Erze.
      pozdroofka
      • benedict_raynes Re: mitsubishi trium mars 29.08.03, 12:37
        barracuda7110 napisał:

> nawet sie nie zastanawiaj tylko kupuj nowy telefon, bo naprawianie starych
        > fonow jest maxymalnie nieoplacalne. sam mam podobny problem z Nokia 7110
        > wydalem juz ponad 100 zl na naprawe i dalej nie dziala tak jak powinna.
        teraz
        > zastanawiam sie nad siemensem me45 w Erze.
        > pozdroofka

rzecz w tym, ze nowy telefon w prepaid to ponad 250zl... wiec moze jednak
        naprawa bylaby tansza... chociaz zaczynam w to watpic. a nie wie ktos
        orientacyjnie ile to moze kosztowac? i co to jest?
    • benedict_raynes Re: mitsubishi trium mars 31.08.03, 17:47
      nie mial ktos podobnych problemow?
      • Gość: Peppers Tak... IP: *.acn.pl 31.08.03, 20:43
        1. Nowy telefon w pre-paidzie to 250PLN, fakt. Ale naprawa moze kosztowac kolo
        80PLN a `nowy` telefon w komisie (z 3 miesieczna gwarancja) to wydatek okolo
        100PLN. I co sie bardziej oplaca? A karte mozesz sobie przeciez przelozyc.

2. Nie rozumiem w czym tkwi Twoj problem. Przeciez jak ladujesz telefon to
        zasieg jest niepotrzebny. Zreszta ladowanie telefonu gdy jest wylaczony jest
        bardziej ekonomiczne i `zdrowe` dla baterii.

3. Co rozumiesz przez `traci zasieg`? To znaczy wszystko dziala a tylko nie
        lapie sieci czy telefon wogole sie wylacza. Bo jesli to pierwsze to faktycznie
        moze byc cos nie tak z telefonem, a jesli to drugie to znaczy ze bateria jest
        juz zwyczajnie do d.. i wystarczy kupic nowa bateryjke (w komisie za jakies
        20PLN) i problem sam sie rozwiaze.

4. Jesli juz musisz ladowac na wlaczony telefonie i po odlaczeniu ladowarki
        tracisz zasieg (choc nie chce mi sie w to wierzyc) to sproboj wylaczyc telefon
        a potem go znowu wlaczyc. Byc moze to zadziala.

Pozdrawiam!
        • Gość: beno Re: Tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:00
          Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 1. Nowy telefon w pre-paidzie to 250PLN, fakt. Ale naprawa moze kosztowac
          kolo
          > 80PLN a `nowy` telefon w komisie (z 3 miesieczna gwarancja) to wydatek okolo
          > 100PLN. I co sie bardziej oplaca? A karte mozesz sobie przeciez przelozyc.
          >
          > 2. Nie rozumiem w czym tkwi Twoj problem. Przeciez jak ladujesz telefon to
          > zasieg jest niepotrzebny. Zreszta ladowanie telefonu gdy jest wylaczony jest
          > bardziej ekonomiczne i `zdrowe` dla baterii.
          >
          > 3. Co rozumiesz przez `traci zasieg`? To znaczy wszystko dziala a tylko nie
          > lapie sieci czy telefon wogole sie wylacza. Bo jesli to pierwsze to
          faktycznie
          > moze byc cos nie tak z telefonem, a jesli to drugie to znaczy ze bateria
          jest
          > juz zwyczajnie do d.. i wystarczy kupic nowa bateryjke (w komisie za jakies
          > 20PLN) i problem sam sie rozwiaze.
          >
          > 4. Jesli juz musisz ladowac na wlaczony telefonie i po odlaczeniu ladowarki
          > tracisz zasieg (choc nie chce mi sie w to wierzyc) to sproboj wylaczyc
          telefon
          > a potem go znowu wlaczyc. Byc moze to zadziala.
          >
          > Pozdrawiam!

nie, kurcze! telefon traci zasieg w momencie, kiedy odlaczam go od ladowarki!
          po cholere mi komorka, ktorea dziala tylko po wlaczeniu do gniazdka? kiedy z
          powrotem wlacze go do pradu to natychmiast lapie zasieg! traci zasieg czyli
          nie widzi sieci. nie wylacza sie, ale nie mozna dzwonic/ odbierac
          telefonow, /wysylac/ odbierac sms. czyli nic nie mozna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka