IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.02.12, 19:57
Ugotowalam w zeszly piatek funt klusek (penne).Zmieszane z lyzeczka oleju z pestek winogron staly w lodowce.Mozna to jeszcze zjesc czy zabije lub uszkodzi?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Kluski 28.02.12, 21:07
      powąchaj, dotknij, obejrzyj.
      • Gość: dorotkah Re: Kluski IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.02.12, 22:01
        Myslalam,ze jest jakas zasada ile czasu moze siedziec.Niby wszystko OK,ale moze juz jakies plesnie czy inne takie od wewnatrz tocza...
        • beata_ Re: Kluski 29.02.12, 00:55
          "Wzrusz" toto widelcem na przykład, a zobaczysz i poczujesz co i jak... Jak jedną kluskę spróbujesz, to też Cię nie zabije :-)

Mnie się wydaje, że trochę za długo siedziały w lodówce, ale to wcale nie jest takie pewne...
          • Gość: dorotkah Re: Kluski IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.02.12, 05:18
            No tak Beata,teraz to juz po ptokach:-) Zapieklam w sosie pomidorowym z warzywami i serem.Moja rodzina wciagnela calosc (no ja tez).Jak na razie jeszcze zyjemy.
            • linn_linn Re: Kluski 29.02.12, 10:13
              Zagrozenia dla zycia nie bylo, ale po co jesc kilkudniowy makaron?
              • beata_ Żeby nie wyrzucać? :-) [n/t] 29.02.12, 12:26

• mhr2 w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 10:29
      Gość portalu: dorotkah napisał(a):

> Ugotowalam w zeszly piatek funt klusek (penne).Zmieszane z lyzeczka oleju z pes
      > tek winogron staly w lodowce.Mozna to jeszcze zjesc czy zabije lub uszkodzi?

ona tydzien tam byla, okropnosc
      • glasscraft Re: w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 14:22
        Od piatku do wtorku to jeszcze nie tydzien :-P
        • linn_linn Re: w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 14:26
          W przypadku ugotowanego makaronu to wiecznosc. Czlowiek moze czekac na makaron, makaron na czlowieka nie. Przy okazji: taki rozklejony makaron jest ciezkostrawny. Wbrew pozorom lekkostrawny jest al dente.
      • kosmopolitesiorbut Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.nt 29.02.12, 14:28

• Gość: dorotkah Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.n IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.02.12, 20:33
          Zyje.Kluski nie byly rozgotowane.Byly bardzo smaczne.No jakos szkoda mi wyrzucac choc to tanie.Co zabawne nigdy mi nie wyszla tak dobra ta zapiekanka warzywna jak wczoraj.
          • linn_linn Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.n 29.02.12, 20:40
            Jak sie nie ma co sie lubi...
    • marghe_72 Re: Kluski 29.02.12, 20:42
      Linn, nie przesadzajmy.
      Czasami zostają rózne resztki, które szkoda wyrzucić.
      Ugotowany wcześniej makaron trujący nie jest. Mozna zapiec i spokojnie zjeść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka