barbabietola 01.12.04, 23:22 jest to rzadkie nazwisko i podobno kazdy, kto je nosi jest spokrewniony....moze uda mi sie to sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Strawberry Re: nazwisko REDYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:14 Właściciele hurtowni RETMARK w Radzyminie tak sie nazywają.Moja firma współpracowała z w/w hurtownią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 06.02.05, 23:12 moja koleżanka ma takie nazwisko i mieszka w Wawie, z tego co wiem jej ojciec pochodzi z okolic szczytna (i cała rodzina redyków oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
barbabietola Re: nazwisko REDYK 07.02.05, 15:11 Gość portalu: a(L)icja napisał(a): > moja koleżanka ma takie nazwisko i mieszka w Wawie, z tego co wiem jej ojciec > pochodzi z okolic szczytna (i cała rodzina redyków oczywiście) a moze wiesz dokladnie jakie to sa okolice tego Sczytna? bo by sie zgadzalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 07.02.05, 18:54 dokładnie nie wiem, ale spróbuje spiknąc Cie z tą kumpelą na forum, mysle ze z nią juz powinnas gadać, cierpliwosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
renataredyk Re: nazwisko REDYK 08.02.05, 14:14 hejka, to wlasnie ja. moja kolezanka dala mi znac ze szukasz redykow. moj ojciec pochodzi ze spychowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 11.02.05, 11:51 skoro moja koleżanka pofatygowała się żeby ci odpisać, to może chociaż jej za to podziękuj wiem ,że może doszłaś do wniosku, że to nie ta rodzina, ale wypadałoby nawet to napisać Odpowiedz Link Zgłoś
barbabietola Re: nazwisko REDYK 18.02.05, 13:14 przede wszystkim to chciałabym podziękować Tobie za odpowiedź na mój post i inicjatywę w poszukiwaniu, no i za "fatygę"... DZIĘKUJĘ !!! jednakże nie wiem skąd ten zaczepny i niemiły ton Twojej odpowiedzi... może Ty codziennie tu zaglądasz, ja niestety nie mam takiej możliwości. Mam małe dziecko i tysiąc spraw na głowie, więc nie często uda mi się wykraść chwilę dla siebie i wówczas nie zawsze chciałabym ją przeznaczyć na siedzenie przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 23.02.05, 16:29 sorry na prawdę ale po prostu stwierdziłam, że doszłaś do wniosku że to nikt z twojej rodziny i po prostu zignorowałaś moje starania- dlatego kwkurzyłam sie ze nie odpisujesz nie nierz tego do siebie i jeszcze raz przepraszam jeśli Cię uraziłam mam nadzieję, że jakoś się dogadałyście z renią pozdrawiam:)) p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renataredyk Re: nazwisko REDYK IP: 62.77.166.* 25.02.05, 19:26 dogadalysmy sie, dogadalysmy. i jest bardzo sympatycznie. na pewno barbioletka:) rozumie wszystko!:) i wybaczy. poprostu na forum rozni ludzie sie trafiaja i przyzwyczailismy sie do tego ze zawsze spotkamy szybciej nieuczciwych i chamskich ludzi niz tych milych i uczciwych. takie czasy. kiss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 27.02.05, 22:04 pozdrawiam Cię Reniu "forumowo' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
barbabietola Re: nazwisko REDYK 01.03.05, 00:34 z "takimi czassami" wprawdzie niekoniecznie się zgodzę :) raczej różni ludzie się trafiają, jednak nie zawsze należy z góry oceniać i przypinać etykietki :) zaskoczył mnie ton wypowiedzi Alicji, ale uznałam, że to pewnie "gorszy dzień", człowiek ma wtedy dość wszystkiego i nieprzemozną chęć mówienia / pisania tego co pomyśli i basta! ale ja się nie gniewam... bo byłoby bez sensu gniewać się na kogoś kogo się nawet nie zna :) w każdym bądz razie dogadałyśmy się z Renatą i oprócz sympatycznie to jest jeszcze zaskakująco i intrygująco! pozdrawiam i każdemu, kto poszukuje życzę życzliwej duszy jak Alicja, która mało tego ze napisala że zna nazwisko, to jeszcze przekazała dalej informację że ktoś szuka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renataredyk Re: nazwisko REDYK IP: *.dsl.netsource.ie 08.03.05, 19:48 ja ciebie tez pozdrawiam ALICJO:)))) > z "takimi czassami" wprawdzie niekoniecznie się zgodzę :) raczej różni ludzie > się trafiają, jednak nie zawsze należy z góry oceniać i przypinać etykietki :) zgadzam sie z toba barbioletko na miliard procent. tak powinno byc i robie wszystko by tak bylo.i wierze w idealy, szczerosc, prawde, sprawiedliwosc i tym sie staram kierowac w zyciu i kazdy powinien sie tym kierowac.jednak wiesz ze teoria swoje, a praktyka swoje, czlowieka gubia pewne rzeczy, a sama wiara jest ciezka. szczegolnie kiedy spotykasz sie tylko z zaczepnymi, chamskimi odpowiedziami, lub olewaniem kogos na skale swiatowa przez dlugi czas, psychika reaguje w ten sposob, ze niczego dobrego nie oczekujesz juz po nastepnych ludziach. wiem ze jest to zle, ale tak jest co poradzisz. dlatego kiedy tak sie dzieje i potem spotykamy kogos kto nie wiesza na ciebie psow no i zrobisz ten blad ze ocenisz go zle opierajac sie na swoich zlych doswiadczeniach, przepraszasz go i przyznajesz sie do zlej oceny. i to sie nazywa wyjscie z sytuacji z godnoscia. a alicja to stara forumowiczka (oczywiscie nie wiekiem zaznaczam, mlodzik jeszcze z niej)) i dlatego tak cie ocenila, bo czesto spotyka sie z nieuprzejmoscia. wiem cos o tym, kiedys, za dawnych czaso siedzialam na forum jak maniaczka. dopoki nie zepsul mi sie komp:)a teraz jestem na obczyznie to juz w ogole to rozumiem. ej, alez ja sie rozpisalam? czy ja nie zanudzam ta psychologiczna nawijka? sorry, jezeli tak. ale fajnie sie z wami gada kobitki:))))))) calusy:**************************** Odpowiedz Link Zgłoś
barbabietola Re: nazwisko REDYK 27.08.05, 11:24 Droga Renko nie wiem czy to i kiedy przeczytasz, ale chcialam Ci napisać że baaaardzo się cieszę że Cię poznałam. Albowiem "na żywo" jeszcze sympatyczniej się z Tobą rozmawia, a Twoja żywiołowość i energia - godna pozazdroszczenia - mam nadzieję że jest zaraźliwa. Do tej pory nie wierzyłam zbytnio w rózne znajomosci internetowe, raczej skłaniałabym się do opinii podobnych co Alicja...ale teraz wiem, ze jesli ktos sie otworzy na drugą osobę to mozna poznać naprawde fajną, interesującą osobę i poszerzyc swoje grono znajomych, poszerzyc swoje horyzony myslowe, bo kazda nowa osoba wnosi sobą cos nowego do naszego życia. no to tyle. Pozdrawiam cie Renko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Redyk Re: nazwisko REDYK IP: *.opera-mini.net 15.06.13, 11:23 dzien dobry tez szukam rodziny o tym nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carla Re: nazwisko REDYK IP: *.opera-mini.net 27.10.13, 01:16 Mój tata biologiczny też miał na nazwisko Redyk Odpowiedz Link Zgłoś