Gość: katbiel IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 19:56 Pilnie potrzebuję przepisu na jakikolwiek krem kawowy do przekładania torta. Podajcie Wasze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: KREM KAWOWY DO TORTA 25.02.02, 22:25 Moja mama gotuje budyn z mleka, jajek, cukru i cukru waniliowego (nie znam dokladnie przepisu), studzi go porzadnie, uciera kostke masla, dodaje pozniej ten budyn po lyzce, 2-3 lyzki spirytusu (uwaga, krem sie moze zwarzyc, trzeba ucierac ostroznie), a pozniej dodaje kawe zaparzona w filizance mala iloscia wrzatku (nie wiem ile tej kawy, chyba ze 2-3 lyzeczki - aha, ta kawa ma byc normalna, nie rozpuszczalna) i dodaje zimna do masy po troche razem z fusami. Tak jakos... ale nie jestem do konca pewna - czy ktos moze to potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JU Re: KREM KAWOWY DO TORTA IP: 212.160.236.* 26.02.02, 15:28 Do TORTU!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: KREM KAWOWY DO TORTA IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 14:56 malo u trzec z cukrem na puszystka mase,dodac wywar(mala filizanaka)z rozpuszczalnej kawy.powolutku ucierac Pycha Odpowiedz Link Zgłoś