Dodaj do ulubionych

brokuly + koper wloski

12.10.11, 13:33
co moge z nich zrobic? najlepiej bez makaronu, ziemniakow. mam jeszcze papryke, cukinie, pomidory, marchewki itepe. nie mam smietany... mam jogurt nat. i mleko. poradzcie
Obserwuj wątek
    • tabeletka Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 13:42
      aa, mam jeszcze piersi kurze.
    • ania_m66 Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:00
      zrob dip z jogurtu z ulubionymi ziolami. fajny jest np z mieta, ostra papryka w platkach (malo!), odrobina czosnku, soli, szczypta cukru i kapka oliwy
      brokuly ugotuj na parze, warzywa pokroj na plastry (koper wloski wzdluz na takie po gora 5-7mm), krotko zamarynuj w oliwie z czosnkiem i ziolami (np prowansalskimi) i zgrilluj/usmaz na suchej patelni. po usmazeniu skrop lekko sokiem z cytryny jesli masz i ew. posyp swiezymi ziolami. mieso zamarynuj na ostro i rowniez zgrilluj.
      masz pyszny, dietetyczny obiad, ktorym najedza sie przynajmniej 2 osoby.
      • tabeletka Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:16
        dobry pomysl, zrobie jutro :) do tego baklazana pieczonego, albo jako deser z miodem. dzieki!
    • Gość: x kłania się ratatouille, może IP: *.unitymediagroup.de 12.10.11, 16:06
      być jako dodatek warzywny do piersi kurzych grilowanych lub smażonych. Mogą być drobno pokrojone.
      • tabeletka Re: kłania się ratatouille, może 12.10.11, 16:17
        ratatuja zrobilam, tylko z innych warzyw, piersi nafaszerowalam szpinakiem z serkiem i zapieklam. za bardzo sie obijaliscie z odpowiedzia :)
        jutro bede cudowala z ani pomyslem, ale nie obraze sie, jesli wiecej dolozycie.
    • roseanne Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:30
      pokrojone w duze kawalki , poza brokulem, ktory lepiej obgotowac do piekarnika, polane oliwa, posypane sola i tymiankiem lub oregano na 40 minut
      mozna poddusic na ratatuja, ale bez marchewki
      marchewke i brokula po podgotowaniu, reszte na zywca do wylozenia na tarte

cukinia, papryka, koper wl na gril, jogutr, z nuta czosnkowa obok

zupa krem z kopru w., marchewki

zupa jarzynowa ze wszystkiego na raz
      • Gość: tabeletka Re: brokuly + koper wloski IP: *.adslplus.ch 12.10.11, 23:53
        a co zlego w marchewce? w moim ratatuju byla dzisiaj, zaczelam po prostu od niej duszenie. dzieki za pomysly :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka