Gość: seVen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:53 Witam,jak w temacie,czy ktoś skosztował?Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: seVen Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:54 ....chodzi mi o sosy w słoikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:21 wydaly mi sie nieporownywale cenowo do zawartosci, ale moze jako wyjscie awaryjne z braku czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz brzydze się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:56 to zbytek zupełny nawet przy braku czasu mozna mieć sos prosty tylko w 10 minut, moze 15 minut co to jest dziesięć minut? po co je zaoszczędzać? co zrobisz z tymi minutami jak je zaoszczędzisz np przez użycie ersatz'u od Knorra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seVen Re: brzydze się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:01 ...lubię zjeść co jakiś czas dziwne danie,a sam nie potrafię gotować,nie chodzi tu o czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:44 zwłaszcza ze te podstawoe sosy makaronowe robi naprawdę szybko i jest proste jak CEP Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? 16.04.04, 12:10 Gość portalu: seVen napisał(a): > Witam,jak w temacie,czy ktoś skosztował?Czy warto? - Skosztowałem, nie warto wywalać pieniędzy, nie warto kombinować z tego obiadu. A nawet łych, ohyda!!! To miał byc jakiś sos meksykański, pikantny z warzywami. KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seVen Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:15 ...dzięki,w takim razie zaoszczędze 5.5 pln.A może coś polecicie,innej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? 16.04.04, 12:30 Gość portalu: seVen napisał(a): > ...dzięki,w takim razie zaoszczędze 5.5 pln.A może coś polecicie,innej firmy? Ewentualnie sosy pomidorowe do spaghetti firmy Cirio, Barilla albo ostatecznie Dolmio. W różnych wersjach - z czosnkiem, bazylią, pieczarkami, bolognese. Dość jadalne. Knorry, Pudliszki, Łowicz i inne takie wynalazki - paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioreczek Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:21 piszcie sobie co chcecie na temat sosów ze słoików, ale my z mężem bardzo lubimy np sos łodko-kwaśny z ananasem Uncle Bena a gdybym miała go sama przygotowywać zajęło by mi to o niebo więcej czasu, a tak tylko filecik z kurczaka podsmażam i sos dodaję, gotuję ryż i jak dla mnie palce lizać. Z wygodnictwa zjadam też czasem sos Pudliszek do makaronu z papryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:51 piszczcie co chcecie ;-) to sie z domu wynosi jakiś tam szacunek do jedzenia do tego co przystole jak to ma być choćby to były ziemniaki olejem makowym kraszone naprawdę pokolenia na to pracują matki, babki i prababki smakołyki rodzinne i te regionalne .. z tego sama w mojej głowie rodzi sie pogarda do wynalzków typu Knorr (zresztą to bardzo stara firma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioreczek Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:05 Szacunek, szacunkiem, ale jak się wraca po całym dniu pracy to nie wiem jak Wy (ja jestem w domku gdzieć koło 17.00) i nie za bardzo chce mi sie sterczec przy garach, po to by pochłonąć to w 10 minut a na drugi dzień zapomnieć to już wolę wyjść z mężem na popołudniowy wiosenny spacerek. Pewnie powiecie, że nie jestem zorganizowana ale staram się w kuchni spędzać jak najmniej czasu z jednej strony a z drugiej jednak wymyślić coś, zrobić sama .O! np. ostatnio zaczęłam gotować sama ryż nie korzystając z tego w woreczkach, może kiedyś i taki sos anansowy będę sama robić. Who knows..... A póki co zazdroszczę tym wszystkim którzy jakoś ten czas znajdują i jeszcze mają czas na inne przyjemności, może też się tak kiedyś wyrobię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.os.kn.pl 16.04.04, 15:17 Ja wole winiarymknor dla nas za słony... bleee ohyda.... a ostry wcale nie był ostry porazka Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? 16.04.04, 15:35 Madzioreczku, ja jestem w domu ok. 17:30 i zawsze robie obiadek. choćby tak szybki jak makaron z pesto i oliwkami, mak. w sosie cebulowym. po prostu wychodzę z założenia, że lepiej zjeść skromny posiłek, choćby i ziemniaki z kwasnym mlekiem, niż faszerować się takimi chemikaliami i pseudo jedzeniem (sorki)jak wspomniany w temacie knorr. prosze nie brać moich wynurzeć sobie do serca, nie zamierzam nikogo urazić, po prostu wypowiadam swoją opinię i szanuję zdanie innych (choc mogę się z nim nie zgadzać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? 16.04.04, 16:02 Absolutnie popieram Marghot i innych nie korzystajacych z nafaszerowanych chemia gotowcow. Ja z pracy do domu wracam ok 18:30, ale cos domowego do jedzenia musi byc. I duza micha salatki. Moj mezczyzna kroi warzywka do salatki, ja w tym czasie podduszam cos na szybko (wczoraj np. duszone pory na ostro - 10minut roboty). Ryz goruje sie sam w miedzyczasie. Sos do salatki - 2 minuty i mozna siadac do stolu. To nie az taki wysilek, a roznica w smaku miedzy domowym jedzeniem a puszka fundamentalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goga Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.bj.uj.edu.pl 16.04.04, 16:50 Błagam, jak się robi te pory na ostro, bo już nie mogę wytrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Pory na ostro - na zyczenie 17.04.04, 12:17 Proste i szybkie. Zadne cuda na kiju, ale ja to bardzo lubie. Pory oczyszczone kroje w dosc cienkie plasterki; biala czesc i troche tej zielonej tez, byle nie stwardnialej. Na patelni (musi miec wyzsze brzegi, jak nie to garnek z grubym dnem) rozgrzewam oliwe, dodaje pory, smaze mieszajac na srednio-malym ogniu. Nie za dlugo! To nie ma byc zmiekla szmata. Musza zachowac chrupkosc. Na koniec posypac imbirem w proszku; od serca, ale nie za duzo, bo bedzie gorzkie, bialym pieprzem i dodac sos sojowy ciemny, lub grzybowy (chinski, nie z jakiegos knura). Z iloscia sosu nie przesadzic, bo slony. I juz, gotowe. Dobrze komponuje sie z ryzem, ale u mnie ostatnio wystapilo do ziemniakow i jajek sadzonych i tez bylo ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goga Re: Pory na ostro - na zyczenie IP: *.bj.uj.edu.pl 20.04.04, 08:43 Dziękuję bardzo.Podałam w takim zestawie :klopsiki z mielonego mięsa w sosie pomidorowym, ryż, PORY , papryka peperoni ze słoika. Bardzo to było pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz brawo poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 16:56 tak prosty posiłek! chocby naprostrzy najbiedniejszy ale prawdziwy świeża bułka z dobrym zsiadłym mlekiem ziemniaki w mundurkach razowiec maczany w olivie z pomidorem macaroni ubogie ale prawdziwe TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: brawo poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:57 Gość portalu: sz napisał(a): > tak prosty posiłek! > > chocby naprostrzy > najbiedniejszy > ale prawdziwy > > świeża bułka z dobrym zsiadłym mlekiem > ziemniaki w mundurkach > razowiec maczany w olivie z pomidorem > macaroni ubogie > ale prawdziwe > O matko, jak ty pretensjonalnie piszesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.04, 15:59 sosy próbowałam w klepie na promo, nic szczególnego, mysle ze mawet gdy kyos nie gotuje na codzień (co dzień?) to zrobi smaczniejszy. A jak mam kupić i go dopieszczać to dziękuję bardzo. A tak swoją droga to niektórzy dzis strasznie zadziorni, i złośliwi. u Was też taka wstrętna pogoda? musze zajrzec na watek dania na poprawe nastroju;) sory za literóski, jakos xle sie dzis czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:19 gotowce sa ble!! a rzeczony knur juz w szczegolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.04, 17:48 Jesli gotowe to tylko włoskie:) takie moje zboczenie . Np. pesto zarówno zielone jak i czerwone. Spróbujcie sosy Sacla' - pomodori secchi e aglio (suszone pomidory i czosnek) Na Knorra, Uncle Bena, Łowicza, Pudliszki jakoś sie nie odwazyłam.. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: GOTOWE SOSY ? 16.04.04, 18:49 wierzcie albo nie, ja przez 8 lat wychodzilam z domu o 8 rano i wracalam po pracy o 19:)). gotowalam czesc obiadu na nastepny dzien po powrocie, a czesc wyjmowalam z zamrazarki, ktora zapelnialam raz na jakis czas wlasnie m.in. sosami. dzis mi juz lepiej, ale sosy sa stale domowej roboty, bo wiemy co jemy:) wiecie co, ja na codzien spotykam ludzi, ktorzy sa bardzo chorzy i nawet nie wiedza dlaczego. oni rosli na reklamie nowych produktow, bez analizy co w sobie maja. nie macie pojecia co kupowane jedzenie moze z czlowieka zrobic, jesli oczywiscie jest glownym pozywieniem. wystrzegajcie sie tego, zrobcie w domu raczej cos prostego (organizm to lubi:), ale sami. jak ktos nie umie - to niech sie nauczy, jak nie ma czasu..... nie, nie mozna nie miec czasu dla swojego zdrowia. tu nie chodzi tylko o smak. to, ze cos jest smaczne, nie znaczy, ze sobie z tym 'w srodku' poradzimy - na dluzsza mete oczywiscie... bo wszystko wychodzi po latach... i wtedy i tak dowiemy sie od lekarza, czego mamy unikac. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? 16.04.04, 21:35 Jak wygląda opakowanie ? Już mi ślinka cieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.upc-g.chello.nl 16.04.04, 21:46 Sosow knora nie probowalam. Czasami kupuje sos innej firmy. Ale bardzo sporadycznie, tak dla zmiany smaku. Zazwyczaj jest to sos slodko kwasny i jest naprawde smaczny. Zazwyczaj sosy robie sama. Przygotowanie obiadu z kupnym gotowym sosem nie zajmuje wcale duzo mniej czasu niz przygotowanie osobiscie calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: GOTOWE SOSY KNOR-a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 14:01 ja kupiłam :miodowo- musztardowy ... bleeee tak niedobrego sosu dawno nie jadłam:((( ale naprawde pyszny jest słodko-kwasny Uncle Bens:) Odpowiedz Link Zgłoś