Dodaj do ulubionych

..........---->STACHYRA<----..........

IP: *.kalinowszczyzna.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 22:18
Hej! Czy ktoś wie (np. ze Stachyrów ;-) jakie jest pochodzenie (etymologia??)
tego nazwiska???

A swoją drogą, ciekawe ilu jest Stachyrów w Polsce i czy w całym kraju i
gdzie jest ich najwięcej ;-)

Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: MM Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:27
      Jeżeli chcesz się dowiedzieć ile osób noszących nazwisko Stachyra żyje w Polsce
      zajrzyj na stronę www.herby.com.pl/herby/indexslo.html

• Gość: cerco Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.kalinowszczyzna.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 21:50
        Wielkie dzieki za adres :) Jest tak jak myślałem, najwięcej Stachyrów jest w
        woj. Lubelskim. Ciekawe o czym to świadczy?

Pozdrawiam
    • Gość: Sławomir Stachyra Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 20:20
      Gość portalu: cerco napisał(a):

> Hej! Czy ktoś wie (np. ze Stachyrów ;-) jakie jest pochodzenie (etymologia??)
      > tego nazwiska???
      >
      >
      > A swoją drogą, ciekawe ilu jest Stachyrów w Polsce i czy w całym kraju i
      > gdzie jest ich najwięcej ;-)
      >
      > Pozdrawiam wszystkich
      Witaj!
      Też jestem Stachyra. A Stachyrów w Polsce jest : 2622 / w tym najwięcej w
      woj.lubelskim - 1410 /- ja właśnie jestem z Lublina. I właśnie jestem w trakcie
      opracowywania "drzewa genealogicznego" mojej rodziny, tj. STACHYRÓW. Zapraszam
      do kontaktu ze mną wszystkich Stachyrów, zwłaszcza tych z Lublina i
      woj.lubelskiego - a może jesteśmy spokrewnieni?
      e-mail:suntzu13@poczta.onet.pl
      gg:1468905 /mój nick: tai-pan /
      pozdrawiam wszystkich - Sławomir Stachyra
      • Gość: cerco Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.kalinowszczyzna.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 22:45
        Witam!
        Wkrótce sie odezwę na gg.
        Może ma pan jakąś ciekawą teorię na temat pochodzenia naszego :) nazwiska???
        Pozdrawiam
    • Gość: kibic żużla Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 02:56
      Stachyra to chyba przeróbka od Stachury, a to od praszczura Stacha... chyba ;)
      przy okazji to w Lublinie aktualnie jeżdzi w TŻ Lublin dwóch Stachyrów Janusz i
      Dawid (ojciec i syn), pochodzących z Rzeszowa... ojciec jest jednym z
      rekordzistów statystyk żużlowych ze względu na liczbę punktów zebranych przez
      całą 20 paro letnią karierę...
      • Gość: kipol Re: ..........---->STACHYRA<----.......... IP: *.kobierzyn.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 21:31
        Stachyra to nazwisko grabarza w Skawinie. Mało ciekawy gostek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka