Gość: mamagonia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 13:52 Ma ktoś przepis na gulasz? Obojętnie czy wieprzowy czy wołowy - ważne że smaczny. Z góry dziękuję za odpowiedź. mamagonia bonbonsMG@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giezik Re: przepis na gulasz 09.02.04, 14:10 to tak szybciutko idee, wg której robiłem 2 tyg. temu. Oliwe rozgrzać, wrzucić łyżkę czerwonej papryki, chwilkę przesmażyć. Dodać cebule pokrojoną w piórka i wyciśnięty czosnek. Gdy cebula będzie złocista wrzucić wołowinę pokrojoną w kostkę. Oprószyć pieprzem smażyć mieszając 5-7 min. Oprószyć mąką i jeszcze chwilę smażyć. Wlać butelkę 0,33 portera lub pół szklanki czerwonego wina. Niech płyn odparuje. Teraz można wrzucić trochę ziół (majeranek, tymianek, co Ci akurat w danym dniu pasuje, liść laurowy, sól ) Niech się dusi. W miarę wyparowywania alkoholu możesz dolać wody - aby po duszeniu została Ci taka ilosć sosum, jaka jest potrzebna. Warianty - 1. dodać pomidory z puszki, 2. Dodać pokrojonego w kostke ogórka konserwowego 3. Suszone lub mrożone grzyby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: przepis na gulasz IP: *.telia.com 09.02.04, 14:48 ja obsmazam mieso partiami na rumiany kolor(bo tworzy sie sok z miesa przy wlozeniu calej partii do patelni) pozniej podsmazam cebule /papryki dodaje rowniez sprasowany czosnek,przyprawy do wlasnego smaku na dzien obecny wkladam podsmazone mieso , podlawam woda i dusze do miekosci miesa. pozniej dodaje make zmieszana z woda i yoghurt,ktory mozna gotowac,zamiast smietany.. dokladnie,mozna nawrzucac wszystkiego po troszku-mam na mysli przyprawy , ale to juz zalezy od Twojego smaku powodzenia i smacznego zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: przepis na gulasz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.04, 16:27 jak przyprawiam mieso sola i pieprzem nastepnie obtaczam mieso w mace, podsmazam na goracym tluszczu z cebulka jesli to jest mieso wolowe jesli wiepszowe to takze z czosnkiem, zalewam woda i dusze az mieso bedzie miekkie, gdy potrzeba dosalam.Na koncu dodaje troche smietany ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: przepis na gulasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 16:33 ja mieso obsmazam, zero maki. Czosnke, cebula. Czasem pieczarki.Potem puszka pomidorow, przyprawy, smietana. I lane kluchy, ale takie duze, grube. Lub inaczej: takie malutkie. Osobiscie wole te duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: przepis na gulasz IP: *.proxy.aol.com 09.02.04, 17:13 A czy gulasz typu węgierskiego cię interesuje? budapeszt.infinity.waw.pl/qchnia/zupy.html vnet.hu/prota/borgacs_zupy.htm Kliknąć na Gulaszowe zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: przepis na gulasz IP: *.proxy.aol.com 09.02.04, 17:18 ponownie: budapeszt.infinity.waw.pl/qchnia/zupag.html vnet.hu/prota/borgacs_zupy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: przepis na gulasz IP: *.proxy.aol.com 09.02.04, 17:24 Nie wiem dlaczego nie wchodzi. Jeśli jesteś zainteresowana kilkoma węgierskimi przepisami po polsku, odezwij się i ja wprowadzę ten adres inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: przepis na gulasz 09.02.04, 17:26 Może tak będzie lepiej vnet.hu/prota/bogracs_zupy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: przepis na gulasz IP: *.proxy.aol.com 09.02.04, 17:57 No właśnie, ale trzeba wpisać w okienko "szukaj" GULASZ i następnie zrolować do gulaszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamagonia Re: przepis na gulasz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 12:29 Wielkie podziękowania dla wszystkich za odzew !! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś