Gość: miki202 IP: *.limes.com.pl 19.11.09, 11:36 Jak w tytule, ile gotować skondensowane mleko. Szukałam - dane dość rozstrzelone, od dwóch do czterech godzin. Dobijam drugiej i poczekam na odpowiedzi, za które z góry b. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: ile gotujecie skond. mleko? 19.11.09, 12:02 dwie godziny czasami jak się zapomnę trochę dłużej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: ile gotujecie skond. mleko? IP: *.limes.com.pl 19.11.09, 12:14 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile gotujecie skond. mleko? IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 19.11.09, 15:03 Wylewam mleko z puszki do garnka. Gotuję 15-20 minut, mieszając, by się nie przypaliło. Po tym czasie gęstnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Lisa Re: ile gotujecie skond. mleko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 15:57 Kupuję w supermarketach ugotowane.Nazywa się Kajmak lub Krowka Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: ile gotujecie skond. mleko? 19.11.09, 16:19 Od lat gotuje puszkę w kapieli wodnej na maleńkim ogieńku 2 godziny i 20 minut i zostawiam do ostygnięcia z wodą; Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs czesto powtazany temat, 19.11.09, 16:28 Gość portalu: miki202 napisał(a): > Jak w tytule, ile gotować skondensowane mleko. Szukałam - dane dość > rozstrzelone, od dwóch do czterech godzin. Dobijam drugiej i > poczekam na odpowiedzi, za które z góry b. dziękuję oczywiscie sie inaczej nazywalo nawet jedna amatorka kuchni to robila, puszka musi byc pod woda, nie wiem dlaczego tyle energi uzywac dla tej konserwy, bo to mozna zrobic latwiej,lata 60 moze ktos zna? i to miedzy waflami, Odpowiedz Link Zgłoś