lunatica 01.03.04, 13:20 ktos juz tu wspominał o tym programiw TVNu i wspominał, że się w nim zakochamy, że niby w tym Pascalu? żarty! www.tvn.pl/now.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 04.03.04, 12:30 a program sponsorować będzie KNORR. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 04.03.04, 12:34 no sie przynajmniej nie kryguja: www.knorr.pl Beda przepisy w stylu: skladniki: torebka fixmix, opakowanie mixfix, kostka rosolowa drobiowa, przyprawa do zup sypka. Wymieszac dodac wody, podawac ? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 04.03.04, 13:53 juŹ jutro oficjalne otwarcie serwisu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 05.03.04, 08:22 Czy dzis jest juz jutro ? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala w sprawie sygnaturki 05.03.04, 09:25 czy ja dobrze widzę? czyżby "resteuracja na krańcu wszechświata"? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: w sprawie sygnaturki 05.03.04, 09:29 aha, Douglas Adams (ale czy dokladnie z Restauracji, to nie jestem pewien, bo wlasnie zrobilem sobie ostatnio seans z wszystkimi po kolei :) i mi sie nieco "zlały w jedno" Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 06.03.04, 18:44 a widzisz? nie dodał nic z półproduktów knorra! więc może nie będzie tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 13.03.04, 22:07 podbijam wątek z zapytaniem , jak wam się podobały dzisiejsze propozycje Pascala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 05.03.04, 10:54 W nim, czy w imieniu jego (pascal... bardzo ..imponujace - niezwykle, powiedzmy, i... bardzo medialne) Ale,czy oprocz owego medialneego imienia (i , jak przypuszczam, niezwyklej meskiej urody - niestety nie udalo sie doswiadczyc) ma jeszcze cos do zproponowania (kulinarnie)ten pan Pascal??? bo nie wynika.... a wrecz przeciwnie... Dlaczego wiec ow wlasnie pan??? czy dlatego, ze na imie ma Pascal??? czy moze dlatego, iz mimo tegoz imienia .. niezle gotuje??? czy moze dlatego ze gotuje dobrze???- co to znaczy dobrze??? Pytania, pytania... czy bywaja jakies odpowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 05.03.04, 11:00 odpowiedź tu: www.gazeta.pl/tv/1,47060,1944197.html Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 05.03.04, 11:24 Opis dosyć zachęcający,ale i tak obawiam się żeby to nie była następna kopia Jamiego Olivera.Nie żebym Jamiego nie lubiła,ale z takiego kopiowania dobry program nie wychodzi przeważnie.No ale nie mówię hop.Zobaczymy jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
paool hmmmm 05.03.04, 11:20 no, cóż, to ja zacząłem, że sie zakochacie. Ale chyba nie.. Pascal pracuje( pracował) w Akademii Kulinarnej Kurta Schellera. Poznałem go kiedyś i wydawał mi się bardzo miły. A sam program? No, cóż... różne są programy. W soboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRrrrrrr Re: hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 13:41 Pascal jest nieyrwnowazony, nie umie gotowac (wszak jest cukiernikiem), i niesamowicie sie popisuje na ekranie. Co te media robia z ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch jakieś detale poproszę 05.03.04, 11:37 bo mi się link do tvn nie chce otworzyć. W soboty to będzie? O której? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: jakieś detale poproszę 05.03.04, 11:46 Link który giezik podaje otwiera się bez problemu.Program w soboty o 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: jakieś detale poproszę IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 06.03.04, 18:38 ja właąsnie obejrzałam. sympatyczny program!! a sponsorzy to tefal i... yyy, nie pamietam, ale knorra nie widziałam, Pascal nie użył ani jednego gotowego półproduktu typu sos z proszku . sam P. też sympatyczny, bez nadęcia i ile w nim energii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maderka Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 06.03.04, 18:40 Hej! Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek Pascala. Jestem ciekawa,jak wasze wrażenia? Mi się podobało, choć w takim tempie trudno było wszystko zapamiętać. Fajnie,że przepisy mają być w poniedziałkowej"Wybiórczej". Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 06.03.04, 18:42 o mój wątek wrócił :-) przepisy znajdziesz też i to już na www.knorr.pl pozdrawiam l. rozdwojona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 06.03.04, 18:45 Och to Twoje lobby wątkowe;) POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 19:58 jezeli chodzi o mnie to ten Pascal to kompletny obles!!! ogladam tylko przepisy zeby potem sama wykorzystac jakies pomysly, natomiast nie moge go slucac wiec wylaczam glos! poza tym jak patrze jak wali ciastem albo blaszka po blacie, albo wali walkiem w maslo to robi sie niedobrze! i ta lysina.... Sorry, ale to jakas pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JASIO Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.d2.club-internet.fr 06.03.04, 21:05 A TY NIE JESTES LYSY WIEC SIE CIESZ A MORZE JZSTZS COS INNEFO ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi PASCAL - do domu !!!!!!!!!!! IP: *.artnet.net.pl / *.artnet.net.pl 07.03.04, 18:15 Totalna pomylka , ten gosc ma cos z rozumem - sorry ale nic nie pokazal nowego po prostu kolejny blazen w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem.za Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: 212.160.118.* 08.03.04, 08:03 Mnie się podobało. Jest to zupełnie inny program niż polskie dotychczasowe. Ma swój inny styl, a dowiedzieć się można też czegoś ciekawego. Dla mnie ciągle tylko szkoda, że to licencja, a nie oryginalny polski pomysł. Nasza telewizja jest chora na brak własnych pomysłów i niezwykłą lekkość w płaceniu za cudze - chociaż to pewnie bardziej sprawa dla NIK niż dla nas. Obejrzałam kilka programów z Jamie'im Oliver'em (parę po niemiecku, parę po angielsku) i stwierdzam, że styl został faktycznie zachowany. Trochę mnie tylko dziwi i nie wiem, czy to wymóg ludzi dbających o interesy Jamie'go, otóż dziwi mnie to, że Pascal wykonuje nawet część gestów naśladujących pierwowzór. To chyba trochę przesady, bo Jamie jest tylko jeden i chyba mu nie służy takie naśladownictwo. Chyba w jego interesie leży uniknięcie tak dalece posuniętych kopii, bo niechcący można popaść w parodię. Wystarczyło zachować tempo programu i zagrania typu głos damski zza kamery zadający doprecyzowujące pytania. Na razie jednak, żeby było jasne: podoba mi się Jamie i podoba mi się Pascal. Pozdrawiam forumowiczów i ich obu. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 08.03.04, 08:26 nie znam Oliviera (poza opisem Talki w jednym z wydan Duzego Formatu), ale to co piszesz, potwierdza moje przypuszczenia w trakcie ogladania - ten koles kogos nieudolnie kopiuje. Nieudolnie - bo nie ma w tym naturalnosci. To napieprzanie formą od ciasta w stół, zamaszyste ruchy itp. Trzeba ogromnie dużo własnej naturalności, żeby nie wypadło to tak jak w tym programie - sztuczne i wymuszone. W innym wątku napisałem, ze po tym jednym odcinku wole jednak Makłowicza - dlaczego? Bo jak Makłowicz pieprzy bez sensu, to jest w tym jakiś sens. Tu nie było absolutnie żadnego sensu (i nie chodzi mi o potknięcia językowe). Czyli prośba do Pascala :) - znaleziono Cię, podjęto próby wypromowania, to powiedz im wszystkim "odwalcie się, będę sobą" i przestań kogokolwiek naśladować. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 08.03.04, 08:34 Właśnie to mnie zastanawia,na ile jest to 'kreacja aktorska' Pascala,a na ile jest on w tym programie sobą.Bo faktycznie ktoś kto widział program Jamiego Olivera może być zniesmaczony trochę-tak jak ja zresztą.Czy też producenci programu albo ci od licencji stawiają warunek żeby to właśnie była kopia Jamiego?BO Pascal jest dla mnie kopią i to nie za dobrą.Za dużo dźwiękonaśladownictwa sztucznie brzmiącego,to plucie na potrawy przy okazji... Ciekawa jestem jak oceniają program ci co byli na kursach gotowania Kurta Schellera z Pascalem.Czy prywatnie też jest taki i maltretuje masło;) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 08.03.04, 08:42 no i smazy na margarynie ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ 08.03.04, 08:56 No właśnie!Zaraz jakieś knorr-fixy zacznie przemycać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.dialup.tiscali.it 14.03.04, 09:41 Juz zaczal od kostek rosolowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szumak knorr sie ujawnił ... 14.03.04, 12:32 smutne to już w drugim odcinku tearz pewnie beda kolejne koncentraty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: knorr sie ujawnił ... IP: 81.210.125.* 14.03.04, 13:10 A ja wczoraj dostałam mailem adres strony Pascala i w "wyposażeniu kuchni" wszędzie jest Knorr "Jeśli nie masz czasu, możesz użyć kostki rosołowej Knorra" itp. Zdziwiło mnie, że garnki, które pokazują na tej stronie, nie są jakiejś konkretnej firmy, ale to może kwestia czasu... Z drugiej strony - trudno im się dziwić. Ktoś (Knorr) zainwestował w to pewnie niemałą kasę i traktuje to jako element kampanii reklamowej:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szum nachalna reklama ..... czyli PYCHA IP: 195.85.209.* 14.03.04, 13:57 PYCHA (nachalność) firmy sponsora mnie zawsze poraza w takich programach WOLNY OD TEGO JEST TYLKO MAKLOWICZ wszyscy inni sypią to sponsor nakazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: nachalna reklama ..... czyli PYCHA IP: *.it-net.pl 14.03.04, 14:01 I Maklowicz kiedys sypal to co sponsor nakazywal... O ile pamietam najpierw byla to vegeta, potem Prymat. Ale takie sa prawa rynku. Bez sponsora trudno chyba zrobic program. A kazdy rozsadny czlowiek wie, ze telewizyjna przyprawe mozna zastapic kazda inna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: nie sypał IP: *.it-net.pl 14.03.04, 14:35 A ja bym glowe dala, ze sypal. Na samym poczatku uzywal vegety a potem kucharka. No, chyba ze jestes Maklowiczem we wlasnej osobie i wiesz lepiej...:-) Ale jezeli nim nie jestes, to sie upieram ze sypal... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szum Re: nie sypał IP: 195.85.209.* 14.03.04, 14:38 wlasnie dlatego go cenie owszem jakies drene reklamy przed programem ale żadnej wagety i tym podobnych świństw najwyzej bulion z kostki - NO NAME Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re:PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.it-net.pl 14.03.04, 13:58 Ja ogladalam tylko powtorke z pierwszego, jak tarty robil. Nie jest taki zly... Troche za bardzo sie miota i mam wrazenie, ze robi straszne pobojowisko (gdyby bylo na zywo, to pewnie moglibysmy zobaczyc, jak kamera obrywa kawalkiem ciasta ;-))), ale ogolnie rzecz biorac znosnie. Przynjamniej to jedyny program kuinarny w polskiej tv, ktory nie znaudzil mnie na smierc. Ale wlosy moglby obciac (wyprzystojnialby i lepiej by sie ogladalo ;-))))) A z innych rzeczy, nie wime, jak Wy, ale zauwazylam dosc natretny product placement Cifa (plynu do mycia naczyn) na ktorego tle Pascal podejrzanie dlugo costam myl... ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: nie tylko knorr sie ujawnił ... IP: *.dialup.tiscali.it 14.03.04, 14:24 Garnki sa bardzo konkretnej firmy. Przynajmniej w programie. Pewnie beda i na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: knorr sie ujawnił ... 14.03.04, 18:25 poza knorrem, rękę do programu przykada tefal i siemens, no i gazeta wyborcza... więc garnki (patelnie) to chyba tefal, ale o tym jeszcze nie wspomniał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: knorr sie ujawnił ... 14.03.04, 18:31 a Okrasa sypie te "ziarenka smaku" z takim zapamiętaniem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zusa_jesienna bezmozgowie totalne 14.03.04, 19:19 Bezmozgowcy wszystkich krajow laczcie sie! Wystarczyl mi "zestaw trików, które stosują profesjonaliści" znalezionych na stronie pana pt.: pascal poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/tipy/ np.: "Kiedy oliwa jest gorąca, dodaję masło i czekam, aż się rozpuści. I dopiero wtedy wrzucam to, co chcę usmażyć, na przykład łososia. Masło się lekko przypala i dzięki temu nadaje potrawie aksamitny, migdałowy smak i wspaniałą, brązowawą, chrupiącą skórkę. To jest po prostu pyszne." Tak, bardzo pyszne, zdrowe i jakze absolutnie nie karcenogenne! Ludzie, nie robmy sobie z glowy masla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitka Re: bezmozgowie totalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 19:34 A widziałaś jego pupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem.za Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: 212.160.118.* 15.03.04, 08:31 Ja nie na temat....... Przepraszam........ Ale czy w ogóle oglądacie jakieś inne programy w tv?...... Tak się składa, że patrzę na media dość profesjonalnym okiem. Czy na Wasze wyczucie jest emitowany gdzieś jakiś program nietknięty ręka sponsora? Podobno jest tak jak się Państwu zdaje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re:paradoks IP: *.it / 62.233.189.* 15.03.04, 18:27 A mnie sie teraz przypomnial paradoks opisany przez psychologia reklamy, ktory nazywa sie : "inny niz wszyscy". Polega on na tym, ze ludziom wydaje sie, ze gdy inni ludzie kupuja cos co jest reklamowane robia to wlasnie pod wplywem reklamy. Gdy zas sami kupuja, wydaje im sie, ze reklama nie ma z tym nic wspolnego a sami chca tylko sprobowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PASCAL: PO PROSTU GOTUJ IP: *.crowley.pl 15.03.04, 19:56 Mi się podobało, uwielbiam wszelkie kulinarne wyczyny na ekranie, nie jestem wybredna, wszędzie poszukuję jedynie inspiracji...;) Ale szkoda mi sponsora od garnków !!! Tak mieszać łyżką czy widelcem w teflonowym garnku, brrrr aż mi ciarki przechodziły. No chyba że co dzień to nowy garnek. Odpowiedz Link Zgłoś