Dodaj do ulubionych

Pomysł na przepisy kuchenne

07.10.10, 10:11
Witam, szukam inspiracji jak przechowywać przepisy kuchenne. No bo: książka kucharska brudzi się, w mojej małej kuchence niszczeje od pary i gotowania. Tak jak luźne karteluszki które do tego gubią się co chwila. Może laminować ale jak i gdzie trzymać aby zawsze były w kuchni pod łapskiem gotowe do skorzystania? Macie jakieś sposoby?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: Pomysł na przepisy kuchenne 07.10.10, 10:46
      ja trzymam w plastkikowej pochewce :)), a kuchnie czesto wietrze. Przy gotowaniu tez, nawet w zimie.
      Lubie miec kiazki pod lapka, a co prawda troche pobrudzone - a to przyprawa, a to sos, niektore mniej, niektore bardziej, niektore czekaja na swoja kolej, ale bez kolekcji ksiazek kuch. zycia w kuchni sobie nie wyobrazam.
    • Gość: Aasia Segregator z koszulkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:04
      A w koszulki wkładamy te luźne karteczki ...
      Porządek w przepisach, a ubrudzoną koszulkę zawsze można przetrzeć ...

Można też zalaminowane dziurkować i wpinać w segregator.

Pozdrowienia
      Joanna
      • mamma-mia66 Re: Segregator z koszulkami 08.10.10, 11:56
        > Można też zalaminowane dziurkować i wpinać w segregator.
        >
        > Pozdrowienia
        > Joanna

To najprzedniejszy pomysł :) Dzięki.
      • bene_gesserit Re: Segregator z koszulkami 14.02.11, 12:00
        Koszulki lepsze, bo na zalaminowanych nic juz sie nie dopisze - a bardzo czesto warto.
    • evamarija Re: Pomysł na przepisy kuchenne 09.10.10, 18:54
      Ja na wydruki z internetu (ze zdjeciami) mam segregatorki A5 z koszulkami i wkladam pojedyncze kartki - segregatory wg ze tak powiem dzialów :-)
      • 83kimi Re: Pomysł na przepisy kuchenne 09.10.10, 22:29
        Na blogu :-)
    • ladyjm Re: Pomysł na przepisy kuchenne 15.02.11, 16:35
      ja mam segregator, do ktorego wpinam wydrukowane z internetu przepisy i wielki zeszyt A4, do ktorego wklejam przepisy wyciete z gazet.
      • aqua48 Re: Pomysł na przepisy kuchenne 15.02.11, 19:35
        Mam dwa lub trzy segregatory z dodatkami do GW, stareńki duży zeszyt z wklejanymi przepisami, oprócz tego trzy inne z wpisanymi własnymi i wypróbowanymi z internetu lub od znajomych i rodziny, czy innych źródeł. I teraz żałuję, że nie zrobiłam tych zeszytów od razu tematycznie - tzn. jeden do mięs, inny do wypieków, a jeszcze inny do sałatek. Poukładanie tego wymagałoby teraz mnóstwo czasu.
    • mhr-cs Re: Pomysł na przepisy kuchenne 18.02.11, 08:27
      w naszych czasach
      to moze laptop(moze byc starszy)
      zorganizujesz wspaniale
      i szybko znajdziesz wszystko,
      w miedzyczasie obejzysz film
      z instrukcja,albo cos napiszesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka