franca33 26.01.11, 15:21 Witam serdecznie.Mam 5 kg sera mascarpone ,czy moge go zamrozic? Czy po rozmrozeniu nada sie do uzytku? Z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 15:32 Poklikalam troche i widze, ze byly takie eksperymenty :) Krem do tiramisù moze nie wyjsc, ale to zalezy chyba od marki. Niektorym pozniejeszy krem wyszedl bardzo rzadki. Niektorym sie zwarzyl: juz po rozmrozeniu mial grudki. Gwarancji nie ma. Rozmrazajac / w lodowce / trzeba otworzyc folie tylko do polowy, odwrocic pudelko i czekac az mascarone zacznie splywac rozmrozone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: Mascarpone-pytanie IP: *.kaskada.net 26.01.11, 17:28 O, matko, tyle dobra, ale chyba z mrożeniem się nie uda. Chyba, że do sosów. Jednak mascarpone ma stosunkowo długi okres ważności, może zdążycie zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 20:52 Ja bym się bała mrozić. Jak długą datę toto ma? Na jedno Tiramisu' możesz spokojnie zużyć kilogram ps. ad nic nie wnoszących postów - włączcie IGNORA, dosłownie lub w przenośni Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 21:12 Mozna tez zamrozic gotowe tiramisù: ja tego nie robie, ale wiele osob tak. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 21:02 scarpone nie mroziłam ale wbrew temu co mówiły inne opinie zamrosiłam twaróg sernikowy taki w wiaderku, po rozmrożeniu był idealny i sernik też idealny z niego wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś