Gość: Aga Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 16:11 A ja mialam super kolege w liceum, nazywal sie Jurek Siusiak:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I'm Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.patmedia.net 13.02.04, 07:23 Autentyczne - na wczasach z zakladu pracy dawno, dawno temu usiedlismy przy stoliku , a jako ze po raz pierwszy na turnusie, wiec pani kelnerka musiala zapisac nazwiska. A my po kolei - Zabek, Paluszak, Brodka - i ryk nie do opanowania przaz kilka minut. Ale nam sie usiadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzyniec Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 13.02.04, 20:46 Ja znam:KOZIOL,CIELECKI,SWINIARSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:24 szkolne koleżanki : Pikul wyszła za Pikula a Renata Trela teraz nazywa się Renata Sałata( a w podstawówce tak ją przezywali) Jest jeszcz Ewa Cholewa. Myślę , że kombinacje są zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:36 Przypomniała mi się jeszcze taka historyjka .Podczas obiadu koleżanka mówi ;Kasiu jak zjesz to wypuść Bąka - Kasia oczy w słup reszta grupy w ryk tylko Arek Bąk nie wiedział o co chodzi .Rzecz działa się w grupie dzieci . u mnie w klasie byli: Chmura Dudek Gwiazda Szopa Mucha Wilk Dziura w pracy są: Bieda Nędza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 08:02 a moja znajoma nazywała sie z domu Nogala, wyszła za mąż za Stawinogę i zmienili nazwisko na Stawińscy.....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Si - Mon Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ittp.pl / 195.205.106.* 28.07.04, 15:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Si - Mon Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ittp.pl / 195.205.106.* 28.07.04, 15:48 Piwoda, Parzymieso, Golonko. Odpowiedz Link Zgłoś
restea Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 17.09.04, 21:19 Szopa i Dudek bylo tez w mojej klasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:10 A ja znam:Balon,Kurzawa,Pipka,Kuchta,Kurek,Rzepa,Szłapa,Klasa,Suwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 08:39 Nie wiem czy pan którego poznałam, wie co po angielsku znaczy jego nazwiski SAKS?? Odpowiedz Link Zgłoś
patulenka Pani Śmietanka wyszła za Pana Śmietanko ... 17.09.04, 21:28 Moja prababcia była z domu Śmietanka, wyszła za dziadka o nazwisku Śmietanko. Po tym fakcie, zawieruchach wojennych i papierowych, część rodziny( z ich potomków) została przy nazwisku kończącym się na "o", część na "a". I tak jest nadal :-) Inne nazwiska:pan Fiutek (nie zmienił nazwiska, ani jego żona).. Ciekwawe są też połączenia imion z nazwiskami..np. Greta Śledź.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Pani Śmietanka wyszła za Pana Śmietanko ... IP: *.olsztyn.mm.pl 22.10.05, 19:29 moja ciocia miala na nazwisko panienskie pianka i urodziła sie w bajorach zielonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 00:42 Moja znajoma Mąka a jej mąż to Głód, a ona ma nazwisko dwuczłonowe Maria Mąka-Głód Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 03.03.04, 00:42 Cement,Bambul,Krzemien,Kamien,Muszla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 13:56 moja szwagierka po mężu Hotel. najzabawniej było kiedy na poczatku małżeństwa odbierała telefon domowy przedstawiała się "hotel karolina-słucham" więc najperw po druiej stronie było "o jezu gdzie ja się dodzwoniłam" i bach słuchawke. po tem już sie nie przedstawiała.ale ostatnio mi opowiadała jak była u szewca i na dzwięk nazwiska szewc aż zdjął okulary "jak nazwisko?".ale kawały telefonicznie zdarzają się do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 03.03.04, 18:29 Moj kumpel to J.SLIWA czesto np.na dyskotece ej.Ty chcesz -SLIWE pod OKO-albo bo KOMPOT z Ciebie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooooooo Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ip-pluggen.com 08.03.04, 00:18 oj oj oj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.06.04, 03:26 A ja w 1969 roku byłem na kolonii z bliżniakami którzy się nazywali Lech i Wiesław Pipa ... do tej pory ich pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 22:18 tak, ja znam Olimpię Pipa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ag.jane Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 04.03.04, 15:07 Gość portalu: solemare napisał(a): > z jakimi sie spotkaliście?? > > ja zaczynam; > Józek Wózek > Czubek > Stanik W książce telefonicznej miasta Kielce pod litrą "C" Ciok Ciura Cipora Cira Ciupała Z rodzeństwem wynajdywaliśmy najśmieszniejsze zestawienia. Ja wygrałam za Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Ciok CK 15.02.05, 23:03 O tak, Ciok - moja nauczycielka od biologii z podstawówki i gimnazjum. Tak, mieszkam w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaranta Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 23:36 autentyczny szyld widniejący na budynku mieszkalnym jednej z wielkopolskich miejscowości: "Barbara Rzeźnik lek. stomatolog" zachęcające, nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 12:10 www.herby.com.pl/herby/indexslo.html Tu znajdziecie pana o pieknym nazwisku huj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 12:12 Jest tez ktos o nazwisku kutas i piczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 12:14 30 osob nazywa sie Cycek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 18:47 Kiedyś w pracowałem w firmie gdzie główną księgową była pani Piątek a dyr finansowym pan Niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coorcia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 24.05.04, 15:21 W gazecie kiedys oferowała swoją przyjaźń Justyna Ocipka. U mnie w klasie jest Psujek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 18:50 Znałam osoby o nazwisku; Bemben Góra Koziołek Marchewka Psuja Odpowiedz Link Zgłoś
znawcasprawy Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 24.05.04, 21:39 Nieważne czy nazwisko jest brzydkie czy śmieszne! Ważne by było oryginalne! Nie ujmując niczego Zielińskim,Kowalskim czy Szymańskim -im jest trudniej spotkać kuzyna o tym samym co oni nazwisku a taki Milcuszek spod Kozienic nie ma tego problemu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.gress.com.pl 24.05.04, 21:35 Na delegacji w moim zakladzie byl kiedys pan Jakoktochce, i Niemiec francuskiego pochodzenia o nazwisku HOUY, ktore bardzo szybko spolszczono i po pewnym czasie ktos mu powiedzial dlaczego niektorzy na jego widok sie usmiechali, wiecej juz do nas nie przyjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:39 Chrząscz Chrabąszcz Sałata Marchewka Kapusta Boczek Barszcz Pączek Żyła Cygan Marzec Lipiec Grudzień Poniedziałek Piątek Drab Burek Stanik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzie Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:15 MĘCZYWÓR Antoni ZAGANIACZ Zbigniew Pierdas BEata Odpowiedz Link Zgłoś
ashka29 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 15.10.05, 20:47 i jeszcze trochę Żołądkiewicz, Madziar, Pustoł, Wieczorek pozdrawiam asiella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janaka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:05 Perz, Cabaj, Kut, Mścigłód, Potyrała, Chodup, Fiuk, Wągier, Świniarski, Brzdąkała, Ruchała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 22:33 Spirydion Kutyła Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 30.08.08, 22:17 A co takiego w nazwisku Cabaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Bez Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.pool.mediaWays.net 20.06.04, 22:45 jestem murzynem i ucieli mi kutasa,teraz nazywam sie Czarny Bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta napis na nagrobku "ADOLF NIEŚMIERTELNY" IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.04, 20:26 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpsa Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 17:51 Gajda, Dziekan, Hartman, Lachman, Stefanik, Pilch, Pałys, Ziobro, Bator, Drogoń, Męczywór, Pałka, Gajdzik, Gajdzior, Starowinka, Skorupa, Pierdas, Wypierdek, Baran, Kozioł, Ficek, Sipiński, Jędrysik, Żydzik, Dulęba, Urban, Urbanik, Gwiszcz, Szczepan, Surek, Samoczłon, Rumun, Duras, Gnój, Pelc, Bychlast, Pur, Dziunia, Felga, Piard, Flak, Zaremba, Krucyfiks, Szczepankiewicz, MiDura, MiSiura, Patryn Odpowiedz Link Zgłoś
stary71 Nie ma brzydkich nazwisk! Ale są frapujące 01.07.04, 02:19 Np. spotykane w Krakowie i okolicy Oremus i Pronobis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broton Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:06 pamiętam z dzieciństwa Dupczyńskich , którzy zmienili nazwisko na Dębowscy - pozdrawiam Jacka D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:32 Flak, Kurek, Baran Odpowiedz Link Zgłoś
pitoll Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 25.07.04, 11:38 Ewelina Ruchała,Bożena Kutasiewicz,Dariusz Grużliński,Henryk Sperma,Katarzyna Kochanek,Malgorzata Waliszewska,Edward Kupa. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:59 a ja mam na nazwisko PIESTRAK. Jak ktos mnie pyta jak sie nazywam to nigdy za pierwszym razem nie rozumie. Wtedy mowie: pies i rak, a w srodku T :) A w ogole piestrak to grzyb (Choiromyces meandriformis) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 27.07.04, 01:12 przypomnialo mi sie jeszcze jedno: moja kolezanka z podstawowki nazywala sie piętaszewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig2 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 29.07.04, 12:29 Ja osobiście znam w Zielonej Górze: Fiut, Hoj, Niemyta, Ocipka, Pupka, Szczurek, Dobrytchłop, Kapusta, Kiełbasa, Warzecha; całe stado ptaków: Sowa, Pliszka, Wróbel, Czapla, Gil, Kuropatwa, Sroka, Zięba; zwierzyciec: Lis, Nieddźwiedź, Wilk, Koza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: brzydkie i s´mieszne nazwiska IP: 81.210.83.* 29.07.04, 12:40 A mi znajoma opowiadala, ze u niej na uczelni byla pani-wykladowca, ktora nazywala sie Ma,ka, no i wyszla za faceta o nazwisku Poznan'ski. Owa pani nie zrezygnowala z panienskiego nazwiska :) Finalnie w dowodzie ma: Ma,ka-Poznan'ska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuśka Re: brzydkie i s´mieszne nazwiska IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 05.08.04, 13:20 WYDRA :-)) KURWAN GARBUS Moja sąsiadka panieńskie PALUSZEK wyszła za mąż i nazywa się PALUCH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: brzydkie i s´mieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 16:51 Srakuła potem wyszła za Adamskiego,Srakułę zostawiając jako drugie.Jeszcze lekarka Duńska-Żaba Sabina na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 09:50 A co powiecie na Cipcia? albo Kostka (z domu) po mężu Grzanka Smok Stańczyk Sikora Ocipka Mrówka Warchoł Odpowiedz Link Zgłoś
penutka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 12.08.04, 20:29 Rodzina państwa Bzdok zmieniła nazwisko na Bzdak. Pani Kierat wyszła za pana Hodowanego i nazywa się Kierat-Hodowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiona Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 23:08 Znam panią o nazwisku Hulbój.A wątek uświadomił mi ,ze do wielu kompleksów mozna dodać kompleks nazwiska.A dlaczego ludzie tych nazwisk nie chcą zmienic tego pojac nei moge!! Odpowiedz Link Zgłoś
inez76 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 20.08.04, 21:18 Znam chłopaka, który nazywa się Pinda. O ile w przypadku chłopaka to jeszcze ujdzie, to wyobraźcie sobie jego potencjalną żonę, np. Anna Pinda. Mam koleżankę, która nazywała się Krawczyk i wyszła za Krawca. Inne nazwiska: Wozignój, Małyjurek, Ocieczek, Pierzynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 19:14 Cichochłopek Bieda Stragan Baran Krasna Kulibródka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczytajmimamo Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:11 * Drewniak .. na dodatek imię Sisi * Męczywór * Moczymorda * Rabinek * Sikora * Kozioł * Pinis * Pudełko * Maślanka * Ociepka imię Polikarp (autentyk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczytajmimamo Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:27 mam jeszcze: * mięśniak * szłapa * szwaja * Woreczek ( urocze) * Guma * kołdra Odpowiedz Link Zgłoś
anita001 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 22.08.04, 20:30 a z moja siostra do liceum chodzila dziewczyna , co sie nazywala Zuzia Fizia Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 23.08.04, 08:19 Kilka osob mi sie trafiło z nazwiskiem: Nieruchalska lub Nieruchalski Odpowiedz Link Zgłoś
arekfial Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 25.08.04, 22:04 Miałam panią w szkole muzycznej, która z domu nazywała się Fiłoc, wyszła za mąż za pana o nazwisku Chwiłoc i oboje od tego czasu podpisywali się Chwiłoc - Fiłoc. Miałam koleżnakę Pędziwiatr i Bombelek, kolegę Bembenka i Stronkę oraz nauczycielkę biologii - Kapustę (i była z niej prawdziwa głowa pusta), która kiedyś w przypływie szczerości opowiedział nam, że na studiach miała koleżankę Marchewkę... Mówili na nie "o! warzywniak idzie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 23:14 A ja spotkałam sie z następującymi: wódkiewicz boligłowa zimna oblizajek leśnik pasiak pałka skorupa wieczorek stojak nitka maślanka równy murzyn piątek berbeć łakomy i łakoma chłopek kisiel kapusta (manuela) trochę części ciała: stopa, kuper,cyc trochę fauny: kot,koczkodan,gacek,ryś,kokoszka,lew,wydra, myszka,kozioł,żabka, kleszcz no i jeszcze sroka, sikora, wróbel a najbardziej zawsze podobało mi sie : KUTASEWICZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa25 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.csk.pl 30.08.04, 18:10 Sapiertalaj (Kowalski do tablicy!...a jak bedzie w tym wypadku??) heheh Ojdana Pindel Odpowiedz Link Zgłoś