Gość: Romek IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.04, 09:40 w sobote mam parapetowe pomozcie mi jakie potrawy byscie zaserowowali jakies mało pracochłonne bo vodeczki oczywiscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: parapetowa 11.03.04, 09:47 może jakieś koreczki/kanapeczki; śledź; sałatki na ciepło do popicia np. barszcz czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: parapetowa IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.04, 10:39 tez tak myslałem dziekuje Ci Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: parapetowa 11.03.04, 10:44 no to udanej imprezy życzę, oby goście nie zrujnowali mieszkanka ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: parapetowa IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.04, 11:10 hehe tego sie najbardziej obawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: parapetowa IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.04, 11:14 hehe tego sie najbardziej obawiam i jeszcze jedno takie głupie pytanie ile powinno gotowac sie kiełbase bo u mnie wychodzi albo za miekka albo nie dogotowana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: parapetowa 11.03.04, 11:17 ale jaką kiełbasę? taka kupioną w sklepie? jeśli o taka np. parówkę, białą czy inną chodzi, to od momentu zagotowania jakieś 5 minut, najlepiej bez przykrycia, na małym ogniu, aby nie popękała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: parapetowa IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.04, 11:29 własnie o taka dziekuje Ci bardzo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Re: parapetowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.04, 17:40 robiłam niedawno i miałam te same obawy oraz napoje ;)) jadłospis wyglądał mniej więcej tak: sałatka tuńczykowa, sałatka makaronowa, sałatka 'grecka', wędliny i sery żółte oraz pleśniowe, ogórki i inne pikle, sos czosnkowy, ziołowy i bodaj serowy, oczywiście czipsy i inne paluszki/orzeszki, a na ciepło - dobrze po zachodzie słońca - barszcz czerwony, jeszcze później udka z pieca. Kanapek i koreczków nie robię, bo uważam to za zbyt pracochłonne, barszcz na bazie rosołu + koncentrat fmy krakus to kwestia tylko podgrzania i przelania do kubków, udka marynowane wcześniej wykłada się na blachę i pakuje na ok. godzinę do pieca, więc też nieabsorbujące; polecam. udanej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś