17.02.12, 11:08
poszukuję w Krakowie, w Auchan i w Almie nie ma, gdzie można ją dostać?
Obserwuj wątek
    • mhr2 Re: bok choy 17.02.12, 11:14
      troche za wczesnie, mam od lat w ogrodku, wdzieczna salata
    • Gość: Dominika Re: bok choy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.12, 11:36
      Dzień dobry, w Auchan kiedys była, ale może to był jednorazowy "wyskok":). Moze na Krupniczej? Albo Kuchnie Świata? Pozdrawiam. Dominika
      • kr_ka_11 Re: bok choy 17.02.12, 12:01
        dzięki, zobaczę w kuchniach świata :) a na Krupniczej to co to? jakiś sklep orientalny? bo nie kojarzę tam nic takiego.

--> mhr, gdzie kupowałeś nasionka? może też bym posiała na działce :)
        • mhr2 Re: bok choy 17.02.12, 12:12
          kr_ka_11 napisała:

> dzięki, zobaczę w kuchniach świata :) a na Krupniczej to co to? jakiś sklep ori
          > entalny? bo nie kojarzę tam nic takiego.
          >
          > --> mhr, gdzie kupowałeś nasionka? może też bym posiała na działce :)
          od 30lat w sklepie, byly zawsze dostepne(u nas),
          • kr_ka_11 Re: bok choy 17.02.12, 12:23
            są faktycznie, tylko pod nazwą pak choy
            • mhr2 Re: bok choy 17.02.12, 14:32
              to jest to samo?, przynajmniej tak wiem z mojego tlumaczenia
              • kr_ka_11 Re: bok choy 19.02.12, 21:35
                mhr2 napisała:
                to jest to samo?

nie jestem pewna czy to pytanie czy stwierdzenie, wnioskując po dalszej części wypowiedzi
                -->
                "przynajmniej tak wiem z mojego tlumaczenia"
    • jarek_zielona_pietruszka Re: bok choy 17.02.12, 16:51
      Jest kilkanaście odmian tej fajnej kapustki. Kupuję ją dość często. Nie szukałbym jej jednak w marketach, ani takich różnych almach. Poszukaj najbliższego wietnamskiego sklepu spożywczego, dostaniesz ta na 100% i wiele innych ichnich warzyw i owoców. Poza tym ceny u nich są niższe jak w w.w sklepach
      • kr_ka_11 Re: bok choy 19.02.12, 21:32
        tylko gdzie ja znajdę taki w Krakowie? :/ w azjatyckie produkty zaopatruję się zwykle w sklepach internetowych (a tam tej kapuchy brak - w sumie nie dziwne), w Krakowie nie słyszałam o takim stacjonarnym poza kuchniami świata w galerii krakowskiej. będę póki co polować w auchan bo mam parę przepisów z bok choy do wypróbowania :)

jeśli ktoś zna jakiś stacjonarny sklep azjatycki/orientalny będę wdzięczna za namiar :)

• Gość: Dominika Re: bok choy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 11:22
          Też byłabym zainteresowana namiarami na takie miejsce. Niestety, z tego co wiem, to jedyny taki sklepik był kiedys przy Tandecie, ale śladu już po nim nie ma. Pozdrawiam. Dominika
    • Gość: Dominika Re: bok choy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 11:24
      Aha, tu o sklepiku, przy Krupniczej : www.e-krakow.com/sklep/240-Naturalny_Sklepik
      • Gość: GMK Re: bok choy IP: *.centertel.pl 21.02.12, 13:00
        Też kocham tę kapustkę. A zatem poszerzam wątek, gdzie w Poznaniu kupię?
        W Sheratonie w karcie mają, więc gdzieś muszą ją kupować, no gdzie?
      • kr_ka_11 Re: bok choy 21.02.12, 13:35
        dzięki ogromne za informacje, niestety nie mają bok choy (dzwoniłam), tak czy inaczej muszę ich koniecznie odwiedzić, bo asortyment mają bardzo bogaty :)
        • mhr2 co z normalna zielona salata?, jest gorsza 21.02.12, 14:30
          kr_ka_11 napisała:

> dzięki ogromne za informacje, niestety nie mają bok choy (dzwoniłam), tak czy i
          > naczej muszę ich koniecznie odwiedzić, bo asortyment mają bardzo bogaty :)

uwielbiam ja tez , mam rozne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka