Gość: czesiag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:10 zalega mi w lodówce sos miętowy.Były kiedyś w Lidlu ,zachwyciłam się i kupiłam:):)Co można z niego zrobić ,czy do mięska ,rybki .Ma ktoś prosty sprawdzony sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs gotowiec czeka na wyzucenie, 17.02.11, 14:14 Gość portalu: czesiag napisał(a): > zalega mi w lodówce sos miętowy.Były kiedyś w Lidlu ,zachwyciłam się i kupiłam: > ):)Co można z niego zrobić ,czy do mięska ,rybki .Ma ktoś prosty sprawdzony spo > sób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiag Re: sos miętowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 16:33 sos jest w słoiczku nie torebce.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: sos miętowy 17.02.11, 16:47 mozesz dodac sosu mietowego do marynaty do jagnieciny/baraniny. nie wiem, czy z innym miesem bedzie sie komponowalo. z kaczka na pewno nie. mozesz podac go do pieczonej jagnieciny, do czego zreszta sluzy. poza tym jako skladnik dressingu do salat i rozmieszany z jogurtem jako dip do orientalnych potraw typu, bo ja wiem? falafel, kebap itp Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: sos miętowy 17.02.11, 20:45 A widzieliście gdzieś aromat miętowy? Taki, żeby go do pierników na przykład dokapać? Bo wszędzie tylko migdałowy, pomarańczowy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: sos miętowy 17.02.11, 20:52 zamiast aromatu, czyli chemii uzyj po prostu kropli mietowych herbapolu z apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: sos miętowy 17.02.11, 21:18 Przy najbliższej okazji wypróbuję. Choć kojarzą się nieprzyjemnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sos miętowy IP: *.238.70.151.ip.abpl.pl 17.02.11, 22:00 allegro.pl/naturalny-ekstrakt-esencja-mietowa-50ml-i1458065061.html kupowalam od tego goscia juz kilka ekstraktow naturalnych i polecam - moj glowny dostawca ekstraktu waniliowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: sos miętowy 18.02.11, 10:19 pluskotka ja dodaje miete do bialego wina wytrawnego mozesz je pic albo dodawac do sosu ma lekki aromat, Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: sos miętowy 18.02.11, 19:23 Mam dużo suszonej mięty, szkoda że nadaje się tylko na herbatki. Ta mieszanka z białym winem byłaby dobra, tylko że u mnie nie pije się alkoholu. Chyba, że w celach stricte kulinarnych zakupię jedną butelkę na potrzeby gotowania. :) Pomyślę, jak przyjdzie ochota na pierniczki. Z ciekawości zacznę od kropli miętowych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: sos miętowy 18.02.11, 20:01 Nie radziłabym kropli mietowych To zajzajer.Juz lepiej kupic herbatkę mietowa i zaparzyc w malej ilosci wrzatku/ Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: sos miętowy 18.02.11, 20:03 A sos mietowy dobry jest tez do stekow. Poza tym mozna dostac cos jeszcze fajniejszego -galaretke mietową z pieprzem do miesa.Pycha. W Marksie I Spencerze Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: sos miętowy 18.02.11, 22:42 zielonamysz napisała: > Nie radziłabym kropli mietowych To zajzajer.Juz lepiej kupic herbatkę mietowa i > zaparzyc w malej ilosci wrzatku/ Żaden zajzajer. Krople miętowe zawierają nalewkę z liści mięty pieprzowej na spirytusie oraz niewielkie ilości olejku miętowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sos miętowy IP: *.range86-134.btcentralplus.com 17.02.11, 22:01 u mnie je sie go z pieczonymi ziemniakami z piekarnika, no ale nie kazdy moze to lubic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: sos miętowy 17.02.11, 22:29 ciekawa kombinacja z tymi ziemniakami. dodajesz jeszcze cos? jogurt np? Odpowiedz Link Zgłoś