Gość: Tomasz--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 18:32 Witam! Mam prośbę, może ktoś mi napisać dobry, łatwy przepis na ciasto do formy wypukłej w kształcie zajączka? Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka22.1987 Re: Ciasto do formy zajączek 28.03.10, 19:16 oo ja też sie podpisuje.Poluję na formy z Wiltona i zastanawiałam sie nad ciastem.Pewnie biszkoptowo-tłuszczowe,ale czy można je póżniej spokojnie przełożyc kremem np.takiego misia?? www.wilton.com/idea/Teddy-Bear-1 Mis stoi nie jest to tort w formie leżącej.Ciekawa jestem jak jest robiony,czy w ogóle przekładany? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 swietny ten misiek 28.03.10, 21:14 kiczu co prawda nie lubie, ale juz wyobrazilam sobie tort urodzinowy w charakterze rozowego misiaczka z rzeznickim nozem w plecach :) dlatego wygooglowalam na niemieckich stronach i niestety, za 50 euro raczej nie kupie. www.alleszumbacken.de/produktdetails/WN2105-603::backform-baer-set-23-cm-x-17-cm-x-22-cm-aluminium Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ciasto do formy zajączek 28.03.10, 20:51 jesli chodzi o taka z 2 czesci ktora sklada sie i wlewa ciasto z calym przekonaniem moge polecic ten przepis w ogole jest to bardzo pyszne ciasto marcepanowe ucierane i pewnie do innych foremek sie nada Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia upieczone 30.03.10, 10:22 Dokladnie taki przepis jest tez dolaczony do mojej formy :) Na mojej podane jest, ze ma pojemnosc 750 ml, co wydaje mi sie prawdopodobne, zajac ma miec 500 ml. Zrobilam 1,5 masy na barana i zajaca i styknelo (choc moglo byc ociupine wiecej) - odciete pietki zostaly sporobowane - pyszne! i polecam szczerze przepis podany przez Anie_m66! Drugiego barana zrobilam z tego przepisu, tez pieknie wyszedl. Ilosc masy powinna byc wystarczajaca. Ja zwiekszylam o polowe, wg mnie zupelnie niepotrzebnie. Przepisowa ilosc bedzie idealna. Odpowiedz Link Zgłoś