Dodaj do ulubionych

Coś szybkiego ,dobrego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:11
Mają wpaść dziś goście wieczorem.Pracuję długo ,będę miała mało czasu.Co proponujecie zrobić na szybką kolację.To tradycjonaliści,lubią zwykłe proste jedzenie ,żadnych udziwnień typu krewetki, jakieś indyjskie czy coś .Po drodze coś kupię ,i będę miała 30,40 minut na zrobienie, bo i przebrać się trzeba itp.Poratujcie jakimś szybkim sprawdzonym przepisem.Ciasto ze względu na brak czasu kupię.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:22
      półmisek wędlin, sałatka: tuńczyk w sosie własnym (kawałki), papryka zielona, czerwona- w kosteczkę, puszka kukurydzy, majonez...
      • Gość: Dżeska Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:57
        >tuńczyk w sosie własnym (kawałki)

litości, w tym sezonie nie jada się tuńczyka w sosie własnym.
        W OLEJU, TYLKO W OLEJU!
        • Gość: marciasek Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: *.ghnet.pl 23.02.11, 19:30
          w tym sezonie? a to tuńczyki tez podlegają modzie?
    • mhr-cs Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:26
      jest zawsze jakas
      zupka,
      • jadwiszka Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:36
        szybko mozna zrobic pizze
        np dwie rózne

albo ciasto francuskie zapieczone z jakims wytrawnym farszem = na ciepło
        • mhr-cs tylko tak,wspaniale nic wiecej 22.02.11, 12:43
          jadwiszka napisała:

> szybko mozna zrobic pizze
          > np dwie rózne
          >
          > albo ciasto francuskie zapieczone z jakims wytrawnym farszem = na ciepło

• hester83 Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:43
      Może coś z makaronu?
      Makaron z piersią kurczaka i jakimś śmietanowo - serowym sosem
      Można kupić mrożone grzyby udusić z cebulą, dodać natki i śmietany do tego bagietka albo podać jako sos do makaronu
    • simon_r Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:45
      suszone śliwki zawijasz w plasterki boczku, przekłuwasz wykałaczką, na blachę i do piekarnika...
      idealna zagrycha na wieczór.
    • hester83 Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:46
      Można również pokroić w kostkę piersi kurczaka, doprawić solą i pieprzem, usmażyć i do tego dodać wyżej wspomniane duszone grzyby do tego bagietka
    • ladyjm Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 12:59
      makaron z jakims sosem?
    • maggie78s Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 14:34
      polecam: www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html proste, szybkie, smaczne, robiące wrażenie i sycące. Sugeruję użyć już podpieczonego czy podsmażonego mięska zamiast surowych piersi, bo może wymagać dłuższego pieczenia.
    • Gość: czesiag Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 16:04
      Chyba zrobię zapiekankę z makaronu z smietanowo-serowym sosem+jakieś dodatki + saładka szybka.Jeśli ktos coś zna w tym stylu to proszę o podpowiedzi
      • hester83 Re: Coś szybkiego ,dobrego 22.02.11, 17:07
        Śmietana słodka do niej dużo startego sera, ja bym dała parmezan i mozzarellę, sporo pieprzu, pokrojony na małe kawałki przesmażony boczek lub szynka, wszystko wymieszałabym z ugotowanym makaronem i zapiekła.
    • Gość: aniko Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: 193.109.212.* 23.02.11, 09:26
      oj, już po imprezce, ale ja bym podała carbonarę: czosnek, boczek, jajo, spaghetti, coś dla tradycjonalistów. Albo makaron z tuńczykiem: oliwa, tuńczyk, czosnek, zielona pietruszka, ja dodaję również kukurydzę. No i zielona sałata, u mnie zazwyczaj z pomidorem, ogórkiem , avocado i zwykły vinaigrette: sól, ocet, oliwa - bez czosnku bo masz mało czasu:)). Na przystawkę wystarczą nachosy z gotową salsą.
    • mhr-cs Re: Coś szybkiego ,dobrego 23.02.11, 11:28
      Gość portalu: czesiag

swiederki z dnia poprzedniego
      podsmazyc na oleju
      dodac jajka(surowe)
      wymieszac i gotowe,
      troche zielonki,salatki
      proste i bardzo smaczne,
      • Gość: aniko Re: Coś szybkiego ,dobrego IP: 193.109.212.* 23.02.11, 11:35
        Ja rozumiem, że ma być prosto i szybko, ale podawać gościom wczorajszy makaron z jajkiem??!!
        • mhr-cs na to musi byc wczorajszy,inna konzystencja 23.02.11, 11:40
          Gość portalu: aniko napisał(a):

> Ja rozumiem, że ma być prosto i szybko, ale podawać gościom wczorajszy makaron
          > z jajkiem??!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka