Gość: Ka$iek IP: 94.254.170.* 24.07.10, 18:06 Witam Za tydzień w Niedzielę będziemy obchodzić 1 rocznicę ślubu i chciałam przygotować coś extra na kolację.Proszę o jakieś pomysły i przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yśty Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:07 mam kilka pomysłów,ale to raczej na drugą rocznicę ślubu i 37 gosci,w tym trzech pradziadków,dwanaście wnucząt i trochę staro-młodych,płci różnej.No i na późne śniadanie. A tak na poważnie-rzucasz hasło i liczysz,że ludzie będą ścielić Ci się do nóg z podpowiedziami. W haśle jest tylko numer rocznicy.Nie chce Ci sie napisać jaki przekrój wiekowy gości,ile osób,jakie masz warunki lokalowo-produkcyjne,czym dysponujesz,jakie macie preferencje,jakie masz warunki zaopatrzeniowe,ile czasu możesz poświecic na przygotowania,czy ma to byc forma obiado-kolacji,czy pełnego późnego obiadu,a może kolacji połączonej ze śniadaniem?. Kto to ma zgadnąć?.Po co mamy Ci zadawać pytania? Nie wymagaj od innych cudu i samarytańskiego poświęcenia w takich anomaliach pogodowych i albo poświęć trochę czasu na opisanie wszystkiego o czym mówię,albo po prostu zakasaj rękawy i dwa wieczory poświęć na poszukiwania w internecie.Jesteś młodą osobą i nie rozumiem czemu zaczynasz życie od wysługiwania się innymi.A poza tym- weź gości za miasto do knajpy,przynajmniej garów nie będziesz musiała zmywać. Gratulacje z okazji rocznicy ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania 24.07.10, 19:53 Gość portalu: Ka$iek napisał(a): > Witam > Za tydzień w Niedzielę będziemy obchodzić 1 rocznicę ślubu i chciałam > przygotować coś extra na kolację.Proszę o jakieś pomysły i przepisy. Kolacja...pierwsza rocznica..... Stol , swiece. kieliszki z winem, na srodku talerz z nieprzezroczysta przykrywka. Prosisz meza o podniesienie - a tam jakis twoj sexy stroik do lozkowych igraszek. 1-a rocznica - maz jeszcze bedzie wolal cos takiego od wymyslnego posilku, a i bedziecie mieli co milo wspominac. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania 24.07.10, 21:55 Pieprzno-kwasno. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania 26.07.10, 10:53 Ludzie, co Was napadło? Dziewczyna grzecznie pyta, a Wy nic, tylko się wyzłośliwiacie. Znam wiele innych sposobów na rozładowanie napięcia, niż obszczekiwanie postów na forach. A co do Twojego pytania - zrób coś, co mężowi najbardziej smakuje i podaj to w fajnej oprawie, z dobrym winem, w fajnym klimacie. Chyba, że wolicie inną atmosferę. Może zabawa w "podchody", w której natykałby się na jakieś kulinarne pyszności poukrywane w zakamarkach domu, z "daniem głównym" w sypialni? Trochę wyobraźni i coś wymyślisz. Jeśli zaś chodzi o przepisy, to wybierz coś, co oboje lubicie, tylko nadaj temu jakąś ciekawą oprawę. Mąż powinien docenić. Miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka$iek Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania IP: 109.243.216.* 26.07.10, 11:30 widze że znalazła się tylko 1 osoba, która normalnie podchodzi do sprawy.reszta to szkoda gadać, jak tak ma to forum wyglądać to lepiej juz z niego nie korzystać. ladyann77 dzieki za pomysł ale z tym ,,daniem głownym" to musimy trochke poczekać gdyz jestem w zaawansowanej ciąży ;] a z potrawami bede sobie musiala jakos poradzic bedzie skromnie ale przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania 26.07.10, 11:50 Gratuluję ciąży! Co do potraw, to może coś ekskluzywnego? Na przystawkę fois gras, potem makaron z truflami (a ściślej z pastą truflową, do dostania w Almie), na deser Pavlova z malinami? Ja też spodziewam się dziecka, więc obecnie dla mnie szczyt szczęścia to makrela wędzona ze... świeżymi brzoskwiniami, ale ja trochę skrzywiona jestem. Co do mojego małżonka, to najpyszniejsze na świecie są ziemniaki... Trudno zrobić z nich coś "elitarnego". Odpowiedz sobie na pytanie, za co na talerzu małżonek da się pokrajać, dodaj do tego coś ekstra i problem z głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka$iek Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania IP: 109.243.207.* 26.07.10, 14:24 ladyann77 również gratuluję ciązy ;] odnosnie wariactw kulinarno ciazowych to tez mam kilka takich np salatka z makreli i za chwile budyn, albo zurek i za chwile nektarynki...musze cos pomyslec nad tymi daniami zeby bylo milo smacznie i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: 1 rocznica ślubu!!!!Pomysły na dania 26.07.10, 11:56 Gość portalu: Ka$iek napisał(a): > Witam > Za tydzień w Niedzielę będziemy obchodzić 1 rocznicę ślubu i chciałam > przygotować coś extra na kolację.Proszę o jakieś pomysły i przepisy. zebys od razu napisala ze jestes przed porodem bo by byly ciekawsze propozycje, Odpowiedz Link Zgłoś