Dodaj do ulubionych

Ksiazka telefoniczna

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.03, 09:28
Szukam adresu stony ksiazki telefonicznej z Katowic lub innach regionow Polski.
Czy ktos moze mi pomoc ?
Dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: frene Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.fenix.katowice.pl 05.03.03, 20:40
      Akurat jestem z Katowic i mam taką książkę w wersji "ręcznej"...

Napisz czego/kogo szukasz to Ci znajdę...

frene@gazeta.pl
      • Gość: Szukajacy Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.03, 20:46
        Dziekuje, za niesienie pomocy.
        Mnie interesuje jednak adres w internecie, gdzie mozna napisac np. poszukiwane nazwisko i
        imie, i natychmiast ukazuja sie dane wszystkich osob o danym nazwisku i imieniu.
        Pozdrawiam
        • Gość: Szeliga Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.03, 23:28
          Gość portalu: Szukajacy napisał(a):

> Dziekuje, za niesienie pomocy.
          > Mnie interesuje jednak adres w internecie, gdzie mozna napisac np.
          poszukiwane
          > nazwisko i
          > imie, i natychmiast ukazuja sie dane wszystkich osob o danym nazwisku i
          imieniu
          > .
          > Pozdrawiam

No, to masz adresy:
          tel.tpsa.plhttp://ditel.tpsa.pl
          Bardzo czesto korzystalem,praktycznie sa pod tymi adresami wszystkie miasta w
          Polsce; pechowo jednak dla ciebie, ze akurat teraz jest przebudowa tego serwisu
          do 19 marca.
          Pzdr.
          Szeliga
          • Gość: Tess Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.telia.com 06.03.03, 11:23
            Masz racje szukajacy,ja chcialam rowniez skorzystac z ksiazki telefonicznej
            prze internet,ale wskazowek brak.
            Przez przypadek znalazlam na innym forum strone,ciekawa,ale nie kompletna moim
            zdaniem.
            www.herby.com.pl/herby/indexslo.html
            nastepne posuniecie,chcialam sprawdzic nazwiska w poszczegolnych wojewodztwach .
          • Gość: Szeliga Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.03, 12:52
            Nie wiem, czemu te dwa adresy w poprzednim poscie sie zlaczyly;
            podaje jeszcze raz, osobno:

tel.tpsa.pl

oraz:

ditel.tpsa.pl
            Pzdr
            • Gość: Tess Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.telia.com 06.03.03, 14:09
              - Szeliga,slicznie Ci dziekuje.
              Juz sie nie moge doczekac do 19 marca,i sprawdzic czy bedzie jakis efekt
              poszukiwan.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Szukajacy Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.03, 15:33
                Dzieki za informacje i pozdrawiam.
                Szukajacy
              • Gość: Szeliga Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.03, 17:40
                Jeszcze tylko dodam:
                nie wiem, jak bedzie po przebudowie strony (normalna kolej rzeczy wskazywalaby,
                ze powinno byc lepiej). A ja korzystalem z tej ksiazki telefonicznej od paru
                lat. Poczatkowo bylo tylko kilka duzych miast - Warszawa, Poznan, Gdansk...
                Stopniowo rozszerzano zakres uslug i ostatnio caly kraj (lacznie z malymi
                wioskami) byl dostepny.
                Przebywam od prawie osiemnastu la poza Polska i dzieki tej stronie internetowej
                poodnajdywalem ludzi z ktorymi stracilem kontakt wiele lat temu. Co prawda
                ostatnio sie nieco wnerwialem, bo znajoma, ktora w zeszlym roku sie
                przeprowadzila i ma nowy numer telefonu, nadal istniala pod starym numerem.
                Ale, moze wlasnie teraz, po przebudowie strony, tpsa bedzie czesciej
                uaktualniana.
                Sz.
                • Gość: Szukajacy Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.03, 18:08
                  Ja tez naleze do tych ktorzy przed laty wyjechali z Polski i dlatego tez wazne jest dla mnie odnalezienie
                  starych znajomych. Problem lezy w tym, czy nasi starzy znajomi zezwolili na wniesienie ich nazwisk w
                  ksiazce. No ale to jest calkiem inna historia...
                  Dzieki Szeliga.
                  • Gość: Tess Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.telia.com 06.03.03, 20:39
                    Sluchajcie Panowie,a czy w Polsce jest wlasnie ta mozliwosc,ze mozna miec tajny
                    nr.tel.,bo ja tez mieszkam bardzo dlugo zagranica.W kraju gdzie mieszkam
                    ksiazki tel. sa wznawiane co roku i wrzucane do skrzynki pocztowej kazdemu
                    oczywiscie bez oplaty.
                    Trzymam kciuki,ze nowe wydanie internetowej ksiazki tel.bedzie wspaniale i
                    latwo bedzie mozna znalezc (jezeli osoba nas interesujaca ma tel.oczywiescie).
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: noname Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 23:58
                      oczywiście można zastrzec sobie nr telefonu, wtedy nie ma i w książce i w
                      internecie.
                      Jest jeszcze inna sprawa Panie i Panowie. W Polsce oprócz TPSA są i inni
                      operatorzy, na moim terenie dosyć popularni, a oni nie mają (może nic nt nie
                      wiem) ani ksiąki drukowanej, ani internetowej. Mam na myśli NETIĘ i PILICKĄ.
                      Ostatnio również sporo osób rezygnuje z telefonu stacjonarnego na rzecz
                      komórki. Poszukiwania bywają trudne niestety.
                      • Gość: Tess Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.telia.com 13.03.03, 00:52
                        Tak,slusznie, noname masz racje,ze poszukiwanie beda uciazliwe,ale jak wtedy
                        znalesc szukanej osoby?.czy mozna gdzies zadzwonic np.do meldunkowego-nie wiem
                        jak to sie po Polsku zwie,zeby dowiedziec sie o adres,i czy sa szanse ,ze sie
                        dostanie?
                        • Gość: Marta Re: Ksiazka telefoniczna IP: *.acn.pl 13.03.03, 19:48
                          Musisz pamietać o tym,że w Polsce od paru lat obowiązuje ustawa o ochronie
                          danych osobowych i zaden urząd meldunkowy czy dzielnicowy nie ujawni postronnej
                          osobie takich danych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka