Dodaj do ulubionych

Kuchenne rewolucje - nowa seria

• Gość: czarnykot Re: Kraków "U jędzy" IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 20:48
      Cóż, lepiej bym tego nie ujęła. :))) Przykre, że ktoś swoje frustracje musi odbijać na Bogu ducha winnej osobie z ekranu TV. Strach pomyśleć, co z nią mają jej bliscy (o ile wszyscy nie uciekli).
    • z_plus_z Program "KR" w innych krajach 15.04.11, 07:03
      Znacie inne, lokalne odpowiedniki "KR" i Ramsay'a? Czy powstała np. wersja niemiecka, francuska, rosyjska? ;) Ciekawi mnie, czy tylko u nas program prowadzi nie-kucharz?
      • corneliss Re: Program "KR" w innych krajach 18.04.11, 10:56
        i jak? nikt nie napisze o odcinku przemyskim?
        mnie ubawila rzecz pozakulinarna, tj. stwierdzenie 'jestesmy w Przemyslu, sercu Bieszczad' hahaha, serce jest chyba gdzies w Cisnej ;)
        • truscaveczka Re: Program "KR" w innych krajach 18.04.11, 13:00
          Mnie tylko ubawiło to zestawienie "hiszpańskiego" wystroju z kuchnią kresową - w innych restauracjach robiła aferę z wystroju niepasującego do menu, a tu? ...
    • buttergirl Balceronka 18.04.11, 13:34
      Wyjątkowo spokojny odcinek, pewnie dlatego brak komentarzy. :)

Nie rozumiem tylko dlaczego pozbyli się Marka. Zrobił wrażenie bardzo sympatycznego, inteligentnego i dodatkowo znającego się na kuchni faceta.
      • thiessa Re: Balceronka 18.04.11, 19:26
        To ja cos dorzuce.
        Oburzyl mnie nakaz uzywania do smazenia oleju slonecznikowego. Kazdy wie, ze do smazenia sie nie nadaje.
        • pietnacha40 Re: Balceronka 18.04.11, 19:47
          Mnie ten słonecznikowy też zdziwił . I zgadzam się - spokojny i nudnawy odcinek . Który to Marek ? Ten kelner ?
          • buttergirl Re: Balceronka 18.04.11, 21:56
            pietnacha40 napisała:
            Który to Marek ? Ten kelner ?

Tak, ten blondyn, który jako jedyny w knajpie wiedział, jak się klaruje masło.
        • bagatella Re: Balceronka 19.04.11, 08:29
          Nie kazdy wie, ja nie wiem i uzywam oleju slonecznikowego na przemian z arachidowym.
          A co sie uzywa do smazenia wg ciebie?
      • baba67 Re: Balceronka 19.04.11, 08:12
        Z wpisow na stronie programu (polecam, ubaw po pachy) wynika ze ta managerka to kawal zlosliwego lachona byla i to ona wprowadzila owe regulaminy, a wlasciciel, chlopina niemrawy nie zareagowal. I to ona pozbyla sie kelnera bo osmielil sie ja krytykowac. na szczescie wlasciciel chyba przejrzal na oczy, kobite zwolnil, a teraz chodzi jak wiesc niesie po ulicach przemysla i opowiada ze to ona sama odeszla. jak prawdopodobne sa te rewelacje-nie wiem, traktuje je jako koloryt lokalny.
    • z_plus_z Barbarossa w Siedlcach 25.04.11, 10:02
      Kolejna perła językowa pani Gessler: "Ta restouracja jest niejadalna" oraz "to menu jest niejadalne".

Wprowadzone danie znów oderwane od rzeczywistości. Wielki indyk ma być przebojem upadającej "restouracji"? A gdzie ramsayowa lekkość, prostota, łatwość przygotowania i niska cena odmienionych dań?
      • Gość: kalka Re: Barbarossa w Siedlcach IP: *.range86-135.btcentralplus.com 25.04.11, 11:05
        a komu pani "wylacznosc"Gesslesr dostarczala dzisiaj sniadanie?
        bo w angielskich ramsayach nie ma jej menu.
        • pietnacha40 Re: Barbarossa w Siedlcach 25.04.11, 12:30
          Gość portalu: kalka napisał(a):

> a komu pani "wylacznosc"Gesslesr dostarczala dzisiaj sniadanie?
          > bo w angielskich ramsayach nie ma jej menu.

nie zrozumiałam . O co chodzi ?

Mnie rozwaliła właścicielka,która nie sprawdziła znaczenia nazwy swojej restauracji . Do tego mrożony makaron . Ile czasu zajmuje ugotowanie makaronu ???? Kucharki to jedna wielka żenada . Co do pomysłu na indyka ,to dla mnie wtopa .To może być danie specjalne,na zamówienie,ale robienie tego codziennie - przesada . Brakło pomysłu ? I zastanawiam się,dlaczego nie zmieniono witryny . Paskudna i odstraszająca :(
    • madrift Re: Kuchenne rewolucje - nowa seria 02.05.11, 09:50
      Bystrzyca - Halinka odeszła bo pewnie jej się do garów wpiep..ał!
      • pietnacha40 Re: Kuchenne rewolucje - nowa seria 02.05.11, 17:53
        Wcześniej też się w...ał a pracowała . Po takim awansie pewnie się ambicją uniosła . Co jej się będzie wtrącał ,jak Gesslerowa zabroniła :D
    • Gość: Wiecznie Głodna Re: Kuchenne rewolucje - nowa seria IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.05.11, 21:26
      Ja najbardziej lubię oglądać początek każdego odcinka, kiedy Gesslerowa próbuje potraw. I potem sam koniec - czy wyszło i czy się zmiany utrzymały. Reszta jest do bólu powtarzalna.
      • Gość: sylwia Re: Kuchenne rewolucje - nowa seria IP: *.ds3.agh.edu.pl 07.05.11, 13:43
        też to najbardziej lubię :) próbowanie potraw,potem przygotowywanie kolacji no i sam koniec,gdy MG przyjeżdża sprawdzić jak knajpa prosperuje "po". kretyńskie konkursy i wyścigi zawsze pomijam.
    • Gość: kama 7 maja - powtórka? IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.05.11, 18:58
      Jestem zawiedziona. Dziś powtórka? Nie znalazł się żaden chętny czy może to koniec trzeciej serii?
      • pietnacha40 Re: 7 maja - powtórka? 07.05.11, 22:57
        wygląda na to,że koniec serii .Ale na pocieszenie powiem,że powtórki w tv,choć wkurzające,znaczą,że lato blisko ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka