magdafil 26.04.10, 19:30 Witam, Czy ktoś orientuje się po czym poznać czy nieprzekrojony melon jest dojrzały? Chodzi i melona miodoweego? Arbuza wiem, puka się w skórkę, ale melon? Dziekuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: dojrzały melon? 26.04.10, 19:47 Melona sie wącha. Ma pachniec intensywnie i slodko. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: dojrzały melon? 26.04.10, 19:52 "Biegun" dojrzalego melona ustepuje lekko, gdy go nagniatasz kciukiem. Szypulka latwo sie lamie przy biegunie przeciwnym. Ale fakt, dojrzaly melon najlepiej wytlumaczy Ci, ze to TEN moment swoim zapachem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdafil Re: dojrzały melon? 26.04.10, 20:21 Dziekuję za odpowiedź. a jeszcze poproszę o jedna radę. Jak już kupię niedojrzełego melona, to istnieje szansa, że jak poleży w kuchni to istnieje szansa, że będzie smaczniejszy? mam na myśli, czy dojrzeje? Już go przekroiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: dojrzały melon? 26.04.10, 21:47 Szkoda, ze przekroilas, mialby szanse. Teraz tez jeszcze ma, ale marne, uwazaj, zeby sie nie utlenil, zafoliuj hermetycznie powierzchnie przekroju usuwajac kompletnie powietrze spod folii. Odpowiedz Link Zgłoś