justy-s871 07.04.10, 21:49 Witam! Jestem wielką miłośniczką czekolady. Najbardziej lubię czekoladę nadziewaną- truskawkową lub kokosową. Pycha!! A jaka jest Wasza ulubiona czekolada-jakiej firmy, z jakim nadzieniem, itp. Zapraszam do dyskusji:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: Ulubiona czekolada 07.04.10, 21:56 Green & Blacks Ginger oraz (w duzych ilosciach) Lindt Chilli... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Ulubiona czekolada 07.04.10, 22:02 Bardzo gorzka z dodatkami. Lubię gruszkową, niezła jest z solą morską, z wiśniami, z chili... Raz jadłam doskonałą z zielonym pieprzem, niestety w miejscu publicznym więc musiałam trochę ograniczyć ekspresje w wyrażaniu zachwytu a i tak ludzie dziwnie na mnie patrzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 07.04.10, 22:21 muszę koniecznie spróbować:) a jakie inne marki czekolady oprócz Lindt polecacie i dlaczego? A które marki według was są okropne. Wypowiadajcie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ulubiona czekolada IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.04.10, 22:48 Moja ulubiona jest czekolada z orzechami firmy Alpen Gold (taka czerwona z okienkiem).Wiem,ze sa lepsze marki,bardziej wyrafinowane smaki ale ja wlasnie te uwielbiam do tego stopnia,ze jestem w stanie pozrec cala tabliczke.Lindta lubie zwykle czekolady a tych z chili czy sola nie znosze.Lubie czekolade "Jedyna" Wedla i czekolade nadziewana Malaga chyba firmy Krakus(smakuje jak czekoladki Malaga).Lubie tez szwedzka Marabou i angielska Cadbury z bakaliami.No i jeszcze amerykanska Hershey's.Mleczna albo male czekolady z calymi migdalami w srodku.Kazda jest zupelnie inna w smaku,konsystencji i w zaleznosci na jaka mam ochote te jem.Jakos nie moge kupowac tylko jednej firmy.Wiem,ze np Hershey's i Lindt to bardzo rozny poziom ale ja obydwie lubie.Milka wydaje mi sie za slodka.Lubie tez Ritter Sport wlasciwie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Ulubiona czekolada IP: *.aster.pl 07.04.10, 23:12 akurat hersheys jest niezle przereklamowana - amerykanski shit z tluszczem roslinnym. nie mam pojecia czemu niektorzy sie tym podniecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
biollante Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 06:27 Racja, Hersheys sa niezbyt smaczne... Mi osobiscie smakuja jakby mialy domieszke podlej maki, jakis taki ten smak zelazisty, dziwny... Kieeeeeedys bardzo dawno temu do Polski przyjezdzaly czekolady z RFNu, w przepastnych walizkach szmuglerow dobr, bywala tam czekolada, w opakowaniu ktore po prawje bylo biale z logiem a po lewej mialo wizerunek gor. Czekolada byla w wariancie z orzechami i mlecznym. Mleczna ogolnie o wiele lepsza, ale glownie dlatego ze nie przepadam za laskowymi. Nie pamietam jak sie nazywala bo bylem za maly ale to byla najlepsza czekolada jaka zdarzylo mi sie jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ulubiona czekolada IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.04.10, 07:22 Hershey's lubie wlasnie za ten specyficzny witaminowo metalowy smak.I brak poslizgu.Jest to tania czekolada "dla mas".Hershey's to dla mnie takze smak dziecinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: Ulubiona czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 08:08 Dołączam do miłośników chili, soli... i ogólnie gorzkich czekolad - poniżej 80% kakao nie schodzę. Czekoladę jadam baaaardzo rzadko - zdarza mi się kupować tabliczkę raz na dwa lata i czasem pozwalam sobie na kostkę po obiedzie, dzięki czemu potrafię delektować się smakiem... ...choć czekolada 99% to już nawet dla mnie był hardcore :) Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:16 To byla czekolada z Aldi. Mozna ja kupic i dzisiaj tylko opakowania sie zmienily: sa niebieskie i zielone (z orzechami). Odpowiedz Link Zgłoś
biollante Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 09:14 Ooo... Ja bylem zawsze swiecie przekonany ze ona musi byc jakas szalenie luksusowa i niemozliwie droga, taka byla dobra:P Jak to cudnie bylo miec 5 latek i wmawiac sobie:P:P Dzieki za informacje, jak bede w Niemczech to KONIECZNIE ide do Aldika i nabede! Marka wlasna sklepu rozumiem? pod takim szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 10:11 > Dzieki za informacje, jak bede w Niemczech to KONIECZNIE ide do Aldika i nabede! Aldi jest juz w PL - moze i w Twojej okolicy :) > Marka wlasna sklepu rozumiem? pod takim szukac? Dokladnie :) Tak teraz wyglada. Zycze zeby smakowala choc w polowie tak dobrze jak ja pamietasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotinka Re: Ulubiona czekolada IP: 87.204.174.* 21.04.10, 13:35 Jaaaaa, też pamiętam taką czekoladę z dzieciństwa :D A nawiązując do ogólnego wątku najbardziej z tych dostępnych u nas lubię Lindta (szczególnie Lindor, ale inne też), Milka też jest OK. Za to nie lubię Goplany i Terravity, za Alpengold też nie przepadam :( Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ulubiona czekolada 22.04.10, 05:18 Hershey - zgadzam się. A już najgosza to ukochana przez Amerykanów mleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ulubiona czekolada 22.04.10, 05:27 A trio of animated cows sings the praises of Hershey products during the Great American Chocolate Tour at Hershey's Chocolate World in Hershey PA. 2008-01-19. www.wordwrks.com/image-files/2008/20080119-HersheyChocolateWorld1-Zlomek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 09:13 a czy jeszcze na coś oprócz zawartości kakao w czekoladzie zwracacie uwagi podczas kupna? cena? marka? smak? coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 09:29 sorry, ale to wygląda jak badanie rynku ;) dlaczego sama nie podasz, jakie marki preferujesz? na co zwracasz uwage? zapraszasz do dyskusji, w której nie bierzesz udziału, tylko ją "moderujesz"... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Ulubiona czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:32 Witam, mam taką prośbę, przekonajcie mnie proszę do spróbowania czekolady z solą, bo jakoś nie mogę się odważyć. Zawsze oglądam czekolady Lindta a i tak kupuję pomarańczową, dobre są jeszcze te z nadzieniami o smaku deserów: tiramisu, tarty cytrynowej i creme brule. Z innych firm lubię Ritter Sport, najbardziej białą z orzechami laskowymi i takie małe z nadzieniami alkoholizowanymi, chyba rumowym, gruszkowym i waniliowym. Nadziewane Wedla szczególnie te nowe dwusmakowe też mi smakują, tylko wolałabym żeby miały mniejsze osobne kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 10:43 Ja cię przekunuję, świetna jest! Jak ci nie posmakuje napiszesz do mnie, dam ci swój adres i mi ją prześlesz, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 09:38 Old jamaica w pomaranczowo zoltym opakowaniu z- z rodzynkami i rumem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Ulubiona czekolada IP: *.toya.net.pl 08.04.10, 09:56 Gorzka Terravity.Wedel to margaryna,paskudztwo. Gdy firma byla polska gorzka byla boska. Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 10:03 a ja nie znoszę gorzkiej. dla mnie czekolada musi być słodka. Dlaczego najczęściej kupuję czekolady Milka Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 11:08 Lindt z solą rzeczywiście jest wspaniałym doznaniem smakowym, ale żeby od razu ulubiona to nie.Za to najzwyklejsza mleczna Lindta jest znakomita jak i ta z nadzieniem Lindor. Lubię też Milkę nougatową i tę w dużych tabliczkach z całymi orzechami i toffi. I wspaniała jest mleczno-biała z zieloną herbatą swiatslodyczy.blox.pl/2008/06/Czekolada-deserowo-biala-z-zielona-herbata.html A moje ostatnie odkrycie to czekolada Wawel z nadzieniem Michałkowym (a lepszych Michałków niż Wawel nie znajdziecie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 11:37 > Gorzka Terravity. Potwierdzam. Doskonała jest zwłaszcza ta z kawą i kardamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Ulubiona czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 11:02 czekolada gorzka ze startą skórką z pomarańczy mało znanej firmy Baron. Skórka jest dobrze rozdrobniona a nie jak w Alpen Gold całe kwadraty. Poza tym już sam zapach jest rewelacyjny. A czekolada niedroga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Ulubiona czekolada IP: *.toya.net.pl 08.04.10, 12:12 Sprobuje Barona i Terravity z kardamonem. Lindt jest jak Wedel czyli dno. Cena nieadekwatna do jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hynde Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 11:08 Badanie rynku czy kolejna "ankietka" do pracy magisterskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 12:06 he he, jak widac nieomal obciachem jest przyznac sie do jedzenia czekolady normalnej. musi byc gorzka i nic tylko sol i chili, sol i chili :) jakosciowo 100 razy lepsza czekolade z sola przywozilam na bardzo dlugo przed lindtem ze slowenii www.madeinslovenija.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage_new&product_id=796&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26. pyszna jest-fakt, ale zeby od razu dla kazdego ulubiona? osobiscie polaczenie czekolada i chili przejadlo mi sie dawno temu z tej "oryginalosci". chyba najbardziej kreci mnie obecnie ordynarna szwajcarska ragusa z orzechami, ale ciezko ja u mnie dostac :( Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 11:52 raw chocolate. Surowa najzdrowsza www.detoxyourworld.com/acatalog/revolution.html Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 12:18 Moja ulubiona to bylaby taka, ktora ma duzo kakao i duzo mleka, a malo cukru. Niestety, nie spotkalam - albo przeslodzone swinstwa z mala iloscia kakao jak Milka albo ą-ę gorzkie paskudztwa z serii lindt-dla-koneserow. Ech, zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: Ulubiona czekolada IP: *.ghnet.pl 08.04.10, 13:05 ŚP. Milka Crispy Cereals, niestety czekolad z chrupkami nie ma już w ogóle, nie mogę dociec dlaczego. Marabou z daim, Milka z całymi orzechami, słowacka Figaro z kawałkami karmelu, mleczna lub orzechowa. Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 13:09 Gorzka Wedla bardzo dobra, ale według mnie ona leży blisko deserowej, bo jest jednak dość słodka, jak na gorzką, ale naprawdę pyszna. Milka - tylko duża, małe tabliczki są bardzo słodkie i muliste, duża jest wspaniała. Lindt również duża tabliczka, mleczna - doskonale karmelowa! Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:13 ja osobiście nie jestem zwolenniczką drogich czekolad. według mnie smakują jak te tańsze, wiec po co przepłacać. Wiadomo też że nie kupie najtańszej czekolady, albo te które widnieją w hipermarketach jako marki własne. Boje się nawet próbować co w nich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 20:44 justy-s871 napisała: > te które widnieją w hipermarketach jako marki własne. Boje się nawet > próbować co w nich jest. Zdziwiłabyś się - te czekolady są robione przez markowe zakłady. Nierzadko smakują lepiej niż te droższe. Polecam czytać etykiety :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:19 Moje ulubione to najslodsze, za nadzieniem nie przepadam. - Milka: mleczna, z Daimsami, 300g z ciachami - Ritter Sport: z platkami, z migdalami - Jogurette truskawkowa - Toblerone jasna - Marabou mleczna, mietowa, z Daims Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:21 I jeszcze lubie w Lidlu czekolade bialo-kawowa i taka z migdalami. Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:30 a ta w Lidlu to właśnie z tych marek własnych? to mnie trochę zaskoczyłeś/as? Myślałam ze ludzie nie za bardzo je kupują, tylko te znane i reklamowane Odpowiedz Link Zgłoś
am2003 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 14:48 z pewna taką nieśmiałością kupiłam czekoladę gorzką/deserową z Lidla (1,29 za 100g:-) i była naprawdę świetna Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 15:00 no to chyba zaraz się wybiorę do tego Lidla po jakąś czekoladę:)) a jaką najtańszą i najdroższą czekoladę jedliście. Ja muszę się przyznać, że raczej kupuje w tym samym pułapie cenowym, czyli w granicach 3zl:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.apple Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 10:04 Tak, wlasnej marki. W Aldi tez sa te smaki (bialo-kawowy i z migdalami) i tez mi smakuja. To sa wieksze tabliczki chyba 200gramowe. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 15:29 lindt pomarańczowa gorzka jak nie ma to ewentualnie gorzka z Wedla (za mało kakao i niezbyt pasująca mi konsystencja po rozpuszczeniu) Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 15:52 lubię mleczną czekoladę Lindt i taką nadziewaną creme brulee chociaż ta druga jest trochę za słodka. wszystkie połączenia czekolady z solą czy chili są dla mnie zbyt wyrafinowane.widzę że sporo osób tutaj je lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 17:40 Jako mlode dziewcze uwielbialam czekolade mleczna, teraz wydaje mi sie zdecydowanie za slodka. Obecnie jestem na etapie czekolady 70-75%. Lubie 72% Sarotti, tez 70% RitterSport (choc tej uzywam glownie do ciast - wole duze i plaskie kawalki a nie ichnie kostki), Lindta dawno nie jadlam, moze warto sprobowac znowu, a wczoraj kupilam 70% Guanaja Valrhony i musze powiedziec, zem zadowolona z wyboru. Moze nastepnym razem skusze sie na cos mocniejszego w ich wydaniu i porownam z 85% Sarotti, ktora wydala mi sie za ostra / kwasna (= nie smakowala) ale moze Valrhona zasmakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniakociara Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 20:17 Toblerone - mleczna i biała. Gorzkiej nie probowalam, srednio lubie. Uwielbiam tez taka z całymi orzechami laskowymi, co nie ma kostek ale paseczki. Z nadzieniem kokosowym, mietowym, kiedys chyba tez kupilam milke z nadzieniem jogurtowym, tez smaczna byla. Widzailam kiedys w sklepie te czekolady Lindt, z chilli, ale nigdy nie odwazylabym sie kupic, podobnie taka solona :D Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 20:26 Studentska. Uwielbiam wszystkie wersje. Jako dziecko uwielbiałam Milkę, teraz nie znoszę. Po większości tanich czekolad odbija mi się mydłem - wina mleka w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 20:41 A, i jeszcze każda z wiórkami kokosowymi. Z wiórkami, nie z nadzieniem kokosowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ulubiona czekolada IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.04.10, 21:06 Och no zapomnialam a to przecie Toblerone zlota jest moja najulubiensza na drugim miejscu.Naprawde bardzo ale to bardzo dobra jest Godiva, widze,ze nikt jej nie wymienil a warto sprobowac.Ja bardzo lubie ich czekolade,warto wydac na nia.Jacques Torres ma pyszne czekoladki.Najdziwniejsze natomiast co jadlam to czekolada z burakami i oliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 08.04.10, 21:11 czekolada z burakami i oliwą? nie odważyłabym się:)Kupiłaś to w Polsce? bo jeszcze takiej nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Ulubiona czekolada IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.04.10, 21:22 Nie,nie w Polsce.Jadlam w zyciu przedziwne rzeczy ale ja akurat jestem prosta dzioucha i tak naprawde lubie zwykle desery.W Polsce to akurat byloby calkiem mozliwe w dobie wyrobow czekoladopodobnych,byla przeciez marmolada z burakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimozza Re: Ulubiona czekolada IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 09:27 Najpyszniejsza dla mnie to czekolada firmy Cadbury- mleczna. Mmmm... poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 09:37 Zotter robi takie rozne czekolady: z serem, ryzem, oliwkami... Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 20:54 Gość portalu: dorotkah napisał(a): > Och no zapomnialam a to przecie Toblerone zlota jest moja > najulubiensza na drugim miejscu. A, też uwielbiam, wszystkie wersje :-) Jako dziecko lubiłam też czekoladę Geisha, chyba Fazer ją robi teraz, ale obecnej wersji nie próbowałam, nie chcę sobie psuć wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 11:55 Ostatnio najbardziej mi pasuje gorzka z nadzieniem migdałowym Wedla. Albo mleczna z żurawiną - też Wedla. W ogóle lubię wedlowskie czekolady, Milki nie znoszę, dla mnie to taki przesłodzony kit bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 09.04.10, 17:35 to jak widzę nikt, już nie kupuje zwykłej czekolady mlecznej:) wszyscy preferują jakieś bardziej wyrafinowane smaki:) a gdzie najczęściej kupujecie czekolady? może macie jakieś swoje male ulubione sklepiki? czy ktoś zna miejsca gdzie jest duży wybór czekolad w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: Ulubiona czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 17:46 Ludzie, przestańcie odpisywać na te nieudolne próby wybadania rynku... Autorka wątku chyba nie uważała na szkoleniach, jak pisać, żeby brzmiało wiarygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb12 Re: Ulubiona czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 18:45 Uwielbiam gorzką czekoladę, pochłaniam je w dużych ilościach. A co do miejsca to najczęściej kupuje czekoladki u mnie w sklepiku na osiedlu lub czasem w hipermarkecie, jak robię większe zakupy. Duży wybór czekolad jest też w sklepie Krakowski Kredens:) Mają sklepy w różnych miastach. Słyszałem też, o sklepie internetowym Manufaktura Czekolady, ale tam jeszcze nigdy nie kupowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 20:53 justy-s871 napisała: > to jak widzę nikt, już nie kupuje zwykłej czekolady mlecznej:) Ależ kupuję! Tylko do topienia, do wypieków, nie do jedzenia :-) Najczęściej... w Lidlu. Bo mam najbliżej i bo kupienie tam czekolady 90% nie nadwyręża wtedy mojej studenckiej kieszeni. A smak brownie bez różnicy :-) Nawet się lepiej roztapiają te Lidlowe czekolady niż Wedel. Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Ulubiona czekolada 10.04.10, 17:06 Choceur - z Aldiego/Lidla. Mleczna, z migdałami, z orzechami laskowymi, kawowa, gorzka. Wszystkie są pyszne. Poza tym Lindt, Milka - mleczne, gorzkie. Kasztanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaW Re: Ulubiona czekolada IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 10:54 A ja najbardziej lubie czekolade karmelowa Milki, taka jak ta: www.niam.pl/ots/produkt/1580-milka_caramel O Milce dyskutujemy zreszta na wizazu - wizaz.pl/forum/showthread.php?p=18491413 - jak widac kazda z nas ma inny gust... bo jestesmy indywidualistkami ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
justy-s871 Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 12:55 troszkę zmiana tematu:) A jakich czekolad nie lubicie? Są w ogóle takie? Ja nie jadam gorzkich czekolad, bez względu na markę w ogóle mi nie smakują:( Wszystkie inne jestem w stanie zjeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Ulubiona czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 13:13 Bardzo, bardzo nieudolne te próby badania rynku. Firmy nie stać na porządne badania marketingowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: Ulubiona czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 14:18 Gość portalu: kola napisał(a): > Bardzo, bardzo nieudolne te próby badania rynku. Firmy nie stać na porządne > badania marketingowe? Prawda, trąci amatorszczyzną na kilometr... Na szkolenie, koleżanko, na szkolenie najpierw niech Cię wyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 16:22 Autorce chyba szkolenie nie pomoże, nie ma dziewczyna talentu i tyle ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pina-colada Re: Ulubiona czekolada 16.04.10, 11:26 Ja obstawiam pracę magisterską lub inną dyplomową. Ale do tego raczej robi się jakąś zgrabną ankietę, a nie pyta na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 20:56 Nie znoszę, jak czuć mleko w proszku. Z mleka w proszku sobie mogę zrobić w domu czekoladę, ta kupiona ma być po prostu czekoladowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Ulubiona czekolada 12.04.10, 18:24 Za nadziewanymi raczej nie przepadam. Lubię gorzkie i mleczne. Z orzechami. Jako że nie przepadam za słodkościami, jestem w stanie zjeść jednorazowo 2-3 kostki czekolady. Po czwartej już mnie mdli i muszę ją przegryźć mięsem :) Tak więc branża czekoladowa raczej na mnie nie zarobi ;) -- italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś