Gość: axs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 14:29 czy oregano wsypuje sie na pizze po wyjeciu z piekarnika czy jeszcze na surowa pizze?,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Oregano do pizzy... IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 17.01.04, 14:59 przed włozeniem do piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Oregano do pizzy... 17.01.04, 15:37 Dodaj oregano do sosu pomidorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: Oregano do pizzy... IP: *.proxy.aol.com 17.01.04, 15:47 W Nowym Jorku w pizzeteriach stoi zawsze wstrząśniczka z oregano do posypywania przed samym jedzeniem - kto chce. Ale można i przed, i po, i w trakcie pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Ostrzegam:) 17.01.04, 16:04 Uważajcie, by nie spotała Was tak przygoda, jak była moim udziałem. Otóż kilka lat temu jadłam pizzę w bardzo dobrej pizzerni. W pewnym momencie poczułam ból i zaczęłam dusić się. Błyskawiczny transport do szpitala i okazało się, że gałązka na której są osadzone listki oregano wbiła mi się w migdałek:) Dlatego rozcierajcie zioła przed doadaniem ich do potraw, albo stosujcie "wstrząsaczki" - nic twardego i ostrego nie dostanie się do potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Oregano do pizzy... IP: *.den.nilenet.net 17.01.04, 17:19 najbardziej lubie dodawac ziola zanim posypie serem. Tym sposobem ser sie na nich roztapia i nabiera aromatu, a ziola sie nie zweglaja (bo sa raczej delikatne) Ja osobiscie wole bazylie niz oregano, no i oczywiscie jesli robie pizze w domu to dodaje do niej "plasterki" czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
toreador Re: Oregano do pizzy... 17.01.04, 20:18 Oregano,oregano...a co Wy Wlosi albo Hiszpanie?Po polsku to nie jest przypadkiem lebioda?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Oregano do pizzy... 17.01.04, 20:26 Ani przypadkiem, ani celowo:) lebioda to jest komosa biała (chwast). Jeśli chcesz być formalistą, to powinieneś napisac, że oregano to lebiodKa. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Oregano do pizzy... 17.01.04, 23:03 wspolczuje ci wedrowiec/wedrowcze 2 ciekawa jestem jak zareagowala na to obsluga pizzeri? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Oregano do pizzy... 17.01.04, 23:08 Sytuacja była niezręczna, bo współwłascicielem pizzeri był mój dobry znajomy. Wolałabym, żeby to stało się w obcym lokalu. Po tym wydarzeniu przebierali zioła:) Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Oregano do pizzy... 18.01.04, 12:04 szczescie w nieszczesciu. bo chociaz ze wzgledu na ciebie przebieraja ziola, tak zeby sytuacja sie nie powtorzyla. Teraz wiesz przynajmniej, ze restauracja jest naprawde gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: Oregano do pizzy... 18.01.04, 12:26 Na surową albo dodaje się w trakcie robienia do sosu z pomidorów, czosnku...utd. zawsze rozetrzj je przedtem w dłoniach-będzie bardziej aromatyczne. Makłowicz mi mówił;) Odpowiedz Link Zgłoś