Dodaj do ulubionych

chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie!

IP: *.ata.com.pl 24.02.04, 12:19
Jeszcze nie tak dawno tu byla swietna rubryka Uczta wegetarianska.
Gdzie ona jest teraz?
Wyglada na to, ze zostala zjedzona przez miesozercow.
My chcemy z powrotem miec przyjemnosc czytania i wyprobowywania pomyslow
czarownic od smakowitej kuchni wegetarianskiej!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gieerel Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! IP: *.ata.com.pl 24.02.04, 13:53
      Miesozercy tez moga jesc warzywa, wiec podpisuje sie
      tez pod tym stwierdzeniem i zycze z calego serca
      Nice by jej marzenie sie spelnilo
      • wedrowiec2 Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! 24.02.04, 15:22
        To nie była rubryka "Kuchnia wegetariańska". Gazeta Wyborcza w swoich dodatkach
        (kiedyś w sobotę, potem w piątek, teraz w poniedziałek) zamieszcza różne
        przepisy kulinarne. Umieszczane są one jako rodzaj cykli tematycznych. I tak
        były już: "Kuchennymi drzwiami do Europy", "Kuchnia domowa", "Kuchnia
        z "Kuchni"" i "Uczta wegetariańska" (innych nie pamietam). Oczywiście oprócz
        tego są "okazjonalne" przepisy - świąteczne czy charakterystyczne dla pory roku.
        Na szczęście znaczna większość przepisów jest dostępna on-line, z głównej
        strony www wyborczej. www2.gazeta.pl/kobieta/0,24246.html Mozna
        wyszukac wklepując nazwisko p. Błaszczyk-Wójcickiej, albo w dziale potraw
        wegetariańskich.
    • Gość: elask Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! IP: *.itpp.pl 24.02.04, 15:11
      Jestem za! Przepisy p. KIngi były zazwyczaj proste i bardzo smaczne - czekam na
      jeszcze!
      • jottka tusą 24.02.04, 15:33
        przepisy z dawnych gw + obietnica dodatkowych:

uczta.vege.pl/index.html
        • Gość: Liska Re: tusą IP: 81.210.125.* 24.02.04, 15:43
          Te przepisy są super - ostatnio ktoś pytał o samosy, ktoś inny podał ten adres
          i ja zamiast samos, zrobiłam "karmelowe kulki" - niebo w gębie. A panią Kingę
          można spotkać w Galerii Mokotów, gdzie sprzedaje ramki do obrazów (w nowej
          części Gal-Mok), wiedzieliście o tym?
          • jottka Re: tusą 24.02.04, 15:49
            iii, tam jest przepis na bułeczki z oliwkami i słonecznikiem :) tylko trzeba od
            razu robić z podwójnej porcji, bo ta podana jest nędznie mała
            • Gość: blue Re: tusą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:57
              Popieram!!!! Strasznie fajne przepisy, latwe, tak 'cieplo' napisane, a teraz
              jakis badziew puszczaja:(
              • hania55 Re: tusą 24.02.04, 18:23
                Hi, hi - ostatnio był przepis na zupę z kurczaka z dodatkiem kostek
                rosołowych ;-) To po kiego grzyba jeszcze wywar na kurczaku i jarzynach gotować?

A przepisy z uczta.vege.pl bardzo lubię, chociaż mięsożerna, co do zasady,
                jestem.
                • hania55 tu link 24.02.04, 18:26
                  do tych dziwnych przepisów na rosół z kurczaka z kostkami bulionowymi:

www2.gazeta.pl/kobieta/1,24310,1911022.html
    • Gość: nika Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! IP: *.ata.com.pl 25.02.04, 10:05
      Swiat ma tak wiele smakow a nas karmi sie ciagle wyobrazeniami, ze jesli nie ma
      miesa nie ma jedzenia. Stad moje zyczenie dotyczace czarownic od wegetarianskiej
      kuchni.
      Czyzby Gazeta ktora wiele razy dala dowod na to ze jest zyczliwa dla innosci
      tym razem ulegla lobby zbijajacemu fortuny na zabijaniu zwierzat?
      Popatrzcie na przepisy od poczatku roku.

• kicia_simba Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! 25.02.04, 23:33
        Tez sie nad tym zastanawialam. Zawsze przegladam koncowke DF, myslac, ze moze
        jakis fajny przepis sie znajdzie. A tu nic, same rosolki, kotleciki.. Jasne, ze
        to nie jest gazeta wegetarian, zgadzam sie, ze powinny byc rozne przepisy, ale
        moze by tak chociaz czasami..
        • Gość: nika Re: chcemy uczte wegetarianska w Duzym Formacie! IP: *.ata.com.pl 26.02.04, 13:35
          Ciekawa jestem, czy tak jak ja przegladasz DF od konca.
          Niestety, ostatnio zawodze sie srodze.
          Pozdrawiam wszystkich otwartych na zycie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka