Dodaj do ulubionych

Magazyn dla smakoszy KUCHNIA

IP: *.stacje.agora.pl 04.03.04, 13:11
Poproszę o TYLKO POZYTYWNE opinie na temat nowej KUCHNI. Ciekawa jestem, czy
znajdą się osoby, którym się magazy podoba.
Obserwuj wątek
    • jottka anastępnie 04.03.04, 13:15
      owe wyłącznie pozytywne opinie wystąpią w charakterze małego sondażu opinii
      forumowych? :)

twoje ip dziwnie mi siem nie podoba
      • Gość: x Re: anastępnie IP: *.stacje.agora.pl 04.03.04, 13:34
        Zdziwiły mnie WYŁĄCZNIE negatywne opinie na temat mojego ulubionego
        pisma.....To wszystko.
        • jottka Re: anastępnie 04.03.04, 13:38
          to może przytomniej by było zapoznać sie ze szczegółowymi zarzutami, a takich
          tam sporo, i podjąć trudną, ale jednak, dyskusję? wyrażone w tytule wątku
          życzenie brzmi cokolwiek niepoważnie
      • brunosch Re: anastępnie 04.03.04, 13:40
        jottka napisała:

> owe wyłącznie pozytywne opinie wystąpią w charakterze małego sondażu opinii
        > forumowych? :)

liczyć się też musimy z tym, ża nasze entuzjastyczne wypowiedzi znajdą się
        wydrukowane na łamach KUCHNI jako wyrazy szczerego zachwytu obiektywnego
        odbiorcy.
        No to zaczynam wpadać w ekstazę. Trzy, czte-ry:
        Aaaaa, łaaaaaał, jejkujej! Hyh łolaboga...
        • jottka Re: anastępnie 04.03.04, 13:41
          coś ci spadło na nóżkę?
          • brunosch Re: anastępnie 04.03.04, 13:46
            nic mi nie spadło. To ja wpadłem. W zachwyt. Tażeż prosili o słowa poparcia, a
            mnie sparło na amen i nie mogę słowa wyksztusić, tylko sobie tak pozawerbalnie
            pozytywne wibracje uskuteczniam.
            • Gość: x Re: anastępnie IP: *.stacje.agora.pl 04.03.04, 13:47
              szkoda gadać...
              • jottka Re: anastępnie 04.03.04, 13:49
                święte słowa :)
    • Gość: Liska Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: 81.210.125.* 04.03.04, 14:10
      Oj coś złośliwego ciśnie mi się na klawiaturę...
      Brunosch, chyba do Ciebie dołączę;)
      • giezik Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 04.03.04, 14:17
        nader dziwna polityka ???. Zamiast powiedziec, ok dziekujemy za opinie postarmy
        sie cos zmienic chocby dla tych 30 ktorzy oswiadczyli ze ze smutkiem juz nie
        beda kupowac, to nagle szukamy nie bledow w produkcie ale bledow w kliencie.
        Klasyczne podejscie "klient jest za głupi i nie dorósł do naszego produktu".
        No wlasciwie, dlczego mnie to nie zaskakuje, po poprzednich postach?

Albo, Ci najbardziej krytykowani szukaja wymówki przed naczelną, bądź
        właścciielem i później przedstawią hurraoptymistyczne recenzje.

Mimo wszystko, pracowalem w gazetach kilka lat i sory ale w zadnej nie bylo
        nigdy ankiety do Czytelników pod tytułem: "Ci, którzy chcą krytykować niech się
        zamkną"
    • brunosch Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 04.03.04, 14:24
      Gość portalu: x napisał(a):
      > Ciekawa jestem, czy
      > znajdą się osoby, którym się magazy podoba.

A jeśli się nie znajdą...?
      Zmienicie wtedy coś, czy nadal będziecie się nim zachwycać?
      • Gość: Liska Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: 81.210.125.* 04.03.04, 14:38
        No pewnie, że się będą zachwycać! Już w tytule wątku jest info, że "Kuchnia"
        jest dla "smakoszy", a więc nie dla nas... Nie-smakosze wypowiadają się tylko
        krytycznie.
    • funana Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 04.03.04, 14:51
      Zamówcie sobie badania focusowe, przeanalizujcie wypowiedzi na forum (to nie
      jest tak, że są same nagatywne, jest sporo KONSTRUKTYWNEJ krytyki).A nie
      zakładajcie z szumnym tytułem wątku żeby sobie poprawić wizerunek, bo póki co
      strzelacie sobie pięknego gola.Głupota chyba nigdy nie przestanie mnie
      zdumiewać.Buuuu
      • jottka Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 04.03.04, 14:54
        funana napisała:

> Zamówcie sobie badania focusowe

to kosztuje :(

> przeanalizujcie wypowiedzi na forum

to męczące :(

> (to nie jest tak, że są same nagatywne, jest sporo KONSTRUKTYWNEJ krytyki

krytyka jest be

co należało dowieść
        • funana Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 04.03.04, 15:02
          tia:-)Tylko nie wiem, jak odczytywać odpowiedź x "brak mi słów", he he -
          zatkało mnie? jesteście żenujący? z wami i tak nie warto gadać?kurczę, szef mi
          zlecił monitoring postów o Kuchni i leciutką manipulację a tu bulbaa - nie
          wyszło??a mogło być tak fajnie...:-)
    • Gość: marghe_72 Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.04, 14:53
      Fe, nieładnie..
      Chociaż może czegoś to "Kuchnię" nauczy..
      M
      • Gość: Linn Re: Magazyn KUCHNIA IP: *.dialup.tiscali.it 04.03.04, 15:35
        Moim zdaniem, dla wydawcy bardziej interesujace powiny byc opinie negatywne.
        Oczywiscie jako punkt wyjscia na drodze udoskonalania kolejnych numerow. Opinie
        pozytywne mazna sobie darowac, przynajmniej na razie.
      • Gość: giezik Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 16:45
        najdziwniejsze, ze przeciez za friko mieli opinie. No inna sprawa, ze nie takie
        jak chcieli, ale to juz powazny problem pokazujacy, ze dni tego magazynu wydaja
        sie policzone przy takim podejsciu
        • brunosch opinie 05.03.04, 10:41
          Jestem jednak zdania, że nasze opinie o KUCHNI były takie, o jakich mógłby
          marzyć każdy wydawca - w komentarzach były przecież sugestie co jest w piśmie
          dobre, a co należy zmienić, na co należy zwrócić baczniejszą uwagę, jak
          wyobrażamy sobie pismo idealne. Czyli zaczęliśmy dialog z wydawcą w nadziei, że
          zostanie podjęty przez drugą stronę. Jednak zamiast tego dowiedzieliśmy się, że
          możemy sobie tylko klaskać, potakiwać i entuzjastycznie się odnieść, czyli
          wytłumaczono prościutko, że wydawcy nasze opinie nie są potrzebne.
          (No chyba, że takie jak pamiętny dialog między władzą a społeczeństwem - po
          każdym akapicie przemówienia zrywają się burzliwe oklaski przechodzące w owację
          oraz skandowane gromko: NIECH ŻYJE!)
          Stąd też mój wczorajszy "spontaniczny entuzjazm" - miałem niezłe deja vu :D
          • Gość: Liska Re: opinie IP: 81.210.125.* 05.03.04, 11:00
            Oj, Lubię Cię Brunosch:) Podpisuję się pod tym obiema rękami (czy rękoma?;)
            Zwłaszcza burzliwe oklaski przechodzące w owację (na stojąco, oczywiście!)
            powinny dać im do myślenia. Wiem, czego oczekują:
            Szanowna Redakcjo,
            po wielu latach emigracji powróciłem na łono kraju i z zachwytem i uniesieniem
            sięgnąłem po najnowszy numer pisma. Każde zdanie, każda kolejna receptura
            wprowadzała mnie do krainy rozkoszy i uwielbienia dla talentu państwa
            redaktorów. I nigdzie na świecie, a byłem już tu i tam, a jestem kulinarnym
            fachowcem, nie spotkałem tak profesjonalnego i fantastycznego pisma. Tak
            trzymać! I NIC nie zmieniać. Dozgonnie wdzięczyny... Pan Y
            P.S. Redakcjo! Żałuję, że to nie ja jestem mężem wspaniałej organizatorki
            imienin Krystyny, pani Bochenek i to nie mnie przypadł zaszczyt skosztowania
            zepsutego tatara jej produkcji.
            • brunosch Odstukaj! 05.03.04, 11:07
              W niemalowane, bo jeszcze poważnie to wezmą i po redakcji latać z tekstem będą
              pokazując sobie z zachwytem jak piorunujące wrażenie robi KUCHNIA na
              odbiorcach. ;))))
              • jottka gwoli 05.03.04, 11:14
                ścisłości - wątkodawca pisze z podejrzanego adresu i wykazuje się porażającą
                bystrością, za co słusznie skopany został, ale nie wiemy, czy faktycznie jest
                związany z grupą trzymającą 'kuchnie' :)
                • Gość: Liska Re: gwoli IP: 81.210.125.* 05.03.04, 11:16
                  Za szybko wcisnął "Enter";)
              • Gość: Liska Re: Odstukaj! IP: 81.210.125.* 05.03.04, 11:15
                A nagrodą za ten list, który zostanie "Listem miesiąca" będzie kolacja u p.
                Bochenek albo u tej pani, która kiedyś pisała o homingu, a potem broniła
                swojego felietonu na forum;)
    • Gość: Jarząbek, trener.. Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:05
      drugiej klasy ...

POZYTYWNA OPINIA, POZYTYWNAA OPINIAA, POZYTYWNA OPINIA, POZYTYWNAA OPINIAA,

To mówiłem ja
      • Gość: figa Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: *.chello.pl 04.03.04, 21:31
        niektórym może się podobać wasza hm... prostoduszność i pewna taka naiwność -
        na łamach apelujecie do czytelników, by wam przysyłali pomysły {to chyba
        przemyślana na wasz - kuchenny - sposób akcja, a do tego jeszcze marzycie o
        pochlebnych opiniach. Nie da rady...
        No dobra, będę litościwa: ta wasza figa w winie może by i uszła, bo ja lubię
        soczyste, dojrzałe figi, ale nie teraz, na Boga, tylko w środku lata.
        • giezik Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 05.03.04, 09:16
          >No dobra, będę litościwa: ta wasza figa w winie może by i uszła, bo ja lubię
          > soczyste, dojrzałe figi, ale nie teraz, na Boga, tylko w środku lata.

no chyba, ze na walentynki, albo deser we dwoje tuz przed :)
          :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=10716492&a=10716492
          • Gość: kali Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: 62.233.217.* 05.03.04, 10:04
            Czy ciekawość pani x została zaspokojona?Oj,chyba będzie po premii,żadnych
            pozytywów nie udało się wymusić...:(((.A może pani x zbierze się na odwagę i
            porozmawia z nami KONSTRUKTYWNIE czyli o konkretach.A swoją drogą ciekawe czy
            już odczuli spadek sprzedaży?Ja również nie kupiłam nr 3.Nr 2 był moim
            ostatnim.Na osłodę został mi komplet archiwalnych numerów,musi mi to
            wystarczyć.A dla pani x i jej zespołu rada,spuśćcie oczy z chmur i spójrzcie
            bliżej ziemi,tam jesteśmy my wasi (niektórzy już byli)czytelnicy.
    • Gość: zdegustowana Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: 212.160.118.* 05.03.04, 13:30
      Zabierałam już głos b.krytyczny na temat numeru z lutego. Po obejrzeniu numeru
      z marca doszłam do wniosku, że może i coś "drgnęło", ale nie więcej. Pojawiła
      się próba recenzji z książek kucharskich - szkoda, że taka bardzo szkolna i bez
      choćby przykładowego przepisu. Recenzja + cytat nie wymagają chyba opłat dla
      autora książki i wydawnictwa. Jest jakby mniej niewyraźnych "artystycznych"
      zdjęć. Podobnie jak inni "krytykanci" stwierdzam, że w takim piśmie rozmijanie
      się z sezonowością warzyw jest paranoją. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o smaku, to
      może wreszcie dotrze do niego argument ceny. Przecież poza sezonem produkty
      nieżle drożeja, a dla wielu kuchnioentuzjastów zaczyna się tu problem lizania
      przez szybę.
      Inni proponowali na tym forum przejrzenie czasopism zagranicznych nawet ze
      wskazaniem tytułów. Czy mamy jeszcze dalej odwalać robotę za inteligentną
      inaczej redakcję? Przecież jeśli spojrzy się na nasze forum z boku, to nagle
      widać, że sami bez niczyjej redakcyjnej pomocy tworzymy jedno z lepszych
      kuchennych czytadeł w tym kraju. Wystarczy, jak widać, paru normalnie
      inteligentnych forumowiczów i jest co poczytać. Bywa śmiesznie, jest ciekawie,
      a bywa i wzruszająco. W końcu posiadamy tu nawet "rubryki" zagraniczne i nasi
      korespondenci zagraniczni, śmiem twierdzić, że są świetni. A może by tak coś
      stąd wykorzystać? Nie chce mi się czytać regulaminu, ale forum jest własnością
      agory, więc nasze wypowiedzi chyba też. Czy to zły pomysł? Skoro zawodowcy
      sobie nie radzą........
      A jak o mnie chodzi, to chętnie bym poczytała na temat dekorowania podawanych
      dań. Książki kucharskie, które mam demonstrują do upadłego jak wyciąć różyczkę
      z tego, czy owego, ale teraz jest inny trend. Na telarzach sosikami maluje się
      niemal obrazki itd. itp. Można zrobić nawet cykl artykułów. Tyle świetnych
      kuchni w Warszawie. Czy zawodowcy nie chcą z czasopismem rozmawiać? Może
      chociaż o sztuce dekorowania coś z wiedzy by uronili.
      Wszystko idzie do przodu i magazyn Kuchnia też powinien się zmieniać, pokazywać
      coś nowego, realizować nowe pomysły. Zmieniajcie, ale błagam..... z kulinarnym
      sensem. I zacznę się zachwycać.
      Ufffffffff......
      • giezik Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA 05.03.04, 14:14
        Wspominalem tu niegdys o felietonie Nowaka, w ktorym jego przyjaciel z Francji
        powiedzial "Knajpy nie da sie wymyslic..." Mozna to sparafrazowac: magazynu o
        gotowaniu nie da sie wymyslic, jesli nie lubi sie gotowac, a co wiecej cytuje
        sie osoby, ktore "nie umieją gotować, ale mogą coś pokroić".
        To trzeba lubić, a później próbować na tym zarobić. Ni cholery nie da się
        odwrotnie.
        I nie pisz, że "zawodowcy sobie nie radzą", co znaczy zawodowcy, czy w któymś z
        ostatnich numerów Kuchni był zaprezentowany jakiś kucharz ze świata (nie mówie
        o Kurcie S. który jest chyba wszędzie), nie za to były osoby z tzw. "aktualnego
        topu"
        Ale może chodzi o ten dopisek - magazyn smakosza. W końcu smakosz nie musi
        gotować (byle zawsze znalażł się ktoś, kto mu podpowie czy to co właśnie je
        powinno mu smakować, bo jest trendy, czy też nie)
    • Gość: zdegustowana Re: Magazyn dla smakoszy KUCHNIA IP: 212.160.118.* 05.03.04, 15:15
      Szanowny gieziku, chodzi oczywiście o "zawodowców" co sobie nie radzą.
      widocznie moja ironia była jeszcze za słaba. Zgadzam się z Tobą. oczywiście.
      Ci co coś "pokroja"nie bardzo nas interesują.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka