chyba.ze 17.02.12, 18:34 Był pyszny, soczysty i słodki ale potwornie poharatał mi język. Boli mnie cała jama ustna jak po posiłku złożonym z gwoździ. Jak jeść, żeby nie było dyskomfortu? Da się w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Ananas 17.02.12, 18:42 Ja stosuję przerwy :-) Raz się narwałam tak, jak Ty... sama jestem ciekawa czy jest jakiś sposób, żeby bezkarnie zjeść np od razu pół :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Ananas 17.02.12, 18:48 Znalazłam takie coś, w wątku jest wyjaśnienie forum.gazeta.pl/forum/w,77,129346690,,Krojenie_ananasa.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Ananas 17.02.12, 19:17 Hmmmmm... może to i tak... Zastanawiam się tylko, jak to zrobić, bo ananasa właściwie nie obieram... odkrawam czubki, a potem kroję na pół z góry na dół, potem ćwiartka i ósemka... Czyli każdy ciach mam robić nowym (umytym) nożem? W sumie nie problem, tylko czy pomoże... Dalej do jedzenia stosuję podpatrzony gdzieś patent, że "obieranie" odbywa się od strony miąższu - luzuje się toto i nakrawa, żeby sobie każdy wziął kawałek z łupiny. No nic - popróbuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Ananas 18.02.12, 00:48 na przyszlosc upewnic sie ,ze cala skora, z brazowymi kropkami jest usunieta - tam sa enzymy potrafiace "sparzyc" naskorek najbezpieczniej pokroic w kostke i zjadac widelcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Ananas IP: *.dyn.iinet.net.au 18.02.12, 09:57 chyba.ze napisała: > Był pyszny, soczysty i słodki ale potwornie poharatał mi język. Boli mnie cała > jama ustna jak po posiłku złożonym z gwoździ. > Jak jeść, żeby nie było dyskomfortu? Da się w ogóle? da sie - posolic lekko trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Ananas 18.02.12, 10:06 masz racje, ale niektorzy(nieprzyzwyczajeni) reaguje tak, a wiadomo co za duzo to "nie zdrowo", mogla wiec byc tylko taka reakcja, Odpowiedz Link Zgłoś