Dodaj do ulubionych

Mascarpone-pytanie

26.01.11, 15:21
Witam serdecznie.Mam 5 kg sera mascarpone ,czy moge go zamrozic? Czy po rozmrozeniu nada sie do uzytku? Z gory dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 15:32
      Poklikalam troche i widze, ze byly takie eksperymenty :) Krem do tiramisù moze nie wyjsc, ale to zalezy chyba od marki. Niektorym pozniejeszy krem wyszedl bardzo rzadki. Niektorym sie zwarzyl: juz po rozmrozeniu mial grudki. Gwarancji nie ma.
      Rozmrazajac / w lodowce / trzeba otworzyc folie tylko do polowy, odwrocic pudelko i czekac az mascarone zacznie splywac rozmrozone.

• Gość: pinia Re: Mascarpone-pytanie IP: *.kaskada.net 26.01.11, 17:28
        O, matko, tyle dobra, ale chyba z mrożeniem się nie uda. Chyba, że do sosów. Jednak mascarpone ma stosunkowo długi okres ważności, może zdążycie zjeść.
    • marghe_72 Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 20:52
      Ja bym się bała mrozić.
      Jak długą datę toto ma?
      Na jedno Tiramisu' możesz spokojnie zużyć kilogram

ps. ad nic nie wnoszących postów - włączcie IGNORA, dosłownie lub w przenośni
      • linn_linn Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 21:12
        Mozna tez zamrozic gotowe tiramisù: ja tego nie robie, ale wiele osob tak.
    • czarna.perla Re: Mascarpone-pytanie 26.01.11, 21:02
      scarpone nie mroziłam ale wbrew temu co mówiły inne opinie zamrosiłam twaróg sernikowy taki w wiaderku, po rozmrożeniu był idealny i sernik też idealny z niego wyszedł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka