Dodaj do ulubionych

poprosze o przepisy na ciasta, ktore nie sa zbyt

19.04.04, 12:36
trudne do wykonania:)
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: poprosze o przepisy na ciasta, ktore nie sa z 19.04.04, 13:22
      cześć maretino, miło Cię widzieć i tutaj, chociaż ostatnio wyglądasz na
      obrażoną na mnie z jakichś powodów:(

ciasta do pieczenia, czy takie "pół ciasta" do zrobienia bez piekarnika?

16%VOL
      22%VAT
      • maretina Re: poprosze o przepisy na ciasta, ktore nie sa z 19.04.04, 13:23
        bzdury pleciesz, nie obrazilam sie:)
    • Gość: Ewa ciasto budyniowe IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 13:32
      pieczesz biszkopt (4 całe jajka ucierasz z 4 łyżkami cukru) na pożądny kogiel
      mogiel (mikserem) potem dodajesz 4 łyżki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
      (nie wszystko naraz tylko po jednej łyżce) i powoli łączysz z koglem moglem
      mieszając łyżka (nie mikserem)
      na upieczony jeszcze ciepły biszkopt wylewasz 2 ugotowane na mleku budynie
      śmietankowe (gorące) na wierzch układasz herbatniki "petitki" lub inne (jeden
      przy drugim). Na całość wylewasz polewę najlepiej taką jak na "murzynka"

Pozdrawiam
      • maretina Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 13:39
        pysznie sie to czyta:)
        dzieki:)
        • martini_very_bianco Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 13:46
          szajse, właśnie wygrzebałam Ci parę świetnych linków i zawiesił mi się komp:(
          jak będę miała chwilę, to znajdę po raz drugi i wkleję przepis na najłatwiejsze
          i najpyszniejsze ciasto na świecie. Albo znajdź tu gdzieś przepis na brownie,
          która musi, po prostu musi mieć zakalec, żeby była dobra:))))))) więc dużo nie
          ryzykujesz:)
          mam nadzieję, że są sukcesy w Sprawie i robisz wieeeelkie przyjęcie, żeby
          uczcić? Kiedyś tak będzie, zobaczysz!

16%VOL
          22%VAT
          • maretina Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 15:24
            martini szukaj, bo pieke na pierwsza rocznice slubu i tesciowie wlasnie sie
            zapowiedzieli!:)
            • martini_very_bianco Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 16:21
              hej, a masz gdzie kupić mrożone kruche ciasto? wychodzą z niego super hiper
              rzeczy, zrobić nie jest trudno, co prawda, ale to zabiera chwilę walenia
              tasakiem w stolnicę. Bo ja jestem rodzinnym guru w kwestii tart i przepisy moge
              wygrzebać

16%VOL
              22%VAT
              • maretina Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 18:13
                nie mam w domu tasaka i stolnicy:D
                • martini_very_bianco Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 18:26
                  no to czy masz gotowe kruche:), albo super hiper pod ręką, co w super hiper
                  można kupić. zawsze możesz na blacie i sklapelem od męża:) jeśli ma:)
                  • maretina Re: ciasto budyniowe 19.04.04, 18:30
                    maz nie jest chirurgiem, ale na tym forum moze by sie przydal, bo pracuje na
                    gastrologii;P;)
            • anuteczek Re: może pleśniak? 19.04.04, 16:25
              Pisałam, pisałam przepis ale mi go zjadło, jak jesteś zainteresowana to Ci go
              podeślę na prv.
              andzia
              • maretina andzia, wysylaj:)/nt 19.04.04, 18:13

• Gość: anuteczek Re: poprosze o przepisy na ciasta, ktore nie sa z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 18:43
      poszło...
      a.
      • maretina Re: poprosze o przepisy na ciasta, ktore nie sa z 19.04.04, 19:29
        dzieki serdeczne:)
        • catalinka Może placek sękaty w mojej wersji 19.04.04, 23:18
          A ja mam przepis na super pyszne i wielkie ciacho. Łatwe jest na pewno,
          zrobiłam pierwszy raz i wyszło super.

4 szklanki mąki, 1,5 szklanki oleju, 4 jajka, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki
          sody, cukier waniliowy, 2 łyżeczki kakao, 20 deko orzechów włoskich, 5 jabłek.

Olej zmiksować z cukrem i jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z sodą i kakao. Dodać
          jabłka pokrojone w kostkę i pokrojone orzechy. Ja wylałam to ciasto do średniej
          blaszki i piekłam w piekarniku w tem. 180 stopni około godziny. Można
          udekorować polewą lub cukrem oudrem. Ale pewnie jak ma być uroczyście to polewa
          i wiórki kokosowe. Polewę robię w ten sposób, że łączę kakako, masło, cukier i
          wodę i gotuję naprawdę długo aż się zrobi szklista. Nie podam ci proporcji, bo
          robię klasycznie na oko. Np. daję łyżkę kakao trochę wody i masła tak może ze 3
          łyżki. Możesz też znaleźć coś w innych przepisach.
          Ciasto smakuje wybornie, a wychodzi go naprawdę dużo.
          Pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu.
          Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka