tabeletka 12.10.11, 13:33 co moge z nich zrobic? najlepiej bez makaronu, ziemniakow. mam jeszcze papryke, cukinie, pomidory, marchewki itepe. nie mam smietany... mam jogurt nat. i mleko. poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabeletka Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 13:42 aa, mam jeszcze piersi kurze. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:00 zrob dip z jogurtu z ulubionymi ziolami. fajny jest np z mieta, ostra papryka w platkach (malo!), odrobina czosnku, soli, szczypta cukru i kapka oliwy brokuly ugotuj na parze, warzywa pokroj na plastry (koper wloski wzdluz na takie po gora 5-7mm), krotko zamarynuj w oliwie z czosnkiem i ziolami (np prowansalskimi) i zgrilluj/usmaz na suchej patelni. po usmazeniu skrop lekko sokiem z cytryny jesli masz i ew. posyp swiezymi ziolami. mieso zamarynuj na ostro i rowniez zgrilluj. masz pyszny, dietetyczny obiad, ktorym najedza sie przynajmniej 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
tabeletka Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:16 dobry pomysl, zrobie jutro :) do tego baklazana pieczonego, albo jako deser z miodem. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x kłania się ratatouille, może IP: *.unitymediagroup.de 12.10.11, 16:06 być jako dodatek warzywny do piersi kurzych grilowanych lub smażonych. Mogą być drobno pokrojone. Odpowiedz Link Zgłoś
tabeletka Re: kłania się ratatouille, może 12.10.11, 16:17 ratatuja zrobilam, tylko z innych warzyw, piersi nafaszerowalam szpinakiem z serkiem i zapieklam. za bardzo sie obijaliscie z odpowiedzia :) jutro bede cudowala z ani pomyslem, ale nie obraze sie, jesli wiecej dolozycie. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: brokuly + koper wloski 12.10.11, 16:30 pokrojone w duze kawalki , poza brokulem, ktory lepiej obgotowac do piekarnika, polane oliwa, posypane sola i tymiankiem lub oregano na 40 minut mozna poddusic na ratatuja, ale bez marchewki marchewke i brokula po podgotowaniu, reszte na zywca do wylozenia na tarte cukinia, papryka, koper wl na gril, jogutr, z nuta czosnkowa obok zupa krem z kopru w., marchewki zupa jarzynowa ze wszystkiego na raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabeletka Re: brokuly + koper wloski IP: *.adslplus.ch 12.10.11, 23:53 a co zlego w marchewce? w moim ratatuju byla dzisiaj, zaczelam po prostu od niej duszenie. dzieki za pomysly :) Odpowiedz Link Zgłoś