lykaena Re: Co robicie na obiad? 04.02.11, 19:38 Dziś pomidorowa z grubym makaronem posypana dużą ilością natki. oraz filet z morszczuka w cienkiej panierce smażony z cytrynami i czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Co robicie na obiad? IP: *.home.aster.pl 04.02.11, 19:57 żeberka wieprzowe w sosie teryaki na jutro:) Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co robicie na obiad? 05.02.11, 15:50 Krupnik na rosole. Filet z indyka z ziołami i cytryną gotowany na parze a do tego puree ziemniaczane podane w pieczonej papryce, sałata z vinegretem Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co robicie na obiad? 05.02.11, 17:18 Makaron z tuńczykiem i bakłażanem. Jutro chyba risotto krewetkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarola Re: Co robicie na obiad? 09.02.11, 10:32 Wczoraj biała kiełbasa pieczona razem z ziemniakami : do brytfanki trochę oleju, "sznur" białych kiełbasek (koniecznie surowych, broń Boże "parzonych"), pokrojone w ćwiartki ziemniaki, wszystko wytarzane w przyprawach, do piekarnika 210 st. na jakąś godzinkę. Do tego surówka z kiszonego ogórka, cebuli, cykorii i marchewki. Dzisiaj tagliatelle z cukinią w sosie śmietanowo-serowym. Jutro zupa jarzynowa (z mrożonej mieszanki "wiosennej") + leniwe z masłem i podsmażaną bułeczką (albo ze śmietaną, jak ktoś woli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Co robicie na obiad? 09.02.11, 11:11 pikantna rybe po marokansku z kuskusem wg przpisu jamiego olivera :) Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Co robicie na obiad? 09.02.11, 12:21 Ooocch, dzisiaj bedzie rosol na baraninie... A potem buraczki z chrzanem plus ziemniaki. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co robicie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 15:08 Zupa pomidorowa - moja ulubiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Co robicie na obiad? IP: *.aster.pl 09.02.11, 16:33 Ja dzisiaj też miałam na obiad zupę krem pomidorową [bezmięsną] - pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co robicie na obiad? 09.02.11, 18:56 Dziś ( a raczej wczoraj, bo obiady planuję poprzedniego dnia) zainspirowałam się znaleziskami w szafce i lodówce. Mam sporo suszonych grzybów, znalazłam makaron orecchiette (zapodział się, bo był przesypany do słoja), w lodówce kawałki podschniętego pecorino i otwarta śmietana. Generalnie sosy grzybowe lubię z kaszami lub kopytkami i nie dodaję sera, ale okazało się, że mam tylko 2 małe ziemniaki i łyżkę kaszy. Danie wyszło znakomite. Myślę, że ten ser zrobił swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co robicie na obiad? 09.02.11, 19:30 Wczoraj makaron z jagnięciną, fenkułem i pecorino. Dziś "risi e bisi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolaa Re: Co robicie na obiad? IP: *.home.aster.pl 09.02.11, 20:57 zrazy wieprzowe z ogóreczkiem i cebulka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann79 Re: Co robicie na obiad? IP: *.150.139.87.internetia.net.pl 10.02.11, 12:38 Wczoraj przygotowane żeby dzis było szybciej) pałki z kurczaka z ziemniakami wrzucone do woreczka do pieczenia z przyprawami -dziś tylko myk do piekarnika a do tego sałatka. A dziś zrobię na jutro pulpety w sosie pieczrkowym i do tego jutro tylko ugotować kaszę gryczana jakiś ogórek i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: sadzone, frytki i marchewka z groszkiem nt IP: *.dyn.iinet.net.au 10.02.11, 04:32 Wczoraj byla gotowana wolowina z gravy, do tego ziemniaki z wody i kalafior pod beszamelem. Dzis smazone kielbaski z cebula i mash z wczorajszego kalafiora z parmezanem, plus salata. Odpowiedz Link Zgłoś
alpio23 Wczoraj na obiad... 10.02.11, 10:26 Ryż smażony z mieszanką chińską i smażoną piersią z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co robicie na obiad? 10.02.11, 10:40 zupa warzywna i cielęcina duszona, tylko jeszcze nie wiem w jakim sosie ale chyba w śmeitankowym i podane z risotto Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co robicie na obiad? 10.02.11, 10:47 Risotto jest daniem samodzielnym i cieleciny nie potrzebuje :) Z ryzem raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Co robicie na obiad? IP: *.aster.pl 10.02.11, 12:30 Wczoraj stos ruskich, dzisiaj zupa serowa i kaszanka z grilla z pieczonymi ziemniakami i surówką z czegobądź (muszę zrobić przegląd lodówki):) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh zapiekany baklazan 10.02.11, 13:10 w srodku papryka, skrawki wedlin, pomidory z puchy, ser piecze sie Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co robicie na obiad? 10.02.11, 13:29 ale cielęcina potrzebuje risotto :D takie delikatne kremowe mmhhmmm , no ale fakt, jak mi sie nie bedzie chcialo, to dam ryż po prostu i poleję sosem z mięsa Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co robicie na obiad? 14.02.11, 18:29 wrócę jeszcze do wątku :D się w domu okazało, że mam zwidy ewidentne i ryżu brak, więc była kasza jęczmienna jako dodatek.. hm poszło ale nie grało mi to zestawienie, do tego śmietany tez nie miałam, więc sos był po prostu z duszenia z dodatkiem ciemnego sojowego sosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co robicie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 14:03 U mnie dzisiaj pierogi z mięsem i barszczyk do popicia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co robicie na obiad? IP: 203.59.89.* 11.02.11, 11:26 Grillowane szaszlyki z kurczaka teriyaki, salata i swieza bagietka. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co robicie na obiad? 11.02.11, 11:52 tutejsze bulki ze sledziem,lososiem, matjes,marynowana ryba pomiedzy salatka i cebula, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Co robicie na obiad? IP: *.aster.pl 11.02.11, 14:19 Żurek z kremowymi odsmażanymi ziemniakami i naleśniki z pieczarkami i serem. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co robicie na obiad? 11.02.11, 14:31 Piątkowa pomidorowa oraz domowe paluchy rybne z pieczonymi plastrami ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Co robicie na obiad? 12.02.11, 17:40 lashqueen napisała: > Bavette z ziołami gdybyscie raz jedli polskiego schabowego z kapusta, czy ogorkowa, nigdy bys sie do tego publicznie nie przyznala, prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Co robicie na obiad? IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 15:50 zgadzam się Anią, lashqueen z dnia na dzien jesteś coraz bardziej pretensjonalna i widać to w każdej Twojej wypowiedzi, wyluzuj trochę bo aż nieprzyjemnie się to czyta. vide fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,122075585,122075585,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co robicie na obiad? IP: *.internet.szczecin.pl 12.02.11, 16:39 Dziś dwa dania :) Zupa szczawiowa oraz Krokiety ziemniaczane + podsmażona cukinia i pieczarki Jutro już tylko zupa, ale wzbogacona o jajko na twardo oraz ser feta :) Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co robicie na obiad? 12.02.11, 19:15 barszcz ukraiński II żeberko musztardowo miodowe z ziemniakami i coleslaw Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co robicie na obiad? 13.02.11, 12:29 zupa z fasolki zielonej z ziemniakami II wątróbka z cebulą z ziemniakami i marchewka z jabłkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Co robicie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:40 wy nie pracujecie że robicie na obiad zupę+drugie danie+deser??? Kto u was tyle zjada? U mnie w domu całe życie było albo drugie albo zupa albo danie jednogarnkowe. Nie wyobrażam sobie fasolki po bretońsku popijać barszczykiem a potem jeszcze wlać w siebie kawę+lody albo szarlotkę Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co robicie na obiad? 14.02.11, 16:19 a u mnie całe życie w domu rodzinnym była zupa i drugie i u siebie też praktykuję, jest nas dwójka i gotuję codziennie albo co 2 dzień, kwestia przyzwyczajenia no i zupa musi być, jak jest z wkładką, to czasem można sobie drugie darować ale na ogół zupy lubię lekkie, a dania drugie bardzej hardkorowe pod kątem kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Co robicie na obiad? 14.02.11, 18:06 Gość portalu: ciekawska napisał(a): > wy nie pracujecie że robicie na obiad zupę+drugie danie+deser??? Kto u was tyle > zjada? U mnie do wykarmienia jest trzech dużych facetów z bardzo dobrą przemianą materii. Jedzą jak sikorki, prawie tyle ile sami ważą, żeby utrzymać funkcje życiowe w normie. Jak jest samo drugie, to zaraz po obiedzie znika bochenek chleba, plus dodatki, które miały być na kolację :) Obiady gotuję zwykle na dwa dni, na przemian, żeby była np. zupa z wczoraj i nowe drugie, drugie z wczoraj i nowa zupa. Zwariowałabym gotując codziennie cały obiad. Na deser często są owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co robicie na obiad? 15.02.11, 19:48 Zarówno ja i mąż pracujemy po 8 h dziennie. Jednakże ja z zawodu oraz z zamiłowania jestem logistykiem - w kuchni także. Aha i u mnie w domu nie było obiadów, ani 2 dań ani nawet jednego - zatem u mnie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co robicie na obiad? 14.02.11, 16:44 Wczoraj makaron z kalmarami i ciecierzycą. Dziś risotto z groszkiem i miętą. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co robicie na obiad? 14.02.11, 18:27 krem pomidorowy z mascarpone grillowana pierś z kurczaka z sałatą, pomidorami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo, z sosem na bazie majonezu białe walentynkowe wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co robicie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:50 Dzisiaj stek wołowy z cebulą + sałatka: sałata+pomidory koktajlowe+czarne oliwki, z sosem ziołowo-czosnkowym na bazie jogurtu :) Dzisiaj będzie też deser: pieczona gruszka z sosem waniliowym, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Co robicie na obiad? 15.02.11, 13:55 Wczoraj ciekawy deser zrobiłam, muszę się pochwalić. Galaretkę malinową rozpuściłam w szklance wody, dałam do szerokiego rondelka, zastygło, wycięłam serduszka foremka i włożyłam do szklanych pucharków z galaretką zielona, agrestową:) Niby nic a ucieszyło domowników:) Odpowiedz Link Zgłoś
nientepaura Re: Co robicie na obiad? 15.02.11, 15:56 wątróbka z kminkiem, kulki ziemniaczane i buraczki - w ramach leczenia anemii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg pulpety z serem pleśniowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 16:19 zapiekane z żółtym serem w sosie pomidorowym, ryż Odpowiedz Link Zgłoś