anulkapat 14.10.09, 13:31 jak lub z czym je jecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kwaśna śmietana Re: otręby owsiane IP: *.chello.pl 14.10.09, 16:59 Gotuję je na wodzie, dodaję pokrojone w kostkę owoce (aktualnie gruszki lukasówki, pycha!), zalewam kefirem, dodaję słodzik (ale można cukier, miód...), czasem odrobinę otrąb z dodatkiem śliwek/czarnej porzeczki (produkt gotowy). I to jest moje śniadanie. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: otręby owsiane 14.10.09, 21:03 Ale co daje ci gotowanie otrebow? Przeciez to sama luska z nasion... To tak jakby gotowac woreczek foliowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: otręby owsiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 21:14 Żeby łatwiej było przełknąć ten "woreczek foliowy". Gotowanie zmiękcza, powoduje, że te trocinki mniej w język gryzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: otręby owsiane IP: *.toya.net.pl 14.10.09, 21:19 Jogurt otręby łyżeczka miodu lub dżemu to moja kolacja. Dla mnie pycha. Ostatnio kupiłam otręby z suszoną zurawiną ale inne też lubie. Odpowiedz Link Zgłoś