lorna.doone 05.07.10, 18:28 Kilka pudelek zamrozilam na zime ale nie dam rady wszystkiego - zamrazalnik za maly... Jakie macie pomysly na wykorzystanie jagod? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 05.07.10, 19:07 Jagodzianki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,40006968,41079698,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 05.07.10, 19:10 1. dac MI!Mi! Miiii!:))) 2. ususzyc 3. zrobic sok 4. zrobic w sloikach w cukrze 5. czesc zjesc 7. placek lub muffinki Odpowiedz Link Zgłoś
lorna.doone Princesswhitewolf 05.07.10, 19:23 :) Czy mozesz napisac wiecej na temat suszenia - do czego potem takie ususzone jagody wykorzystac? I drugie glupie pytanie - jak zrobic sok? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 05.07.10, 19:42 popieram robienie w cukrze. Jest i słodki syrop i jagody do wykorzystania w cieście i innych potrawach... Odpowiedz Link Zgłoś
mamagnoma Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 05.07.10, 21:36 zmiksowac z jogurtem naturalnym, kefirem, maslanka... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 05.07.10, 21:55 pasteryzuje zasypane cukrem - pod wplywem ciepla same puszcza sok, i potem jest super dodatek do lodow, gofrow, ciasta drozdzowego albo nawet do zjedzenia lyzeczka solo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? IP: *.leed.cable.ntl.com 05.07.10, 22:13 Ludeczki kochane! A pierogi z jagodami? Najlepsze na świecie właśnie ze świeżych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulema Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 10:20 Ja susze w takim specjalnym urządzeniu, wykorzystuję do kompotu z suszu na wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 13.07.10, 19:40 Z jagód można także zrobić pyszna nalewkę - zdecydowanie preferuję ten sposób utrwalania owoców na zimę od tradycyjnych dżemów i konfitur. Odpowiedz Link Zgłoś
anetaa Re: Mam duzo jagod - co z nich zrobic? 13.07.10, 20:16 Jagody suszone sa bardzo dobre na problemy zoladkowe szczegolnie polecane przy biegunkach itp:) Ja wrzucam jagody do garnka dodaje troche albo wiecej cukru (jesli dla dzieci)zagotowuje i wlewam do butelek po sokach dla dzeci, robie klik odwracam do gory dnem i wynosze do piwnicy. Dzieciaki uwielbiaja z kasza manna. Odpowiedz Link Zgłoś