Gość: dorotkah IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.02.12, 19:57 Ugotowalam w zeszly piatek funt klusek (penne).Zmieszane z lyzeczka oleju z pestek winogron staly w lodowce.Mozna to jeszcze zjesc czy zabije lub uszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorotkah Re: Kluski IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.02.12, 22:01 Myslalam,ze jest jakas zasada ile czasu moze siedziec.Niby wszystko OK,ale moze juz jakies plesnie czy inne takie od wewnatrz tocza... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Kluski 29.02.12, 00:55 "Wzrusz" toto widelcem na przykład, a zobaczysz i poczujesz co i jak... Jak jedną kluskę spróbujesz, to też Cię nie zabije :-) Mnie się wydaje, że trochę za długo siedziały w lodówce, ale to wcale nie jest takie pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Kluski IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.02.12, 05:18 No tak Beata,teraz to juz po ptokach:-) Zapieklam w sosie pomidorowym z warzywami i serem.Moja rodzina wciagnela calosc (no ja tez).Jak na razie jeszcze zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kluski 29.02.12, 10:13 Zagrozenia dla zycia nie bylo, ale po co jesc kilkudniowy makaron? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 10:29 Gość portalu: dorotkah napisał(a): > Ugotowalam w zeszly piatek funt klusek (penne).Zmieszane z lyzeczka oleju z pes > tek winogron staly w lodowce.Mozna to jeszcze zjesc czy zabije lub uszkodzi? ona tydzien tam byla, okropnosc Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 14:22 Od piatku do wtorku to jeszcze nie tydzien :-P Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: w lodowce mam zawsze cos swiezego, 29.02.12, 14:26 W przypadku ugotowanego makaronu to wiecznosc. Czlowiek moze czekac na makaron, makaron na czlowieka nie. Przy okazji: taki rozklejony makaron jest ciezkostrawny. Wbrew pozorom lekkostrawny jest al dente. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.nt 29.02.12, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.n IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.02.12, 20:33 Zyje.Kluski nie byly rozgotowane.Byly bardzo smaczne.No jakos szkoda mi wyrzucac choc to tanie.Co zabawne nigdy mi nie wyszla tak dobra ta zapiekanka warzywna jak wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Tobie by się przydał taki tydzień w lodówce.n 29.02.12, 20:40 Jak sie nie ma co sie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Kluski 29.02.12, 20:42 Linn, nie przesadzajmy. Czasami zostają rózne resztki, które szkoda wyrzucić. Ugotowany wcześniej makaron trujący nie jest. Mozna zapiec i spokojnie zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś