Dodaj do ulubionych

Mam rydze :)

IP: 178.73.48.* 18.10.10, 16:09
I woreczek wczorajszej kaszy gryczanej. Wykombinowałam sobie, że usmażę blińczyki, do tego smażone rydze i pomidory w śmietanie, ale po drodze ze bazarku opadły mnie wątpliwości, czy to będzie dobre połączenie?
Obserwuj wątek
    • zielonamysz Re: Mam rydze :) 18.10.10, 22:00
      Takie sobie na moj gust
      Mialam rydze w zeszly wtorek i usmazylam po prostu na masle, z bagietką podalam i posypane gruba sola. Pycha. Pokazaly sie na targu, jutro tez planuje kupic:) 8 sztuk wyszlo po lzl sztuka. Taniocha bo sie najedlismy acz jutro kupie 5 na głów.
    • qubraq Re: Mam rydze :) 19.10.10, 16:31
      A ja dostałem rydze marynowane - tak jak rok temu - od naszj "kociej nogi"! :-)
      Jeszcze raz dziekuje Kocislawie! :-) :-) :-) :-)
    • popielucha Re: Mam rydze :) 13.11.10, 20:08

Robilam niedawno rydze na masle i cebulce, w sosie smietanowym, pysznie sie to polaczylo, na makaron, z pietruszka. Pierwszy raz w zyciu jadlam te grzyby, tyle ze mialam z mrozonki sklepowej, wczesniej blanszowane, tak napisano, a to podobno zbrodnia, bo rydz jest z tych grzybow, co sie ich nie obgotowuje, nie parzy.
      No nie wiem, dobre to bylo, choc po wszystkich roznych zachwytach spodziewalam sie jakiegos cudu siodmego. A moze tylko nie tak cos zrobilam. Jeszcze bede probowala, moze w jakims innym wydaniu, gdyby moze ktos mial jakies pomysly, czy doswiadczenia, pliz..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka