Dodaj do ulubionych

jasne suszone jablka

IP: *.adsl.alicedsl.de 18.10.10, 13:32
ja suszyc jablka by nie sciemnialy? suszarki nie mam i nie zamierzam kupowac. zostaje mi piekarnik, kaloryfer albo powieszenie na nitce w innym miejscu.
niestety kazda proba konczy sie ciemnym suszem a ja chcialabym jasny. da sie to jakos zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: zigma Re: jasne suszone jablka IP: 212.160.148.* 18.10.10, 13:39

te jasne jablka sa siarkowane - dlatego nie ciemnieja
      to nie jest zaleta
      ja zawsze wybieram w sklepach ciemne i jablka i morele
    • amica11 Re: jasne suszone jablka 18.10.10, 13:42
      Aby suszone jablka były jasne trzeba poszukać takie, które nie ciemnieją. I nawet jeśli będziesz suszyć je na kaloryferze ,będą ładne żółte. Chyba złota reneta jest taka, ale to jest dość późny gatunek jabłek, może jeszcze champion /nie jestem pewna poprawnej pisowni/.
    • Gość: agniesia Re: jasne suszone jablka IP: *.adsl.alicedsl.de 19.10.10, 08:01
      no to chyba beda ciemne. nie chce mi sie eksperymentowac z takimi drogimi jablkami w poszukiwaniu tych co nie ciemnieja tym bardziej ze tych wymienionych tu nie widzialam.
      pozostaje mi suszyc te ktore dostalam - na ciemno:)
      • 0yotte Re: jasne suszone jablka 19.10.10, 10:24
        nie wiem, czy to działa na wszystkie odmiany jabłek, ale ja ostatnio przed suszeniem skropiłam plastry jabłek sokiem z cytryny i zostały bardzo ładne, jasne :)
        odmiany nie pamiętam :/
        • Gość: agniesia Re: jasne suszone jablka IP: *.adsl.alicedsl.de 19.10.10, 11:38
          o tym tez myslalam tylko chyba trzebaby duzo tego soku by rownomiernie skropic wszystkie plasterki :) no bo przeciez co innego dodac sok do jakiejs masy w ktorej rozprowadzi sie rownomiernie a co innego plasterki :)
          a jak ze smakiem takich jablek, nie sa za kwasne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka