Dodaj do ulubionych

Kombiwar Pomocy!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 19:08
Mam kombiwar od dawna,a dotąd nie udało mi się w nim nic przyrządzić. Mięso
na zewnątrz jest wysuszone,a w środku często twarde. Np.natłuszczone udko:
najpierw podnosi się skórka,udko wygląda jak nadmuchane,potem opada,skórka
jest pomarszczona,wygląda fatalnie,a w środku mięso jest jeszcze twarde.
Pomyślałam,że może mój egzemplarz ma zbyt silny nawiew. Czy to ja popełniam
jakiś błąd? Oczywiście ani żadne ciasto, ani biszkopt nie wychodzą. Pomóżcie!
Proszę!
Obserwuj wątek
    • Gość: zaskoczona Re: Kombiwar Pomocy! IP: 213.17.230.* 08.06.04, 14:25
      Może to niewłaściwa temperatura. Daje się regulować? Ja korzystam z termoobiegu
      z możliwością regulacji i jest super.
      • Gość: Ela Re: Kombiwar Pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:03
        Temperaturę mogę regulować. Dla kurczaka próbowałam 180 i 200 i za kazdym razem
        było tak, jak opisałam wczesniej. Pojęcia nie mam co ja robię źle,że mi nie
        wychodzi. Może rzeczywiście dobieram złą temperaturę, może powinnam ją zmieniać
        w trakcie pieczenia? Dzięki za chęć pomocy,proszę o jeszcze!
        • Gość: w cyrku małpa Kombiwar- kurczak1,5kg-1h40min ogółem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 17:54
          zapiekanie: 15min/250temp, 1h25min/150temp
          Schab rewelacja - zapiekanie:15-20min/250temp,przełożyć do spec.worka do
          pieczenia wlać zalewę-polewę z przyprawami- zamknąć i dalej w k-w piec ok 1h na
          kilogram mięsa ale w temp.140st C. Nadziewać owocami wg.fantazji i gustu.
          • Gość: Ela Re: Kombiwar- kurczak1,5kg-1h40min ogółem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:31
            Dziękuję ślicznie! A mogę jeszcze wiedzieć w jakiej temperaturze kurczak
            wyjdzie jadalny i wyglądający apetycznie?
            Pozdrawiam
            • Gość: w cyrku małpa Re: Kombiwar- kurczak1,5kg-1h40min ogółem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 19:23
              Czy napisałem coś nie jasno? Pieczenie dwufazowe: - zapiekanie i kolorowanie
              skórki w wysokiej temp 250. W140-150st pieczenie środka i aromatyzowanie z
              nadzienia/owoców/ z przypraw i skórki w niższej.
              • Gość: Ela Re: Kombiwar- kurczak1,5kg-1h40min ogółem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 19:49
                A ja-gapa myslałam, że to dotyczy tylko schabu!
                Wielkie dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka