Gość: bee IP: *.chello.pl 18.05.04, 22:49 To najwspanialsze lody na świecie.... I jednocześnie sieć franchisingowa i pomysł na świetny interes. Może otworzyć lodziarnię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: Haagen - Dazs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 22:52 Są dośc drogie. NIe wiem czy takie ceny by u nas przeszły M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 18.05.04, 22:54 Drogie - gdzie? W Stanach są to normalne ceny takie jak i na inne dobre, fabryczne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Haagen - Dazs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 23:04 Pichciarzu. Polska to nie Stany. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Haagen - Dazs IP: *.chello.pl 18.05.04, 23:06 Chyba tylko w Galerii Mokotów. Tylko skąd kapitał. Ale jak Lepper dojdzie do władzy to będą tanie kredyty ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Haagen - Dazs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 23:07 W GM sa już kilka lodziarni:) M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Haagen - Dazs IP: *.chello.pl 18.05.04, 23:09 Ale tam się wszystko sprzeda, szczególnie przed świętami. Poza tym dużo "dewizowych" kupujących, a oni już wiedzą co to za lody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Haagen - Dazs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 23:10 Próbuj szczescia zatem M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 19.05.04, 00:02 Czy naprawdę sądzisz, że ja tego nie wiem? Czego nie wiem jednak to jaka jest skala porównawcza gdy o ceny chodzi dobrych, fabrycznych lodów w Polsce. Czy H-D jest aż tak ponad wszystkie inne drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Najpopularniejsze smaki w Ameryce IP: *.proxy.aol.com 19.05.04, 01:34 www.sendicecream.com/15mospopicec.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Najpopularniejsze smaki w Ameryce IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 19.05.04, 02:22 Wlasnie bylam corce kupic galke lodow czekoladowych- $3! W Polsce nie wiem czy ktos by dal 12 zlotych za 1 galke lodow...Tu nie mamy wyjscia, wszyscy jak Hagen Dazs, Baskin Robbins, etc. maja mniej wiecej takie same ceny, chyba, ze kupie karton za jakies $6-$8/ale go nie chce w zamrazarce, bo nie chce przytyc!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: Najpopularniejsze smaki w Ameryce IP: *.chello.pl 19.05.04, 07:44 ale juz w berlinie na kudammie galka kosztuje 45 centow - i tyle by w Polsce przeszlo bez problemu za naprawde dobre lody a na Kudammie i tak na pewno najdrozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Haagen - Dazs IP: 213.17.230.* 19.05.04, 10:09 Nie lubię słodyczy, ale lubię wiedzieć. Czym konkretnie te H-G się wyróżniają i dlaczego takie super? Smak? Sposób podania? Opakowanie? Czy tylko cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Haagen - Dazs IP: *.chello.pl 19.05.04, 13:42 Fantastyczne! W smaku oczywiście. MIlion różnych smaków do wyboru i każdy świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Haagen - Dazs 19.05.04, 15:33 ty tez bee? - pozdrawiam :-)) dla mnie za slodkie i najwyrazniej slone (slony dla mnie tez jest kazdy american cheese cake robiony z Philadelphi) mowie fuj, ale... de gustibus non disputandum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Häagen - Dazs IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.04, 16:37 ja tez uwazam te lody za najlepsze chociaz galka kosztuje 2 euro ale juz 2 galki 3,70 Euro.Moje ulubione to Belgian Chocolate oraz sorbet Raspberry i Mango.( www.haagendazs.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 19.05.04, 23:33 Zaciekawiona: H-D to moje ulubione lody. Lubię zwłaszcza Vanilla Swiss Almond, to jest lody waniliowe (śmietankowe) z kawałkami migdałów w otoczce czekoladowej. Te najlepsze na rynku lody odznaczają się chyba składnikami (naturalne i dobrej jakości) oraz metodą produkcji, nic na skróty. Amerykańskie słodycze wszelkiego rodzaju MUSZĄ być przesadnie słodkie, no bo to "słodycze". Podobnie ze słonymi preclami - okropnie słone. "Czym rosyjskie krasnoludki różnią się od amerykańskich? Rosyjskie są zawsze większe!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Haagen - Dazs IP: 213.17.230.* 20.05.04, 10:53 Pichciarzu, Pichciarzu! Używasz argumentacji, która jest dla mnie niezwykle przekonująca:) Ale.....skoro już była mowa o gałkach tzn. kupuje się te lody tak jak tradycyjne polskie lody w rożku z wafla i wybraną przez siebie ilością oraz rodzajem gałek? I taka mała gałka kosztuje 3$??? Szok! Czyli preciętna porcja dla mojego męża to 6 x 3$ w większym rożku? To ja już może lepiej zrobię coś z tego maku w puszce co go kupiłam....... Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Haagen - Dazs 20.05.04, 11:21 Zrób to parfait Pascala i napisz koniecznie czy dobrze smakowało to i ja zrobię;) A wszystkie smaki Haagen-Dazs znajdziesz tutaj www.haagendazs.com/segseg.do ,od samego czytania ślinka leci,a i popatrzeć jest na co.I można wirtualny tort komuś przesłać;) www.haagendazs.com/prevck.do Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Haagen - Dazs 20.05.04, 11:26 I jeszcze co do cen.Tutaj można zobaczyć ile kosztują w opakowaniach większych niż jedna kulka tinyurl.com/25sxx .Chyba nie są aż takie drogie,a ja na pewno nie bawiłabym się w kulki tylko od razu całe pudło;)))A potem do siłowni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P+. Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 20.05.04, 14:51 Te ceny to nie ceny w normalnych supermarketach. Kupując w normalnym sklepie zapłacisz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P+. Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 20.05.04, 14:44 Zaciekawiona: To niezupełnie tak. Jeśli kupuje się lody w sklepie firmowym H-D (lub innej marki) to serwują do natychmiastowej konsumpcji i gałka może kosztować dużo więcej niż takie same lody tejże firmy kupione w zasobniku kartonowym w supermarkecie. W sklepie są świerzutkie, a nie z zamrażalnikowej szafy. Te w marketach - sprawdziłem wczoraj, kosztują za ok 1/2 l. +/- $4.00, a więc nie tak źle. I jeszcze jedno: strasznie nie lubię lodów zamrożonych na twardą grudę, które trzeba chyba nożem kroić. Smacznego lizania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 21.05.04, 07:26 przeczytaj co jest napisane na pojemniku - serwowac 10 min. po wyciagnieciu z zamrazalnika i juz po problemie - pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Haagen - Dazs IP: *.proxy.aol.com 21.05.04, 20:11 Nie wierz wszystkiemu co piszą na pojemnikaxh. Tą metodą wciąż masz twardą grudę w centrum i rozpuszczoną mazię na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Haagen - Dazs IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.04, 15:35 to tylko gdy postawisz je na sloncu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Haagen - Dazs IP: 213.17.230.* 21.05.04, 08:28 Aaaaaaaaaaaaa........To tak wygląda. I znowu mnie czegoś nauczyli..... Co do maku, to wstępnie wczoraj zrobiłam spód z kruchego ciasta. Jutro będzie ciąg dalszy. Ale przepis Pascala też wypróbuję, bo mam wokół wielbicieli maku. Ostatnio po zrobieniu tiramisu (pełen sukces towarzyski) postanowiłam koncepcję ciast porzucić na rzecz nietypowych deserów. I mak + Pascal, to chyba niezłe połączenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: Haagen - Dazs 21.05.04, 16:18 W Anglii też są droższe od zwykłych. Przyznaję się że po "Cookies&cream" się rozchorowam! Ale ogólnie najbardziej je lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g ja tam wole Ben & Jerry's IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 21.05.04, 17:13 bo, wedlug mnie, maja bardziej naturalne smaki niz H-D. i nie sa tak slodkie. "cookies and cream" i "cherry garcia" sa fantastyczne! www.benjerry.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ja tam wole Ben & Jerry's IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 21.05.04, 17:17 no i wpadlam. tak intensywnie myslalam o tych haaagen-dazach, ze pomylilam nazwy. mialo byc "chocolate chip cookie dough". oczywiscie. przepraszam obie firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Haagen - Dazs IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.04, 21:48 mniam, mniam :-)))))) tak wygladam gdy zabieram sie do jedzenia tych lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Haagen - Dazs 25.05.04, 10:08 Jadlam te lody w Stanach i zdziwilam sie zachwytami. Jestem lodozerca i danem dobrych lodow a te czyli HD niczym szczegolnym sie nie odznaczaly. Najlepsze lody jadlam w Austrii:)) Odpowiedz Link Zgłoś